15 Ağustos 2019 Perşembe

Galatasaray, özellik anlamında 6 numara için ne arıyorsa hepsi Nzonzi'de mevcut


Her ne kadar gerçek bir ölçü olmasa da transfermarkt değerleri "izlenim" anlamında konuşulur. Nzonzi'nin transfermarkt'de ki piyasa değeri 23 milyon avro, Seri'nin ise 25 milyon avro. Belhanda'da ise bu rakam 5.5 milyon avro. Üçünün toplam rakamına bakınca da Türkiye rekoru ortaya çıkıyor. Yine de ölçü değil tabii, transferin çok farklı değişkenleri var.

Hala düşünüyorum, Nzonzi'yi bu şartlarda nasıl kiralayabildik? Çok da konuşamadık, bu beni üzüyor. Türkiye Ligi'nin şu ana kadar yapılan en iyi hamlesi ve olası Falcao hamlesi bile bunu değiştirmez. 6 numara adına Avrupa'da alınabilecek en iyi isimlerden biri. Galatasaray, özellik anlamında 6 numara için ne arıyorsa hepsi Nzonzi'de mevcut.

Pas temelimiz var ve olmazsa olmazımız bu. Pas temeli yüzünden de genellikle "pasör" 6 numaralar üzerinde duruyorduk. Hatta 6.5'dan 8 numara olabilir mi diye düşünüyorduk. 6.5'dan 8 alsak Seri'yi 6 numarada izleyecektik, onun da olmayacağını geçen 3 maçta gördük. Ben de olabilir diye düşünsem de yanıldım, fizik olarak küçük kaldık. Seri'den de gerçek anlamda katkı alamadık. Hatta öyle bir konum oluştu ki pusuda bekleyen bazı taraftarlar Seri'ye balon bile dedi. Bu ortamda futbol konuşmak da zor.

Nzonzi'nin boyu 1.96. Bizim de en büyük eksiklerimizden biri takımın boy ortalamasının düşük olmasıydı. İlk etapta o sorun çözülüyor. Ayrıca müthiş bir pasör, hatta en önemli özelliği. Bu da pas temelli bir takım adına olmazsa olmaz. Geriden müthiş oyun kuruyor ve Seri / Belhanda ikilisini ön alana daha çok atmanız anlamına geliyor.

1.96 boyunda bir isim için de temposu ve hızında hiç sorun yok. "Kağnı" falan diyorlar ki bunlar çok alakasız yorumlar. Bu boyda bir isim için temposu ve hızı hiç fena değil. Güçlü de bir isim, oyun bilgisi, aklı, pozisyon alması üst düzeyde. 6 numaradaki ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Fernando'dan daha iyi bulurum ve çok daha istikrarlıdır.

Seri'yi bu hamleyle birlikte kazanmış olacağız. Belhanda da kendisini mümkün olduğunca rakip ceza sahası etrafına atacak. Tempolu ve oyunun iki yönünü oynayan isimler. Nzonzi de bu isimleri itecek ve arkalarını toplayacak. Pas ve tekniği özelliğiyle de top sende kaldığı sürece etkisi büyük olacak. Fizik avantajı da var, duran toplar için çok büyük koz.

18 yorum:

  1. Gözümden kaçmıştı. Sen yazınca fark ettim. 6 numara sorununu çözmekle kalmadık, özellikleri itibariyle Seri'nin performansını artıracak, göbekte oynadığı maçlarda Feghouli'nin hatta şans bulduğunda Atalay'ın top almak için geriye gelmek zorunda kalmadan etkili oldukları ceza sahası civarında topla buluşabileceği bir düzene kavuştuk. Bir başka güzellikte yapılış şekliyle doğru transfer. Davulla zurnayla, medya maymunluğu yapacaz diye fotoğraf çektirmekle transfer yapılmaz, yapsanız dahi ederinden fazlaya yaparsınız. Böyle sesiz ve derinden gidince ekonomik şartları da şahane oluyor. Emeği geçenlere -sanırım bu Şükrü Hanedar operasyonu- kocaman alkış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, öncelikle Seri yükselecek, Seri de Belhanda'yı yükseltecek. Bu birbirine bağlı bir hat.

      Sil
  2. Bence şu yani da var: ortasaha ya ve falcao ya bonservis vermemiş olacağız umarım. Yani FFP de elimiz güçlendi. Olası Diagne tok satıcı blofumuz de elimiz güçlendi. Eğer varsa, Diagne alıcıları, bunlar nasıl olsa sıkısacak ve daha uyguna satacak beklentisindeydi, bu konu ortadan kalktı. Üstelik Diagne satılırsa, Terim bu parayı nereye kullanır, hayal etmek lazım :)

    Tudor döneminde içimde kalan ve bence takımın önemli zaaflarindan biri Asamoah gibi bir profil eksikliği.

    Bekleyip gorecegiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp için hala eksideyiz, bir satış mutlaka gerekiyor. Dediğin gibi Diagne giderse elimiz güçlenecek.

      Sil
  3. Forvete göre daha ciddi bir meseleydi bizim için orta saha. Bunu Nzonzi ile çözmemiz çok güzel oldu. Şampiyonlar ligi için güven veren bir transfer.

    YanıtlaSil
  4. bu saatten sonra fransa milli takımı veya nice tecrubesi olmayan adam almayalım,falco olmaz balo olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balotelli bence yine olmaz, bir sorun daha bu bünye kaldıramaz.

      Sil
  5. ne kadar inanilmaz bir orta sahaya sahip oldugumuzu anlatmak icin söyle bir iddiada bulunayim : Bu orta saha avrupanin bir cok orta sahasi ile kiyaslanir. Kafa tutarlar yani, bircok takimi durdurur, bozar, oyun yönetir, oynar yani öyle bir beklenmedik güc ciktiki ortaya büyük takimlara sac bas yondurur. Fatih Terim hocanin elinde böyle bir silah varken CL de top clublerle göz göze savasmasini istiyorum. bizi kimse hafife almayacaktir. Güclu takimlara Önlem aldirttabilecek takim olma yolundayiz bence :)) Son derece umutluyum. Farkli görüste olan varsa buyursun, bence (kaldigimiz yerden!) gelismeye devam edersek, korkunc güclü oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyaslanır tabii, oradaki seviye Şampiyonlar Ligi oldu.

      Sil
    2. Maalesef su an bunu anlamayan bir cok taraftar, seri hakkinda erken hüküm verip ve belhanda nin kalitesini hor görüyor :)) n zonzi nin fernandodan daha iyi bir is cikaracagina inanmayan taraftarlarin gözünun pasi silinecektir insallah

      Sil
    3. Nagatomo için de dediler aynısını, ilk haftadan neler yazıldı :)

      Sil
  6. inşallah bu adam 8 seri ise 6 oynamaz. ne alaka demeyin? terim donk'u 8 oynatmaya kalkan bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçı, Seri'yi 6'da denemek için öyle oynadı. Şu vasat yorumlardan bir sıyrılın :(

      Sil
  7. nzonzi,önünde seri ve belhandamı yoksa nzonzi ve seri önlerinde belhandamı?

    YanıtlaSil
  8. Geçen yılki orta saha hattının kalite olarak 2 hatta 3 kat önünde bu yılki orta sahamız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir