19 Eylül 2019 Perşembe

Galatasaray'ın en büyük sorunu bekleri ve yeni bir tespit de değil


Galatasaray'ın en büyük sorunu bekleri. Yeni bir tespit de değil, uzun zamandır konuşuyoruz. Bu değişim Ocak ayı ve yaz döneminde yaşanacak olsa da şu anı konuşmak durumundayız. Mariano ve Nagatomo ikilisiyle nereye kadar gider bilmiyorum. Hele ki mevcut oyun anlayışında. Çünkü beklere iş düşüyor ve performans alamadığımız için de sorun yaşıyoruz.

Temposuzluğun önemli etmenlerinden biri onlar. Oyun hızlanamıyor, açılamıyor ve kenardan bir etki oluşmuyor. Nagatomo, ciğer sönmesi sorunu yaşadığından bu yana temposunu kaybetti. Temposu gidince de sağ ayaklı bir sol bek olması iyice sırıtır oldu. Mariano da ne kadar bireysel yetenek olsa da tempo sıfır, ne geri gelebiliyor, ne ileri gidebiliyor.

Kanatlarımız merkeze yaklaşıyor, haliyle de bekler adına tüm kanat açılıyor. Temposuz beklerle de orayı dolduramıyoruz ve kaptırılan toplarda geri koşulamıyor bile. Hücumda da etki yok, ne isabetli bir orta, ne de etki diyelim ve genelleyelim. Çizgiye Emre Mor'u attık ve etki geldi, çünkü Mariano'ya hücum için pek iş düşmemeye başladı.

Formasyon ileride değişir mi bilmiyorum. Beklentim olsa da mevcut tablo üzerinden düşünmeye devam edelim. Beklerden tempo beklediğimiz ortamda, kaliteleri ne olursa olsun Mariano ve Nagatomo'dan etki almak zor. Şu aşamada da tempo > yetenek diyecek noktadayız. Şener Özbayraklı ve Ömer Bayram formayı alırsa hiç şaşırmayın.

Daha iyi iş yapabileceklerine inanıyorum. Şener Özbayraklı'yı eleştiririz, beğenmeyiz ama çok git gel yapar, temposuna bir şey diyemem. O hareketliliği de takımın temposuzluğuna bir artı mesela. Ömer Bayram için de bu geçerli. Yine yetenek olarak eleştireceğimiz bir isim olsa da git gel yapar, tempo katar. Sol ayaklı olması da avantaj sağlayabilir.

Keşke Linnes'i tutsaydık, onun temposu daha da kıymetliydi. Mevcut bekler pek ilerleyecek, özüne dönecek gibi değil. Oraya da hareket gerekiyor, yeteneğin önüne tempoyu koymak durumundayım. Olası bek operasyonuna kadar böyle bir şey görebiliriz. Hatta Malatyaspor karşısında ilk denemesi gelebilir.

16 yorum:

  1. Nagatomo yine idare eder ama artık Mariano cidden çöp oldu. Devre arasına kadar Şener ile idare edelim, ondan sonra Linnes takıma dönsün bence.

    YanıtlaSil
  2. Joao Pereira-Novak gibi ikili lazim bize. Pereira orta yapiyor, Novak golu atiyor. Bizim de gørmek istedigimiz bu iki bek gibi oynayacak oyuncular. Yanilmiyorsam Pereira ligimizin en yasi sag beki, ama kendine Mariano'dan daha iyi bakiyor belli ki. Linnes + yeni solbek gerek Ocak'ta. Yuto ve Mariano'dan birisi sezon sonuna kalacaksa Yuto kalmali, onun savunmasini daha cok begeniyorum. Mariano gibi kolay calim yemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hem tempolular, hem de topla çok daha iyi çıkıp, hücum etkisi gösteriyorlar.

      Sil
  3. Su geldigimiz durum gösteriyor ki Linnes yerine Nagatomo kadro disi birakilmaliydi, Marianonun ölüsü bile istatistiklerde Nagatomonun cok önünde ve mutlaka toparlayacaktir ama Japon icin umudum yok artik, sakatliktan beri hic katki alamadik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun ölüsü istatistiklerde iyi görünüyor görüntüsü bence aldatıcı. Savunma aranan maçlarda da Nagatomo etkili mesela.

      Sil
  4. Hocam Jimmy ve Şener le başlasak şu Malatya maçına nasıl olur diye düşünüyorum. Şener çokşey vaat etmese bile tempolu bir isim. Jimmy ise iki yönlü bir oyuncu olmasıyla Riera vari bir bek performansı gösterebilir. En azından denenmeli diye düşünüyorum Naga dan daha kötü olma ihtimali yok. Asıl beklentim Emre Taşdemir herkes umudu kessede sağlıklı kalabilirse çok ciddi bir çıkış gösterebilir geçen sezon oynadığı birkaç maçta bile potansiyeli göstermişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy'nin sol bek oynaması benim ütopyam, sık sık da bu konu hakkında yazıyorum. Günün birinde görmemiz beni şaşırtmazdı.

      Sil
  5. Kabul etmek lazim ki oynadigimiz oyun icin ideal bekler degiller. Hoca beklerden 80 metre gidip gelmelerini bekliyor, kaldi ki Babel in geri yardimi sifir. Diatta dun Yuto nun kanadini otobana cevirdi. Bence bu cop oldu, bu yeteneksiz, bu soyle demekten ote biraz daha kafayi kaldirip bu geri gidisin sebebi ne acaba diye dusunmek gerekmez mi ? Hani yorgun bir Soso, Onyekuru gibi cigersiz bi kanadin olmamasi ? Oyundan bagimsiz bekleri degerlendirmek yanlis olacaktir cunku olay tek degiskenli degil diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda da o yardım yok mesela, maalesef bekler o tempoyu kaldıramaz. İlla da tempo denecekse, belki biraz kalite düşecek ama Şener ve Ömer Bayram daha uygun isimler gibi görünüyor.

      Sil
    2. O zaman da dediğin gibi kalite sıkıntısı yaşıyoruz. Mariano cok defans hatası yaptı, ilk dakikalarda arka direkte elini kaldırıp ofsayt beklerken çocuk çıkıp bomboş kafayı vurdu. Ama oyun geneline bakıyorsun 80 kusur tane pas yapmış çoğu ileri ve yana... Iki ucu keskin bıçak, neresinden tutsan zor kararlar

      Sil
    3. Ya tempo diyeceğiz, ya amansız pas :)

      Sil
  6. Maç içerisinde onları görünce bile anlaşılıyor beklerimizin güçsüz oldukları ve ileriye cikamayacaklaro özellikle mariano çok güçsüz. Şener ve Ömer Bayram yavaş yavaş beklerde denenebilir

    YanıtlaSil
  7. Her ne kadar defansif açıdan iyi olmasalar da ben artık Ömer ve Şener olmalı diye düşünüyorum bunu sürekli de söylüyorum çünkü oynayan bekler ne savunmada var ne hücumda.Evet Şener ve Ömer de müthiş hücum bekleri değil ama en azından tempoları yüksek ve merkeze geçen Babel ve Feghouli gibi isimlerin yarattığı boşlukları kullanırlar ve Falcao da daha çok kenar ortası almış olur.Artık gerçekten bezdim bu iki emekli amcayı oynarken görmekten çünkü ikisi takım oyununu da etkiliyor.Evet Ömer ve Şener hücuma gidince arkalarında boşluk oluşur buna katılıyorum ama bunu da Nzonzi'yi biraz geriye çekerek ve üçlü savunmaya dönerek çok rahat düzeltebiliriz.Ömer ve Şener de her ortayı Falcao veya Babel gibi futbolculara atamayacak belki ama yine de tempoları ile en azından takım oyununa katkıları olacak. Bu iki bastonlu bekle devre arasına kadar zaman geçmez ve çok daha büyük sıkıntı yaşarız çünkü yoklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malatya maçında bu yönde bir rotasyon olacak gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir