16 Eylül 2019 Pazartesi

Falcao kadroda mi diye baktım da yine almamışlar


Şu an Dünya'nın en güvenilmez ve kontrolsüz takımı Monaco olabilir. Falcao'nun transfer sürecinde kendileriyle daha yakından ilgilendik. Nedeni de Falcao'nun satışını ısrarla "yeni transferlere" bağlamaları. Galatasaray'ın yapacağı transferler gibi Monaco'nun yaptığı transferleri de takip etmek durumunda kaldık. Neticesinde son gün de olsa Falcao'yu bonservisi olmadan oradan çıkartmak güzeldi.

Geçen sezon kümeye düşmekten zor kurtulmuşlardı. Jardim'le ilk etapta yolları ayırdılar, devamında Henry'lere uzanan bir teknik süreci yaşandı, devamında Jardim'e geri döndüler ve ligde bir şekilde kaldılar. Bu sürede de her transfer döneminde futbolcular geldi gitti. Kontrolsüz hareket ettiklerini düşünüyorum. Günün şartlarına göre doğaçlama bir transfer politikaları var.

Jardim'le büyük işler başarmışlardı. Ligue 1 şampiyonluğu (PSG gibi bir takımın önünde), Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ve bu başarıların sonunda kazanılan rekor transfer gelirleri. O günün kadrosundan pek bir isim kalmadı, yağma edildiler. Yapıyı koruyamadılar, sorun bu. Gelirler büyük, hala geleceğe dönük atabildikleri adımlar oldu ama tüm transferlere rağmen kadro kalitesi düşmeye devam etti.

Bu yaz dönemi de değişen bir şey yok. Başarısızlık kaynaklı yine transfere asıldılar ve son ana kadar alabildikleri tüm isimleri aldılar. Biz de "forvet" kaynaklı bu sürecin içindeydik. Ben Yedder, Onyekuru, Slimani, Augustin gibi isimler forvet hamleleri. Daha bunun Bakayoko gibi iddialı hamleleri de var. 

Gelinen noktada ise oynadıkları 5 maçta 2 beraberlikleri var ve 2 puandalar. Bol bol 2-0'dan maç veriyorlar mesela. Jardim de ne yapacağını bilmez halde, çareyi transferde arayan ve doğaçlama hareket eden bir teknik direktör halini aldı. Kendisini sever sayardım ama bu yaz döneminde çok soğudum. Monaco'nun şu başarısızlığı bana keyif veriyor.

Jardim'le yolların ayrılacağı söyleniyor ki belki de bu yazı yayına girdiğinde gitmiştir de. Kim gelir, ne olur hiçbir fikrim yok. Monaco'nun mevcut kadrosu fena değil ama kontrolsüz kuruldu. 4-4-2 oynayacağım diyerek 50 tane forvet aldılar, Jovetic gibi sakat olup dönecek isimleri saymıyorum. Bu arada Slimani de takımın tüm bu kötü görüntüsüne rağmen kalitesini yakalamak üzere.

5 yorum:

  1. monako bu sezon küme düşer,seneye onyekuru ve babayokoyu bize kiralar,ben yeddere de hayır demeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmez de bu yatırımlar boşa gidiyor, o enteresan.

      Sil
  2. Bizim çocuğa üzülüyorum bir de son maç yedekti. Bu Jardim onu da harcamasa. Takımda tutabilseydik şampiyonlar liginde oynayacaktı. Şimdi küme düşmemeye oynuyor. Forma şansı bulursa kapağı belki bir tık yukarı atabilir. Ama takım onu aşağı da çekebilir...Onyekuru'dan bahsettiğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum. :) Jardim'e ben de saygı duyardım ama son hali tamamen Mr.Panic görüntüsünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru tam bir kaosa girdi. Ama Allegri gibi bir ismin iddiası geçiyor, o gelirse de seviye atlar.

      Sil
  3. Küme duserlerse bizim kaleminiz çok oyuncu var orada en başta da onyekuru'yu geri getiririz. Dikkatle takip edeceğim maçlarını

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir