10 Ağustos 2019 Cumartesi

Mohamed Elneny & Galatasaray, her koşulda orta saha sınıf atlayacaktır


Fatih Hoca'nın kafasındaki orta saha yapısını az çok tahmin ediyorum. 4-3-3'de "pas" temelli bir yapı oluşturmanın derdinde. Seri'yi 6 numarada denemesi ya da Banega ısrarı bundandı. Orta saha üçlüsü hem mücadele etsin, hem oyunun iki yönünü oynasın istiyor. Temelde ise pas var, olmazsa olmazı bu. 

Bakayoko işi biraz da imkansızı zorlamaktı. Hala gündemde mi bilmesem de olması zor bir transfer. Seri de zordu ama bu başka bir seviye. Geçen sezon Milan onu 5 milyon avro kiralık ücreti karşılığında takıma katmıştı. Şimdi de transfer edilmeye kalksa "kiralanma" halinde dahi aynı rakamlar konuşulur.

Bakayoko gibi bir 6 numaranın bize daha çok uyacağını düşünüyorum. Biraz daha sert, savunma tarafıyla ön plana çıkacak, atlet ve Belhanda / Seri ikilisinin arkasını süpürecek bir isim. Bakayoko haricinde de bu tarz bir profil çok konuşmasak da benim tercihim böyle olurdu. Hocanın kafasında ise belli ki "pas" temeli olmazsa olmaz.

Morgen Schneiderlin'i de konuştuk. 6.5'dan 8 numara diyordum. Oyunun iki yönünü oynasa da daha çok geriden oyun kurabilme özelliğiyle ön plana çıkar. Elneny de böyle. O da her ne kadar iki yönlü bir orta saha olsa da ağırlığı biraz daha pas / teknik gibi özelliklerde. Birbirlerine göre farklılıkları var tabii. 

Schneiderlin, biraz daha lider karakterli mesela. İşin çirkeflik kısmını çok daha iyi bilir, 6 numara için savunma katkısı 1 tık daha iyi. Elneny ise biraz daha atlet ve hareketli. Çok koşar, mücadele eder, açık kapatır. Çok sert bir isim değil, hatta Seri ve Belhanda'yı da işin içine katınca bu durum sorun olabilir ama pas temelinde çok güçleniriz.

Yaşının da 27 olması bir artı. Tam da parlatıp, ertesi sezon için satılabilecek bir isim. Bu yüzden de kiralanma ihtimaline sıcak bakıyorum, Arsenal de bunu isteyecektir. Böyle bir transfere başarılı derim, her koşulda Galatasaray orta sahası sınıf atlayacaktır. Elneny / Seri ve Belhanda da iddialı bir orta saha hattı olur.

07.08.2019 tarihli yazı..

16 yorum:

  1. Sertliği biraz daha artıracak isimler lazım orta sahaya elneny buna uymaz. Orta sahada beş metre sağına soluna geriye pas yapacak bir adam işimize yaramaz. Savunma yönü nispeten daha iyidir o noktada bizi yükseltir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunun iki yönünü oynayacak ve pas yapabilecek isimler gelmeli diye düşünüyorum ben de.

      Sil
  2. Bana göre Elnenyi transfer etmek demek, rakibe göre degisen bir Donk/Elneny rotasyonu demek. Tabiki farkli formasyonlarda daha fazla forma sansi bulan olabilir fakat sampiyonlar ligi icin daha komple bir oyuncu bence daha faydali olabilir. Fatih Terim Hocanin bir bildigi vardir demekten baska birsey kalmiyor yine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence doğru olan da o. Donk gibi bir isim varken de kullanmak gerekiyor.

      Sil
  3. büyük kazmadır, şahane paslar beklemeyin. ama mücadele eder savaşır.
    esas schneiderlin topla daha iyidir ama yumuşaktır, sertlik sevmez.

    YanıtlaSil
  4. Elneny iyidir taraftar çöp derse o afan tutar zaten. Atlet olması önemli Morgan atletik değil beyaz ve uzun olunca kıvrak olamıyor. Bir de Morgan tıpkı Pandev Mitroglu kadar olmada da bitmeye yüz tutmuş biri. Ne tempo kaldı ne pası ne sertliği. Elneny sadece son sezonda düşüş yaşadı ve daha genç yani bir ihtimal geri kazanma parlama olasılığı var. Morgan ise zor artık.

    Bonservisle almaya çalışmayız umarım. Morgan 29 yaşında maaşı 3m net. Elneny 27 yaşında net 1.7 alıyor. Morgan 'ı yas ve maaş nedeniyle satma şansın yok kaça alıp kaça satacaksın?

    Elneny bile zor. Biz ucuza aldığımız Eboue ve Podolski 'den bile bonservis zararı ettik. Elneny'i 3m verirlerse al bonservisini aksi halde opsiyonlu kiralama mantıklı.

    Morgan toplam 4 Elneny 3 e rahat kiralanır bir sezon için. Maaş + kiralama bedeli. Tercihim opsiyonlu kiralama (misal 4m opsiyon) ile Elneny olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çöp algısıyla oldum olası mücadele ediyor ve sevmiyorum. Direkt olarak bu yorum yapılıyor, deli oluyorum cidden :)

      Sil
  5. Bonservis ödeyeceksek Danilo Barbosa 'ya ödenmeli 23 yaşında Mendes'in oyuncusu takımdaki 3.Nice'li oyuncu olurdu. Cuma gecesi birseyler netlesir umarım. 2.forvet ve orta saha ingiltereden gelecek sanki. Cenk Okaka Mitroviç Pukki Morgan Elneny eli boş gelmeyin!

    YanıtlaSil
  6. Diagne'yi adaya satamadık kesin olan bu şimdilik. Bence vakit kaybedilmeden Mitroglu olayını çözmek lazım. 6 numara içinde 3-4 adaydan kim oluyorsa bir an evvel anlaşmak lazım. Bakayoko diye 2 eylüle kadar zorlamanın riskine girmemek lazım. Ali Koç uğraşıyor zaten menajerlere baskı uyguluyor bizim transferlerin gerçekleşmemesi için.

    Yunus satilmali hulleyle mi olur gerçekten isteyeni var mı bilmiyorum Yunus'tan gelecek para ffp ve Mehmet Özcan transferi için yeterli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arap diyarına gidebilir, bunun da zamanı var. Gerçekten de çok sıkıntılı süreç. Ona verdiğimiz maaşın sıkıntısını yaşıyoruz.

      Sil
  7. Danilo, Elneny, Youssef Ait Bennaser. Para varsa Danilo yoksa Elneny iyi olur, Bennaser alınırsa seneye Seri yerine adam aramaya gerek kalmaz Aydinsporlu Amani tarzında bir oyuncu yada 1.84 lük Tugay Kerimoğlu, Del Solar bari biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajerlere kaldık gibi bu işte. Bonservis girdisi olmadı hala.

      Sil
    2. Diagne gitmezse Yunus'u satmalıyız hatta Maicon'un bonservisini de verebiliriz araplara.

      Sil
    3. Maicon'u niye bugünden alsınlar ya da Yunus Akgün'e talip var mı? Sanmıyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir