27 Eylül 2019 Cuma

Bir şekilde çift forvete dönecek olsak da bu Fenerbahçe karşısında olmayacak gibi


Belhanda'nın geri dönüşü bir anda tüm stratejiyi değiştirdi. Nzonzi / Seri / Belhanda üçlüsünün ideal kurguyu oluşturacağını düşünüyorum. 3 isim de özellik itibarıyla birbirlerini tamamlayacak tipte. Orta sahadaki tüm isimlerin temeli "pas" olsa da farklı rolleri var. Pas oyununun merkezinde Seri var mesela, Nzonzi de savunma önünde. Bu ikilinin tek eksiği biraz daha hareketlilik ve topla dikine çıkabilme. Haliyle de Belhanda olmadığında Ömer Bayram'ın fark yaratabilmesi bu yüzden.

Hareketli çünkü. Belki teknik özelliğiyle değil ama temposuyla bu ikiliyi daha iyi tamamladı. Lemina biraz daha farklı profilde. Gerçi o da mevcut özellikleriyle büyük fark yaratabilirdi. Topla dikine çıkar, pas özelliği iyidir, daha da önemlisi tempolu. Maalesef ki hazır değil, şu an yüzde 35 - 40'larıyla oynuyor. Belhanda'nın yokluğunda da Ömer Bayram'ın alternatif olması bundandı.

Ömer Bayram, çok fazla sol kanada kayıyordu tabii. Babel de içeri kat ettiğinde bir anda sol kanat gibi de oynuyordu. Galatasaray'ın sağ kanatta bir ezberi vardı, şu an bu oyun sola yıkılmaya başladı. Mariano ve Feghouli sezona iyi girmedi, Belhanda da yalnız kalıyor. Babel'in de varlığında oyun sola yıkılmaya başladı ki orada bir ezber oluşması. Şimdi Seri biraz daha sol iç gibi oynayacak, sol bekte ise kimin oynayacağını bilemiyoruz.

Maç kadrosunda 12 yabancı bulundurabileceğimiz için kulübe tarafında sorun olabilir. 11 yabancılı bir ilk 11 kurulduğunda kulübede 1 isim bulunabilir, o da Andone olacak. Donk ve Lemina gibi isimleri maç kadrosuna alamamak demek bu. Son günlerde beklerden birinin yerli olabileceği konuşuluyor. Her 2 beki çok tutmamaya başlasam da elde daha iyileri yok. Sol beke Ömer Bayram geçtiğinde neler oldu gördük, Nagatomo mecbur. Şener Özbayraklı ise biraz daha sağlam dursa da Mariano'nun oyun kurulumunda önemi bulunuyor. Zor bir karar olacak.

Çok alternatif var ve bazı isimlere dönemedik bile. Taylan Antalyalı mesela, şu bollukta konuşamadık. Ocak ayında Emre Akbaba'nın da geri dönüş ihtimali belirmişken, Galatasaray orta sahası son yılların en alternatifli ve kaliteli yapısını oluşturdu. Bir de bu ekibe Ömer Bayram gibi sürpriz isimleri dahil ediyoruz. Taylan Antalyalı da teknik özelliğiyle, topla dikine oynayabilmesi ve şut tehdidiyle ön plana çıkacak. Tabela yapabilen bir orta sahadır ama maalesef düşünemiyoruz.

Çift forvetli kurguya ne zaman geçeriz bilmiyorum. Bir şekilde oraya dönecek olsak da bu Fenerbahçe karşısında yaşanmayacak gibi. Oysa Andone'nin baskısı Fenerbahçe savunması için işe yarayabilirdi. Yeni Malatyaspor maçındaki rotasyonla birlikte de Fenerbahçe maçının 11'i ortaya çıktı. Belhanda sahada olacaktır, belki beklerden birini yerli kullanabiliriz. O da kulübede bulunacak yabancılardan kaynaklı.

6 yorum:

  1. Sevgili Burak,
    ben derim ki FB maçıyla ilgili Orta sahayı domine eden maçı kazanacaktır. ve Orta sahayı domine edebilmek için bana Seri maalesef yeterli gelmiyor. Şahsen Nagatomo ve Mariano'nun FB maçı için Muslera kadar alternatifsiz olduklarını düşünüyorum. (Şener ancak sakatlık kart vs durumunda oyuna girebilir..)
    Nzonzi'nin 90dk tek başına Orta saha direncini tutabilmesi çok zor. Nzonzi'ye şu kadroda en çok yardımcı olabilecek kişi de Ömer Bayram olarak görüyorum. Bize orta sahada dinamizm lazım olacak. Nzonzi 'nin oyu aklı , saha parselizasyonu tabiki çok önemli ama rakipte de Gustavo ve Emre gibi Orta Sahaya hükmetme yeteneği çok iyi 2 önemli silah var. Belhanda ve Feghouli'nin göbeğe yardıma gelip , toplu , topsuz koşuları fb defansına kafayı kaldıramadan baskı yapabilmesi çok ama çok önemli olacaktır. Ancak Babel 'in bu maç Ömer'in boşalttığı alanları doldurması ve hücum organizasyonlarında aklını ortaya koyarak etkili şutları bizim açımızdan maçın kaderini belirleyecektir.
    Rakibin yetenekli ama tecrübesiz bir kalecisi var. Feghouli , Belhanda , Babel 'in mutlak her yerden şut denemesi , El-Tigrenin de seken topları takip etmesi çok çok önemli.
    Çünkü rakip ne yapıp edip , bize şut attırmamak için alanı iyi daraltacak. Stoperlere baskı yapacak, Kruseyle de hızlı çıkmaya çalışacaktır. Böyle olunca da Beklerin çizgiye inmesini beklemek bizim açımızdan önemli riskleri almak demek olur. Bu denklemi ancak Orta sahanın dinamizmi ve kaleye şut atacak yetenekler bozabilir.
    70'ten sonra da Emre Mor hamlesi skor ne olursa olsun yorulan FB'yi ciddi bozacaktır. inşallah gününde olur çünkü biraz kıpırdanıp ayakta kalabilse FB'de Emre'yi durdurabilecek kimse yok.
    İnşallah Güzel oyun sonucu güzel bir galibiyet alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri, pas oyununun olmazsa olmazı. O devreden çıkarsa topun dolaşımı çok sorunlu olacaktır.

      Sil
  2. Mariano yerine Sener'i yazmak lazım diye düşünüyorum yoksa fenerbahçe'nin temposuna hiçbir alanda cevap veremeyiz. Orta sahada Belhanda maske ile ne kadar oynayabilecek bilemem ama onun iyi olması çok mühim. Stoperlerimize de çok iş düşüyor Muriqi ve kruse onları çok zorlayacak fazla riske girmeden topu çıkarmaları şart. Bu arada Belhanda'nin oynaması topla cikabilmemiz için de çok önemli Belhanda olmazsa tek opsiyon Nzonzi olarak kalacak ona da aşırı bir pres uygulanacak Belhanda opsiyonları cogaltabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şener en azından git gel yaparak oraya bir hareket sağlar. Katılıyorum.

      Sil
  3. Emre taşdemir i de unutmamak lazım. Nagatomo kötü omer sol bek olmuyor emre yi kullanbilmek gerekiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir