8 Ağustos 2019 Perşembe

Galatasaray 1-0 Akhisarspor, gelenek ve alışkanlıkların hastasıyız


6 ve 9 numara transferlerinin ardından Galatasaray'da taşların yerine oturacağı net. Bu maçta belki de rakibin konumuyla alakalı bir odak sorunu da yaşanmış olabilir. Sorun var yalnız, burası net. Stoperlerin lakayt oyunu, Selçuk İnan'ın orta sahada aksaması ve forvet durumu sorundu. Hücum için iyi bir oyunumuz olmadığı gibi, stoperlerin lakayt hali de rakibe birçok imkan verdi.

Belhanda'nın 8 mi 10 mu tartışmaları gibi, Seri adına da 6 mı 8 mi tartışmaları olacağını söylemiştim. Panathinaikos maçında 6 numarada izlenim iyi olsa da Akhisarspor karşısında böyle olmadı. Çoğu zaman savunmada tek kaldı, bu sefer orta sahada Donk sertliği dahi yoktu. Stoperler de o kadar kötü bir görüntüdeydi ki Seri'yi hiç rahatlatamadılar ve yer yer baskı yediğimiz anlarda oyun dahi kuramadık.

Belhanda'yı ayırırız bir tek. İşler ilk yarıda da kötü giderken çıktı ve müthiş bir gol attı. Yıldız oyuncu performansı bekleniyor ya, tabela konusu ısrarla öne çıkarılıyor. Sen iyi bir 6 aldıktan ve Seri'yi 8'e çektikten sonra Belhanda'dan çok daha iyi bir hücum performansı alacaksın. Bugün o da yalnız kaldı ama takımı olabildiği kadar hücumda tuttu. Hatta bir ara 9 numarada oynuyordu.

Fatih Hoca'nın kenarda olmadığı maçlarda da sorun var. Özellikle hamle noktasında büyük sorun yaşıyoruz. Orta sahada direncimiz düşük işte, Seri'yi biraz daha öne atsak hücumda da taşlar yerine oturacak. Selçuk İnan mücadelede yok ve pas bağlantısı kurmakta yavaş. Donk'u çok daha önce oyuna alsak taşlar yerine oturacaktı ama oyuna girdiğinde dakika 90+1'di.

Biz de rakibe "gel gel" yapıyoruz. Luyindama gibi bir isim neredeyse bütün kafa toplarına vurdurdu. Marcao desek olmadık hatalarla birçok ikram yaptı. Olmayan pozisyonlardan bahsediyorum, direkt olarak bu ikilinin bireysel hataları. Neyse ki Muslera iyi girdi sezona, son yıllardaki alışkanlığı bu değildi. Sanki bu ikiliyi zorlayacak, yerlerini o kadar da garanti göstermeyecek bir stoper almamız gerekecek.

İlk yarıdaki oyun ağırlığımız alışık olduğumuzun aksine sağdan değil de sol kanattandı. Jimmy Durmaz iyi bir alternatif, oynadığı her pozisyonda iyi iş çıkarıyor. Adem Büyük de mücadele içinde iyi bir alternatif. 2. yarıda bu isimler oyundan düşse de bu biraz da hücum kalitesinin düşük olmasından kaynaklı. Babel de çok mücadele etti ama hiç pozisyon içine giremedi. Topa sahip olma oranımıza baksak yüzde 70'leri görsek de etkisi olmadı. Geçen sezon yazdığımız sorunlardan.

Yine de sezonun başı. 11 için 2 temel hamlenin ardından da bazı şeylerin düzeleceğini biliyoruz. Sonuçta kupayla başladık, bu da bir Galatasaray geleneğidir. Rakip ya da şartlar önemsiz, kazanarak başlamak önemli. Lige bir süre daha var, acilen transfer konuşmamız gerekecek. Herkes, her şeyin farkında. Aksiyon bekliyoruz.

17 yorum:

  1. Mehmet ozcan mesela dinamik bir orta saha,gs nin dinamik bir merkez oyuncusu almasi lazim dorukhan gibi,6 zaten alacagiz ama baska merkez oyuncusu da sart,merkezde yeri geldiginde ezdi adamlar,stoperler iyi oynamadi diyoruzda acaba orta saha rakibi karsilamada iyiymiydi,donk neden son dakikalards girer yani o sirada golu yememek buyuk sansti,seri de dedigin gibi 8 e gectigi an kalitesini gosteriyor,adam zaten sert bir oyuncu degil bide uzerine kucuk bir oyuncu kutle olarak insallah bu isrardan vazgeciriz

    YanıtlaSil
  2. Geçen seneki süper kupa maçı da böyleydi fark Manu herhalde. Tat yok takım oyunu zayıf bireysel çabayla sonuca gidiyoruz ve herkese pozisyon verip Muslera'ya eline bakiyoruz. Sıkıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem Manu, hem Seleznyov. Akhisarspor'u net forveti olmaması yaktı.

      Sil
  3. Türkiye liginde ve bizim takımda pür pas oyuncusu iş yapmıyor, mutlaka biraz dirençli biraz sorumluluk alan topla kendini gösteren biraz canlı dinamik de olması lazım.

    Bu anlamda seri yanına scherderlin gider mi bilemedim. Eski hali canlıydı 4 sene önce ama şimdi çok etkisiz al gülüm ver gülüm. Elneny canlı ama hücumda nasıl olur bilemiyorum.

    Arkadaşa katılıyorum yerli dinamik bir oyuncu lazım m.topal olmaz. Taylan yada mehmet özcan alınmalı. Yarın Diagne satilmazsa planlar değişir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manchester United ve Everton günlerinde tutunamadı, toparlar mı diye bakılacak asıl. Elneny'nin Basel günlerinde hücum etkisi vardı. Dikine topla çıkar, iyi şut atar.

      Sil
  4. Seri 'den bizim ligimize uygun 6 numara olmaz artık anlamıştır herkes Atiba da değildir Seri 8 numaradır.

    Scherderlin tempolu badan bir adam değildir ayağı düzgündür lakin oyuna ağırlık koyan sorumluluk alan da biri değildir.

    Elneny biraz daha tempoludur scherderlin e göre ayağı fena değildir.

    En uygun seçenek sertliği hava hâkimiyeti direkt paslarıyla danilo barbosa dir. Diagne giderse parayı danilo ya basar, 2.forveti kiralık geçerdim.

    Diagne gitmezse Elneny ı zorlardım. Hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 da oynatırsın ama Selçuk İnan o denklemin içinde olamaz.

      Sil
  5. Marcao hazırlık maçlarından beri kötü.Seri kesinlikle merkeze çekilip onun biraz gerisine bir oyuncu bakılmalı ki stoperler de biraz daha rahat etsin.Seri geride oynayınca bu sefer hem görev çatışması yaşanıyor hem de rakipler orta sahamızı rahat geçebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Marcao o sakatlık yaşadığı dönemden bu yana kötü, hala tam anlamıyla toparlanabilmiş değil.

      Sil
    2. Kötüsü alternatifte yok Marcao'ya kement atıp Çalık'ı oynatamıyorsun bizim için handikap. Donk var işte ...

      Sil
    3. Stoper alternatifi yaratmak lazım, bunu yazdım.

      Sil
  6. Orta saha hamlesi ile taşlar yerine oturacak gibi görünüyor ama oynaması gereken isim Donk bence orta saha transferi olana kadar. Babel, Jimmy, Adem isabetli transferler olmuşlar. Seri uygun ortamı bulduğu anda fark yaratacak belli ama defansın önünde bunu yapması çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Hatta pasör bir 6 alınırsa da bazı sertlik gerektiren maçlarda yine Donk'a dönülebilir.

      Sil
  7. Bazı takımlar ters gelir. Sanırım bizim çözen takımımız Akhisar. Zayıf ve forvetsiz kadroyla bile epey sorun çıkardı bize. Dün maçı izlerken aklıma Ali Yavuz Kol'u kiralık versek diye geçirdim. Onların ihtiyacı olan oyuncu. Şayet hoca kiralamayı düşünüyorsa Akhisar'da forma bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dirençli takımlar. Bizim de maalesef hücum tarafında taşlar yerine oturmuş değil, orada çok hareketsiz kaldık.

      Sil
    2. 3 senedir kadroda bir tane patlayıcı sürati olan adam olurdu garry ve onyekuru. Bu sene yok. Önemli bir silahtan mahrumuz. Emre Mor'un hızından çok hızlanması iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir