11 Ağustos 2019 Pazar

Papuç pahalılaştı, Diagne çalışmak zorunda


Diagne konusuyla alakalı ne olacağını eminim ki kimse bilmiyor. Bu konuda her kafadan bir ses çıktı, birçok haber okuduk. Takımda kaldı işte, en azından bu etapta. Aston Villa için umutlansak da belki de öyle bir teklif hiç olmadı. Arap diyarına da gitmiyor işte, şartları mümkün olduğu kadar zorlaştırıyor.

Bunun da nedeni Galatasaray'da aldığı para. Son güne kalmanın acı faturası. Diagne'ye mecbur olunca sadece ödediğin bonservis değil, futbolcuya verdiğin rakam da yükseliyor. 2 milyon 350 bin avro kazanacak ve 4 yıllık sözleşmesi daha var. Katar ya da Suudi Arabistan'a gitmek adına bu paranın çok daha fazlasını istese de arada büyük farklar yok gibi.

O da kalmayı tercih ediyor. Şampiyonlar Ligi oynayacak, güzel de kazanıyor, İstanbul faktörü ya da. Niye gitsin ki. Tabii bizde de hata var, özellikle yönetim cephesinde. Tok satıcılık nedir bilmiyoruz. Neredeyse her gün "satıyoruz" diye bağırdık durduk, futbolcuyu herkese sunduk. Bu da değerini kırdı. Oysa değerinin bu kadar kırılmasına gerek yoktu, değersiz bir futbolcu değil.

Türkiye Ligi'nin "rekor" golle, gol kralı olan yabancısı. Gomis'de de aynı hatayı yaptık ve onu da çok değersiz kıldık. Gittiği bonservis ortadaydı zaten. Diagne'de de bunu yapıyoruz ve değersizleştiriyoruz. Taraftarın ona attığı mesajlar, yönetimin satış için tavrı derken an itibarıyla Diagne'yle devam edilmesi kimseyi şaşırtmaz.

Rüyamda da gördüm. Takımın 1. forveti Falcao'ydu, Diagne de onun yedeği. Kağıt üzerinde iyi bir rotasyon. Diagne'nin mevcut kadroda ölüsünün yine 20 golü bulabileceğini düşünüyorum. "Tetteh" diyorduk, o hatayı ben de yaptım. Diagne'den fazlası yokmuş oysa, 8 - 10 milyon avro arası boşa gidebilirdi. Diagne'nin geçen sezon kazanılan şampiyonlukta da payı var.

Hala satılmalı, keşke gitse. Suudi Arabistan transferinin son günlerinde belki bir sürpriz de yaşanır. Bağ koptu maalesef, taraftarın algısı tamamen "olmamalı" üzerine. Kalsa yine yararlı olabilir, bence değerli bir golcü. Falcao'nun gelişi de onu zorlayacak, daha fazla çalışmak zorunda. Gözler onun üzerinde olmayacak, takım bir yıldız kazanıyor.

19 yorum:

  1. Ben Diagne konusunda cogu taraftar kadar duygusal yaklasmamakla beraber yönetimi anlayamiyorum. Avrupada herhangi bir oyuncunun sadece 6 ay tutuldugunu hatirlamiyorum neredeyse. Sabirsizligin bir yana bu profesyonelligin tamamen disinda gerceklesen bir durum. Tabiki bazi oyuncular ile kimyaniz uyusmaz, sisteme bekledigi katkiyi vermez ama diagne kendisini bu ligde kanitlamis ve ileride ne yapabileceklerini göstermis bir oyuncu. Ondan bu kadar kolay vazgecilmesine anlam veremiyorum. Hele saglam bir sezon basi kampi gecirseydi, hocanin ondan
    ne istedigini biraz daha iyi yapmaya firsat bulsaydi, en bastan beri onu "kazanma" adina hamleler yapilsaydi bu gereksiz stres yasanmayacakti. Onu satip yerine iyisini aliriz dedigin an zaten riske girdin, simdi ise daha acil bir konuma gelindi. Falcao nun gelmesi onun performansini artirmayacaksa eger (muhtemel tablo olarak görüyorum) o zaman dünyanin en pahali yedek forvetine kavusuyoruz. Tebrikler derim buna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tok satıcı olamadık maalesef, biz taliplere koştuk. Oysa onlar bize gelecekti.

      Sil
  2. Umarim Fatih hocamiz Diagnenin kalmasi halinde ondan verim alip en azindan ocak ayina kadar paralatir. Aksi takdirde Diagnenin pek forma savasina girecegini düsünmemekle birlikte bizi maddi yorgunluk ile sinayacktir. Fatih hocanin onu istememesini anlayisla karsiliyorum ve bu konuda bizim bilemeyip onun bildigine güveniyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırsa eğer hoca kullanır, bol bol da şans verir. Yine de piyasası çok düşecek.

      Sil
  3. kendisini kesinlikle sevmiyorum ve gitsin istiyorum. maç izlerken sinirimi bozuyordu o derece sevmiyorum.

    ama bu adam vatan haini mi arkadaş? kulübü mü sattı? parayı basıp alan sensin, oynatan sensin. o da öyle ya da böyle 10 gol attı. bu kadar küfür ve hakaret ayıp. ben diagne olsam inadına gitmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buydu Diagne, yeni değişmedi ki. Taraftarın yaklaşımı benim de hoşuma gitmiyor.

      Sil
  4. Diagne ilk 11 anlarım da muslera niye 11 anlamıyorum.

    Diagne 'yı beklemeden Yunus ve Maicon satilmali.

    YanıtlaSil
  5. 4-1 lik fiorentina maçında görüldüki takım bu sene:
    1-ligde yine son haftaya gelmeden şampiyonlugu ilan edemez
    2-şampiyonlar liginde asla gruptan çıkamaz,ancak 1.torbadan zenit çıkarsa ozaman avrupa ligine devam edebilir.falcao gelirse burda başarılı olabilir oda iç sahada yememek şartıyla
    3-seri tam bir balon,acilen ısıran bi defansif orta saha alınmalı
    4-diagne musleradan sonra bu takımdaki enson problem,marcao,seri,nagatomo daha büyük problemler
    5-onyekuru monakoya gitti,gary i fener kaptı,bu ikisi gibi bi adamı galatasaray asla bulamaz bulsa da alamaz,emre mor kendisine uygun ego yöneticisi,yaşam koçu,psikolog,mental trainer,baby sitter,bebek bakıcısı bunlar eşliğinde egitilip sürekli ilk 11de oynatılmalı,sene sonunda da 8milyon basılıp vigodan alınmalı
    6-kostas oynatılmıycaksa satılmalı,diagne daha iyisi alınmıycaksa kalmalı falcaoyla avrupa maçları dışında ilk 11 oynamalı parlatılıp satılmalı
    7-şu anda boşta olan ribery,balotelli gibi adamlar yoklanmalı.diagneden biraz iyi balodan biraz kötü boateng bugün galatasarayın içinden geçti
    8-bunlar yapılsa europe ligde çeyrek final ve içerde 3kupa zaten cepte.
    9-lig tahminim bu sene bjk ve başaksehir gecen seneden 10puan az,dedigim yapılırsa gs ve fb 10puan fazla alır,cetveli siz hazırlayın..yine şampiyon oluruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri nasıl balon ya, bu ne kadar talihsiz yorum. Adamın görüntüsüne 2 maçta mı karar verdin. Şu talihsiz yorumuna özel bir yazı yazdım, yayına girer.

      Sil
    2. Nagatomo nun ilk macinda ayni hükmü veren izleyiciler vardi :)) ne kadar etkili olabilecegini görebilmek 2 mac sürmedi, cok hizli bir sekilde alisti ve takimin degismezi oldu... Herhangi bir yorum zaten komple takimin halini bir mac üzerinden okuyorsa bunu pek kaale almamak lazim. Seri nin oynadigi futbolu biraz da anlamak lazim, bu adam forvet degil ki ilk mactan gol atip ne makina oldugunu göstersin. Seri önemli bir oyun görüsüne sahip bir orta saha, takim oyununa dahil olmasi lazim, kendi yorumunu katmasi lazim ondan sonra karar verelim. Zamana ihtiyaci var, sabirsizliga gerek yok Sampiyonlar ligine kadar vaktimiz, Fatih hocamizin da plani var :))

      Sil
    3. Sen blogun eski takipçilerindensin. Hatırlarsın o dönem yazdıklarımı. Sivasspor deplasmanı sonrası bekleyin demiştim, sonraki süreç ortadaydı :)

      Sil
  6. hakikaten seri bugün çok kötüydü,çok ama..keske marcao nun yerine city nin 2yıldır serbest bırakcagı belli olan vincent kompany kazmasını alsaydık,adam 400bin avroya yok pahasına genk de oynuyo şu an.seri yerine de babayoko yu filan alsaydık keske,bide ispanya 2.ligine giden kagawa var,oda 650 bin avroya anlaşmıs.vincent kompany-donk--kagawa-babayoko nun oldugu ucuz bi takıma seri a nın vasat takımı gelip 4atsın bakalım..balotelli süper ligde iş yapmaz arkadaşa katılmıyom o konuda,ilk fener maçında,maç esnasında sahada kalmayı başarsa bile maç bitiminde hasan şaş kendisine kement atsa dahi el hareketlerine sinir olacagı belözoglu emre ye yumruk atıp hastanelik eder 1kırmızı alır ama 3haftayla kurtulcagını beklerken tedbirsiz olarak pdfk ya sevkedilir 20mac ceza alır sezonu kaçırır.ribery olabilir bak,36yaşında ama galatasaray borcun var,gel 2milyona 2sene oyna müslüman adamsın bizde sana hakkımızı helal edelim denebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçlık kötü olabilir, hatta ilk maçları da böyle geçebilir.

      Kompany dediğin adam bugün Anderlecht'in teknik direktörü ve futbolcusu. Allah aşkına biraz takip :)

      Sil
  7. arkadaş biraz haklı galiba.vincent kompany-luyindama önlerinde donk-babayoko ve kagawa hmmm,evet prömier lig olmasa bile championship seviyesinde bi defans ortasaha kurgusu olabilirdi..marcao-seri-selçuktan bi hatta iki tık daha iyi.fiorentina karşısındaki görüntümüz bize gecen seneki fulhamı hatırlattı,yılda 100den fazla premier lig maçı izleyen biri olarak söyleyebilirimki avrupayla aramızdaki fark okadar açıldıki ingilterede enaz30 maç oynamak şartıyla yılda 1milyondan az kazananan oyuncular havuzundan süper ligde şampiyonluğa oynayacak bi takım kurulabilir,yani işi bilen bi başkan 10-15 milyon bütçeyle istanbul takımlarına kafa tutabilir,rahmetli ilhan cavcav bu isi iyi yapardı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kompany'nin nereye ne için gittiğinden de habersiz maalesef :)

      Sil
  8. Bu ruh hastasını bu transfer döneminde satamazsak bir daha asla satamayız çünkü artık 2. forvet olacak.En mantıklısı Haziran ayında satmaktı ama sürekli 15 üstü bonservis bekledi yönetim ve hata yaptı.Diagne'nin o zaman piyasası daha iyiydi ama kupada pek süre alamayınca piyasası da azaldı.Şu an 7 8 milyon euro teklif varsa dahi satılmalı.Her transferde kâr edeceğiz diye bir kural yok ne koparsak iyidir.Şu transfer döneminde satamazsak elimizde patlar çünkü bu net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satman için değer katman, piyasa yaptırman gerekecek. Bu ortamda yapabilir mi emin değilim.

      Sil
  9. Talibi gelirse satarız noktasinda olmalıydık oyuncu satma konusunda ne yazık ki çok eksigiz.
    Kaldı gibi görünüyor umarım yeni sezonda isteneni yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao gelirse 2. forvet olacak. Bu da değerini düşürür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir