30 Eylül 2019 Pazartesi

Avrupa'da kaldı işte, Serie A gibi bir ligde yaptıklarına bakın


Form geçici, klas kalıcı denilse de Ribery için her ikisi de kalıcı. Avrupa'da kalma isteği boşuna değilmiş. Kariyerinde kazanabileceği hemen hemen her şeyi kazanmasına rağmen "para" demedi ve Avrupa'da kalmak adına transferin son günlerine kadar bekledi. Fiorentina da kendisine o şansı verdi. Fiorentina'nın Milan deplasmanında 3-1 kazandığı maçta, rakip takım taraftarı kendisini ayakta alkışlıyordu.

Transfer dönemini hatırlarsınız. Ribery'nin transfer ihtimali oluştuğunda sıklıkla yazdığım konulardan biriydi. Ribery'nin en az 2 sezon maksimum fayda vereceğini düşünüyorum. Yaşı 36 oldu, belki sakatlık problemleriyle de çok uğraştı ama kalitesini kim inkar edebilirdi ki. Avrupa'da kaldı işte, Serie A gibi bir ligde yaptıklarına bakın. Lider oyuncu bir de, takım içindeki katkısı çok büyük olacak.

Galatasaray'la adı anıldığında ise yaşlı ve sakat dendi, farklı bahaneler uyduruldu. "Gelmesin" diyen insanlardan hiç olmadım. Babel transferi üzerine yazdım üstelik, alternatifi olarak düşündüğüm bir futbolcu da değildi. Fenerbahçe de 39 yaşındaki Emre Belözoğlu'na sarılabiliyor ve katkı alıyor. Karakterini konuşmuyorum, onun da futbolculuğu tartışılmaz. Yaş ne olursa olsun, futbolcu kendine bakıyor ve profesyonel yaşıyorsa klas da form da geçici olmuyor.

Teklif yapıldığını düşünmüyorum. O teklif gitmiş olsa bu transferi gerçekleştirmek kolay olurdu. Her fırsatta Galatasaray'a dönmek isteğini dile getirmişti ve burada da bitirmek isterdi. Zor bir transfer olmasa da tercih edilmedi. Oyun tarzıyla da an itibarıyla Galatasaray'ın kısır hücumunda fark yaratan isimlerden biri olacaktı. Milan'ı deplasmanda neredeyse tek başına bitirdi, tek çalım denemesiyle 2 isim birden geçiyor. Klas bambaşka seviyelerde.

Kadro alternatifin de iyi, Ribery'nin olası yokluğunu telafi ederdin ve kendisini ekonomik kullanırdın. Transferini düşünmemek bence hataydı. Her ne kadar iyi bir transfer dönemi geçirilse de Ribery'i 2 yıllık sözleşmeyle Galatasaray'da görmek isterdim. Bunu Milan karşısındaki performansı üzerine yazsam da dün de yazıyordum, ondan önce de. Dün Ribery'i istemeyen çoğu kişi de hem Babel'in performansı, hem de mevcut haliyle "keşke" diyordur.

2 yorum:

  1. devre arasında 3-4milyon verip alanyadan papis cisseyi alsınlar benzer bir etkiyi görürüz.riberiyi niye almadık,onyekuru gibi adamı nerden bidaha nerden bulcaz diye çokta ağlamamak lazım,böyle oyuncular okadar çokki avrupa piyasasında(sadece hollanda&belçika liginden böyle 10oyuncu sayarım size 5-6 milyona alınabilcek) ben en yakınımızdaki alanyadakini söyledim sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Papiss Cisse'nin de yaşı var, bonservis vermem ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir