19 Ağustos 2019 Pazartesi

Denayer'in yükselişi bir yandan gurur verdiği gibi bir yandan da üzmüyor mu?


Eski evlatların yükselişini izlemek beni mutlu ediyor. Denayer, Onyekuru, Bruma ve Telles gibi isimleri kast ediyorum. Galatasaray scout ekibinin bulduğu ve takıma kazandırdığı isimler. Bu isimlere bir şekilde Galatasaray forması giydirsek de uzun vadeli performans alamamak zaman zaman aklıma geliyor. Ya da ciddi bonservis gelirleri elde edememek.

Denayer ve Onyekuru gibi isimler Galatasaray formasını kiralık olarak giyse de büyük bir aidiyet gösterdiler. Galatasaraylı bu çocuklar ve öyle de kalacaklar. Bonservislerini alamamamız ise tamamen yanlış döneme denk gelmeleri. Ffp sarmalına takıldılar, bonservis girdisinin olmadığı günler. 

Denayer, 6.5 milyon avro'ya Lyon'a gitti. Luyindama ise 8 milyon avro'luk bir paket. Denayer o paraya gittiğinde bizim bonservis gelirimiz yoktu, sattığın kadar ala uymadı. Ocak ayında para olduğunda ise iş işten geçti. Onyekuru da öyle. Onyekuru'nun Monaco'ya gidişi de 13.5 milyon avro, aslında verilmeyecek bir para değildi. Diagne'den pay biçebilirsiniz.

Yine sattığın kadar alı denkleştiremediğimiz bir dönem. Futbolcu da haklı, önünü görmek istiyor. Her sene kira durumu zor, kulüpler de yanaşmaz. Denayer ve Onyekuru böylelikle elden kaçtı diyebiliriz. Onyekuru'nun Monaco performansını izleyeceğiz, konuşmak için şu an erken. Denayer ise geçtiğimiz sezondan bu yana istikrarlı. Yeni başlayan sezona da çok iyi girdi.

Angers karşısında 114 pasta yüzde 100'lük isabet yakalamış. Bu da "Opta" verileri tutulduğu günden bu yana en fazla pasta hata yapılmamış yüzde. Geriden iyi oyun kurar, topla çok iyi çıkar, hızlıdır, hamlelidir. Çok üst düzey bir potansiyeldi ve sadece 6.5 milyon avro'ya gitmiş olmasına da soygun gözüyle bakıyorum.

Lyon kaptanı da oldu. Geçen sezon bu takıma katılmıştı ve yaşı henüz 24. Mental anlamda da çok sağlam, güçlü karakter. Lyon gibi bir takımda bu yaşta kaptan olabilmek zor iş. Bir yandan Denayer adına mutluyum, bir yandan da Galatasaray'a bu kadar aidiyet duyuyorken onu elden kaçırdık diye üzgünüm.

Beni sevenlerden bir ricam var :) 
Destekleriniz çok önemli, kimse es geçmeyecektir diye düşünüyorum. 
Sayfamdaki tanıtımlara atacağınız 1-2 tık da destek olmanız için yeterli olacak :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim..

12 yorum:

  1. eskiden en gelecek vadeden yani ingilizlerin "hot prospect for the future" diye isimlendirdigi kategorideki oyuncular alt liglerde oynardı,şimdiyse çogu premier lig veya fransız&portekiz takımlarınca kapılmış fiyatları 5-10milyondan başlıyor.denayerde bu sınıftaydı birkaç sene önce.buldunmu kaçırmamak lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o dönem para yoktu ya da denkleşmedi, bir şeyler oldu. Bu yatırım yapılabilirdi. En azından Maicon gelene kadar alınabilirdi.

      Sil
  2. Denayerin gidişi çok üzmüştü beni. Bu performansı ise gurur veriyor. Birkaç seneye devlere güzel bir bonservisle transfer yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de üzmüştü, aidiyet duyan yabancıların başında geliyor.

      Sil
  3. Bonuslarla birlikte 10 milyon avro'ya gitti.

    https://www.ol.fr/en/contents/articles/2018/08/20/communique-jason-denayer-sengage-avec-lol-pour-les-prochaines-saisons

    Yolu açık olsun, güzel bir kariyeri olacak. Keşke başımızda FFP belası olmasaydı da gönül verdiği sarı kırmızı renkleri uzun yıllar terletebilseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp'ye girmediği için bonuslara takılmıyorum :)

      Sil
  4. denayer marcao daha iyi ikili olurdu bence. keşke luyindama parası ile alabilseydik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama güçlü, o anlamda iyi tamamlayıcı. Luyindama / Denayer de iki ikili mesela :)

      Sil
  5. Bu tarz olaylara üzülsem de bizdeki ortama aidiyet duyduklari icin seviniyorum zira diger takimlarimizda bu sekilde oynayip, memnun kalip geri dönmek isteyen büyük potansiyel isimler pek hatirlamiyorum bu bile Galatasarayimizda bazi seylerin farkli yapildigina bir delildir, kisacasi kiralayip parlatabilen bir sistem kulübü olmustur artik Galatasaray. Ayrica bu poyansiyeller uygun sartlar olustugunda mutlaka Galatasaray'a dönecektir. Bruma, Onyekuru, Denayer gibi isimleri su an icin kaybetmis olsak bile ilerisi icin potansiyel oyuncu havuzumuzdalar ve cok büyük kulüplere gitmedikleri sürece Galatasaray'da oynama ihtimalleri hep var,biraz da bu acidan bakmak gerek.

    YanıtlaSil
  6. lyon maçını izledim gerçekten üzüldüm spiker öve öve bitiremedi adamı. gerçekten de çok iyi oynuyor. bende senin gibi düşünüyorum Luyindama denayer güzel bir ikili olurdu marcao nun solak olması çok cezbediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'nun top tekniği de iyi ama başka sıkıntılar doğdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir