10 Ağustos 2019 Cumartesi

Youssef Aït Bennasser & Galatasaray, Falcao işi nihayet kazansa da 6'ya odaklansak


Falcao işi nihayet kazansa da 6 numara transferine odaklansak diye bekliyoruz. En az Falcao transferi kadar önemli. Hatta iyi bir 6 numara alınmaması halinde bir çuval incir berbat olabilir. İşin Türkiye Ligi tarafında değilim, Şampiyonlar Ligi odaklıyım. Ligde forvetin Diagne, 6 numaran Donk olsa da şampiyonluğun en büyük favorisi durumundasın. 

Şampiyonlar Ligi için ise seviye yükselmek zorunda. Belhanda / Seri iyi bir ikili, bu isimlerin de arkasını en iyi şekilde doldurmalı. Seri'nin 6 numarada oynaması işi zor, en azından zorluk derecesi yükseldiğinde. Benaga tarzında bir 8'le belki pas oyunu yükselir ama biraz daha sertleşmek zorundayız. Tabii "pas temelini" es geçmeden.

Ffp sorununu da atlamalı. Falcao bonservisli mi bonservissiz mi gelecek bilmiyorum. En kötü ihtimali düşünelim ve bonservisle gelecek diye düşünelim. Zaten sattığın kadar al dengesinde eksideyiz ve beklediğimiz Diagne satışı bir türlü gerçekleşmedi. Bütçeyi denk tutacağız diye düşünüyorum. Haliyle de 6 numara transferini kiralık, daha düşük maliyetli bir isimle geçmek olası.

Bugün de Bennasser iddiası geldi. Galatasaray'ın Monaco'yla sadece Falcao için değil, Bennasser için de görüştüğü söyleniyor. Geçtiğimiz sezonun Ocak ayında Saint-Etienne'ye kiralanmıştı ve istikrarlı bir dönem geçirdiğini söyleyelim. Monaco'nun ligin ilk yarısındaki hayal kırıklığı tablosunun üzerine birçok transfer geldi ve orta sahada oluşan kalabalıkta da Bennasser kiralık olarak gönderilmişti.

Henüz 23 yaşında, genç bir futbolcu. O da Belhanda gibi Fas Milli Takım'ında oynuyor. Kuzey Afrikalılara genelde ön yargılı bakılsa da Belhanda ve Feghouli sonrası en azından kendi adıma bunu kırdım. 8'de de 6'da da kullanabileceğiniz bir isim. Tempolu bir orta saha, oyunun iki yönünü oynar, pas ve teknik özellikleri iyidir. Çok sert ve agresif bir isim diyemem tabii. 

Sorun da buradan doğabilir. Wanyama gibi hayallerimiz vardı. 6 numaraya büyük bir sertlik ve tempo katabilirdi. Bennasser ile pas oyunu oynanmaya devam eder ve orta sahanızda oynayacak 3 isim de 8 numara özelliğinde olur. Tempo yaparlar ve oyunun iki yönünde oynarlar. İstikrarlı bir futbolcu, gelişime açık. Onyekuru'dan pay biçin, parladığı noktalardan biri Galatasaray olabilir. Ffp sarmalında da bu tarz maliyetlere mecbur kalacağız gibi.

13 yorum:

  1. Orta saha forvetten daha önemli ama biz falcao'nun peşinde çok zaman kaybettik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmeye değecek yine de :) Forvet de mühim.

      Sil
  2. Muthis bir transfer olur, genc, hizli, teknik ve uretken bir oyuncu; ayrica hem seriyi hem de belhandayi yedekleyebilir. Arkada Selcuk, Atalay, Mustafa, Donk ve alabilirsek Mehmet Ozcanin da olacagini dusunursek orta saha rotasyonu gecen seneye gore cok daha zengin olacaktir..
    Asil pozisyonu o olmasa da, ben Serinin 6 numarada (ya da regista denilsin) kullanilacagini düşünüyorum, zira oyle olmasaydi hazirlik maclarinda orada selcuk oynar ve seri 8 numaraya gecerdi..
    Serinin orada oynamasi bazi risklere neden olabilir, zira arada daliyor ve cok tehliki bolgelerde pas hatalari yapiyor, ama yaninda bennaser ile birlikte oynarsa uzerindeki baski buyuk olcude azalacak ve rahatlayacaktir..
    Babel ve feghoulinim kanatlarda oynamasi durumunda gecen senelerden farkli olarak ileride patlayici bir kanat forvetimiz olmayacak, bu eksik belki Belhandanin ikinci forvet gibi konumlandirilmasiyla giderilebilir ya da Emre Morun feghouli ve Babelden birisi yerine 11e monte edilmesi gerekebilir. Bu durumda ileride pres yapan ve dikine hizli oynayan bir takim olabiliriz ve bennaser ve serinin defansif zaaflari hucum katkilarinin yaninda kabul edilebilir seviyelerde tutulabilir.. Gecen yilin flas takimi Ajaxin orya saha uclusu, frenkie dejong, lasse schone ve van de beek idi..
    Sonuc olarak, bu transferin gerceklesmesi takim oyunumuza seviye atlatabilir, bir de mitroglunu da gonderip yaremchuk (yine ismi gecenlerden) gibi bir forvet alabilirsek sampiyonlar liginde cok basarili olabiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri orada süreklilik kazanırsa iyi olabilir ama bu durumda 8 e alacağım isim Bennasser'den ziyade Banega gibi bir isim olur.

      Sil
    2. En doğrusu 6.5 almak ama tempolu 1.80 ve üstü ayağı düzgün biri olmalı. Seneye Donk da gidecek. Bennaser ve Elneny iyi isimler

      Sil
    3. Bakalım kim gelecek, bekliyoruz.

      Sil
  3. falcao'yu bedava alacağız diye çok bağırdık, monaco ise bonservis diye tutturdu. bence böyle bir formül bulundu. bu adama 5-6 milyon vereceğiz, ama bunun 3 milyonu falcao için olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ne olacak, izleyip görelim.

      Sil
    2. Falcao'nun bonservisi + Bennaser'in bir yıllık kiralama bedeli 3m olur diye umuyorum.

      Sil
  4. keşke bi melo bulabilsek oraya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şartlarda zor maalesef. O da ilk etapta kiralık gelmişti.

      Sil
  5. Bize basit oynayabilecek ve hem önündeki hem de arkasındaki futbolcuları rahat ettirecek bir defansif orta saha lazım.Banega tarzı biri kesinlikle olmamalı çünkü çok geçirgen olur orta saha

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir