16 Eylül 2019 Pazartesi

Elimizdeki 30 dakika da bu takıma ne katabileceğine yönelik bir işaret


Lemina'yı tüm maç süresince izlemek isterdik. Şu aşamada elimizde 30 dakikası olsa da gelecek adına çıkarım yapmak mümkün. Tanıdığımız ve bildiğimiz bir futbolcu olması "beklenti" noktasında ne düşündüğümüzü belirliyor. Elimizdeki 30 dakika da bu takıma ne katabileceğine yönelik bir işaret. 

Badou Ndiaye'yi geçen sezon öncesinde çok istesek de transferi sonrası beklediğimizi bulamadık. Fatih Hoca biraz daha teknik ve pas yeterliliği arıyor, sadece tempo yetmez. Badou Ndiaye de 8 numara için çılgın tempo yapsa da pas yeterliliği düşüktü. 6'ya çekildiğinde ise zayıf kalmıştı. Sadece tempoyla kurtaramıyoruz.

Lemina da "temponun" yanında "pas / teknik" gibi yeterlilikleri de beraberinde getiriyor. Galatasaray mevcut orta sahasının tempoya ihtiyacı var. Pas temelli bir takım oluşturduk ama orta sahada eldeki tek tempo yapabilecek isim Belhanda'ydı. Seri'den oyunun iki yönünde katkı beklersiniz ama çok tempolu, hareketli bir oyun oynaması zor. Nzonzi de pas temelli bir 6 numara.

Lemina ise oraya "ara taşı" gibi gelecek isim. Pas ve teknik özelliği yüksek bir isim olmasının yanında tempolu da. Badou Ndiaye'nin veremediğini Lemina verir, çok daha üst düzey bir isim. Orta sahayı hem hareketli, daha tempolu kılacak. Hem de pas oyunundan da ödün vermeyeceksiniz. Kasımpaşa karşısındaki 30 dakikada da 2-3 başarılı driplingi var, hatta birinde ceza sahası içine girdi ve pozisyon oluşturdu.

Sakatlık durumu sorun. Geçen sezon "karın kasında yırtık" oluşmuştu ve uzun süre formasından ayrı kaldı. Kasımpaşa maçında oyundan çıkarken de karnını tutunca ister istemez korktuk. Midesinin bulandığını ve bu yüzden oyundan çıktığını söyledi. Uzun zamandır oynamıyor, hazır değil ve direkt olarak 11'e atmak zorunda kaldık. 

Pilinin erken bitmesi doğal. Kötü olan şu, Belhanda'nın sakatlığından söz edeceğiz. Haliyle forma yine Lemina'ya geliyor. Nzonzi / Seri / Lemina üçlüsünün neler yapabileceğini daha detaylı konuşuruz. Burada ilk etaptaki soru Lemina'nın ne kadar hazır olduğu. Anlayacağınız bu sezonun kader adamlarından biri olacağı.

6 yorum:

  1. Kul istedi bir göz Allah verdi iki göz....firsat geldi, seri,lemina,nzonzi üclüsunu gorecegiz...daha önce de yazmistim GS dijital para dünyasina girmeli diye ve socios ile anlasma haberi de geldi..öncü olduk bu cok iyi, su an biraz karmasik gelebilir ancak 2-3 yil icinde gs dijital parasinin önemli bir kalem haline geldigini gorecegiz...Lemina 25 dk da nefesi bitti,zorladigi icin sanirim bulanti oldu..90 dk ya ciktiginda orta saha var diyecegiz artik..Elestirim oyun sistemine, al-ver yapıp duruyoruz hem de yavaş biçimde çoğu top muslera ya geri geliyor bu ilkelliği bırakalım stoperleri oyuna sokalım top kullandıralım her atak 6 numaradan başlamaz bu görüntü çağ dışı orta saha kanat uyumu yakamalıyız bkz.sarri napolisi ...neyse şimdlik fazla yüklenmeyelim ...ekim ayını bi görelim bakalım saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın sakatlığı artı olur diye düşünenler büyük yanılgı içine girer. Sakatlandı diye sevinenler için ise söyleyebileceğim bir şey yok.

      Nzonzi yalnız pas oyununu büyütsün diye alınan bir isim, tarzı bu.

      Sil
  2. Lemina'nin dinamizminin işimize yaramasi için takımın tamamının tempolu oynaması lazim. Takım olarak çok yavaş oynuyoruz top ayagimizdayken özellikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina o bağı kuracaktır. Öncelikle onun hazır olması gerekir tabii.

      Sil
  3. lemina nın müzmin karın sakatlığı şüphesi uyandı bende.

    30. dakikada nefes nefese kaldı.ve bitti

    teknik açıdan çok iyi oyuncu.ama gene arıza bir oyuncuyu süper lige yolladılar gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır değil, geçen sezon sakatlık problemleriyle uğraştı. Sağlık kurulu tamam demese böyle bir hamle yapılmazdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir