9 Ağustos 2019 Cuma

Okan Kocuk hazır geldi, kalede rekabete hazır bir isim


Transfer yazılarımız ara ara da olsa devam etmekte. Karışık bir sıralamamız var ve Okan Kocuk'u konuşalım derim. Sevgili Berkay Küçük de her zaman olduğu gibi bizleri kırmadı ve sorularımızı cevapladı. 2. kaleci deyip geçmeyin, yıllardır bu sorunu yaşadık ve ilk kez bu konuda umutluyuz diyebilirim.

Yakın dönemde iyi bir yedek kalecimiz olduğunu hatırlamıyorum. Carrasso'yu sayarız belki, o da yabancı olmasından dolayı lüks kaldı. Bu süreçte Cenk Gönen'i de Sinan Bolat'ı da denendi. Okan Kocuk için ise umut var, herkes beklenti sahibi. Sen bu transferi nasıl değerlendirirsin?

Berkay Küçük: Yedek kaleci dediğinizde ben her zaman hazır kaleci beklerim. Galatasaray bu sıkıntıyı senelerdir yaşıyor. Nasıl olsa Muslera var denilip, bu bölgenin ihmal edildiğini düşünüyorum. Cenk Gönen’in aklımda kalan maçı bile yok mesela. Eray İşçan’ın da Gareth Bale’in “frikiğinde” ters köşeye uçması dışında bir sahnesi bile kalmamış aklımda. Sinan Bolat’ın Türkiye Kupası finalinde Bursaspor’a karşı gösterdiği harika performans biraz olsun iyi anılmasını sağlamıştı. Okan Kocuk bunların hepsinin önünde. Hazır geldi, kalede rekabete de alışık bir isim. Piyasaya baktığımızda “yerli” kaleci bulmak zaten zor. Okan Kocuk alternatifler arasında en iyilerden biriydi. Ben Galatasaray’ın bu hamlesini çok doğru buluyorum ve destekliyorum.

Peki Galatasaray'ın transfer etmesi gereken kaleci Okan Kocuk muydu? Bu konuda da tartışmalar var çünkü. Benim tercihim "potansiyelinin belli limitlerde olduğu", Muslera arkasında üzmeyecek bir yedek kaleciydi. Senin düşüncen nedir?

Berkay Küçük: Okan Kocuk’tan daha iyi kimler olabilir diye düşündüğümüzde aklıma gelen isimler “Altay Bayındır, Erce Kardeşler, İrfan Can Eğribayat ve Gökhan Akkan’dı” Bu isimlerin potansiyellerinin daha açık olduğu düşünülebilir ama Fatih hoca Muslera’nın arkasında bekleyebilecek bir isme yöneldi. Okan yedek kalmayı sorun etmeyecek karakterde ve yetenekte. Okan için 3 seneye kaleye devralır diye net bir yargıya varamazsın ama Muslera’nın yokluğunda görevini iyi yapar diyebilirsin. Bu pencereden bakıldığında “kısıtlı potansiyel – doğru zamanda fayda” diye bakıyorum bu transfere.

Okan Kocuk'u nasıl yorumlarsın peki? Hangi özellikleriyle öne çıkar, günümüz futbolu adına tarzı ne noktada dersin?

Berkay Küçük: Bu maliyetle olması çok büyük avantaj. Saha içinden önce onu söylemek gerek. Modern futbolda kalecilerin oyun akıcılığında rolü çok büyük. Okan’ın da ayaklarının iyi olması ve özellikle karşı karşı yalarda öz güvenin yüksek olması avantaj. Panathinaikos maçındaki performansı da bunun bir örneği oldu. Söz oraya gelmişken Süper Kupa maçında Muslera’nın yerine Okan’ın oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bu hissi verdiyse; yolu doğru yoldur.

Son dönemde ülke olarak çok iyi kaleciler çıkarıyoruz. Birçok genç kaleci var ve hepsi de ciddi potansiyel sahibi. O isimler arasında Okan Kocuk'u nereye koyarsın ve geçen sezon ki Bursaspor performansını nasıl yorumladın?

Berkay Küçük: Okan Kocuk iyi bir potansiyel fakat Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat veya Gökhan Akkan kadar büyük bir potansiyeli yok. Yedek beklemeyi bilmesi ve “kısıtlı potansiyeli” onu ileride 1 numara yapabilecek mi bilemeyiz ama Galatasaray’da bulduğu her şansı değerlendireceğine eminim. Okan’ın bir diğer şansı da geldiği yerin çıtası çok düşük. İsmail ve Eray’dan sonra top tutabilen her kaleciye Galatasaray taraftarı zaman tanıyacaktır. Geçen vasat Bursaspor’un kurbanı oldu genç kaleci. Bursaspor’un ne savunması iyiydi ne de hücumu. O takımda sivrilen isimlerden biri olmayı başardı. Kale rekabetinde Muhammed ile kapışması da onu diri tuttu. Bursaspor’un ayakta kalan ender isimlerinden olan Okan, “hayatının ilk değil ama en özel Galatasaray formasını “kaptı. Kendi sözlerini performansıyla ne kadar destekleyeceğiz bunu göreceğiz.

5 yorum:

  1. Fiorentina maçına kalede Okan olması lazım eğer Muslera oynatsa Fatih Terim'e oldukça içerlerim.

    Lig maçlarında Muslera oynayacak zaten adam milli takımda oynayarak geldi hazır durumda. Okan ise yeni ve buyuk bir kulube geldi. 29 yaşındaki Harun bile Fenerbahçe'de başta zorlandı. Okan'ın da adapte olması için oynaması lazım. Fiorentina maçı kaybetsek de olur tadındaki son maçımız. Terim şimdi kalkıp İsmail Çipe ya da Muslera'yı tercih etmez inşallah.

    Keza Atalay da 6 ve 8 numara yok diyoruz antreman başka maç başka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerlemek ağır bence, o kadar olmamalı :) Okan Kocuk'u ben de dener, bu maçlarda tecrübe kazandırmak isterdim.

      Sil
  2. Altay Bayındır, Erce Kardeşler, İrfan Can Eğribayat ve Muhammet Şengezer hazır olma anlamında Okan'dan gerideler. Gökhan Akkan sadece Okan gibi hazır denebilecek durumda. Potansiyeli işleyebilecek bir mevki değil yedek kalecilik oynamadan gelişmez kaleci (bknz.Aykut Erçetin)

    Galatasaray'ı eleştiriyorum ama yedek kaleci transferinde yine ağır ve beceriksiz davrandık aslında. Okan geldiyse %70-80 pay Okan Kocuk'undur. Biz böyle yapmaya devam edersek çok oyuncu kaçırırız Okan sağlam Galatasaraylıymış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da oynadı aslında, 1 senedir izliyoruz. Okan Kocuk'un iyi 2 yılı var tabii. Ben işe potansiyel ve kalecinin gelebileceği yer olarak bakıyordum. Okan Kocuk bence alabileceğimiz en iyi isimdi.

      Sil
  3. Fiorentina maçında Okan oynat hocam ya

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir