6 Eylül 2019 Cuma

Linnes konusunda ben de üzgün olsam da durumu ajite edemem


Linnes konusunda ben de üzgünüm. Galatasaray'ın en güzel taraflarından biri çünkü. Profesyonel, çalışkan, sorunsuz, alacağınız katkı belli bir futbolcu. Geçen sezon sözleşmesinin uzatılmasını ısrarla dile getirmiştim ve o sözleşme uzadığında da mutlu olmuştum. Hemen hemen kimse aldığı maaş zammını sorgulamadı mesela, Linnes çünkü o. Ne kazanıyorsa hakkıdır dendi.

Planlamada bir eksiklik var, sanki doğaçlama hareket edildi. Linnes'le sözleşme uzatılırken eminim ki yeni sezon planları arasındaydı. Hazırlık maçlarında da izledik, lige de onunla başladık. Transferin bitimine 1 gün kaldığında da bir anda 2 yabancı durumu oluştu ve mevcut yabancılardan birinin lisansının doldurulması ya da takımdan gönderilmesi gündem oldu.

Linnes'e bu durum daha öncesinde iletilse eminim takım da bulurdu. Eşi hamile, İstanbul'da kalmak adına yeni yatırımlar yaptılar, birkaç ay önce sözleşme yeniledi. Son gün hangi takımı bulmasını bekliyordunuz ki? Galatasaray'dan hiçbir takımda kolay bulamayacağı bir ücret kazandığı doğru da, futbol oynayamayacağı 6 ay onu çok geriye atacak.

Yapacak da bir şey yok, "profesyonel dünya" söyleminin arkasına da geçiyorum. 6 ay x takımda en azından kiralık oynamasını ben de isterim ama kalması halinde de yapacak bir şey yok. Sözleşmesinin dondurulması onun parasını almayacağı anlamına gelmiyor. 1.4 milyon avro kazanıyor, bu Galatasaray'ın plansızlığı.

Olayı çok fazla ajite de etmek istemiyorum. Linnes'e bir haksızlık yapıldığı doğru, daha öncesinden bu plan yapılabilir ve kendisine bildirilmesi gerekirdi ama hayat devam edecek. "Ah aldık" gibi yorumlar var, hiç katılmıyorum. Niye ah alınsın, Galatasaray'da kazandığı rakam büyük ve 3 yıllık bir sözleşme. Keşke benim de böyle dertlerim olsa.

"Şampiyonlar Ligi kadrosunda Selçuk İnan tercihi dışında eleştireceğim bir durum yok" yazısına da yanlış anlaşılan bir yorum gelmiş. Sözleşmesi donduruldu, TFF'e lisansı yok. Bu durumda da kendisinin ismini Şampiyonlar Ligi kadrosuna bildiremezsiniz. Linnes'i kadrodan saymamak durumundasınız. Bu da realite.

Bir de performans konusunda yorum yapayım. Linnes'in ne vereceğini bilsek de Donk gibi bir güven veremedi maalesef. Geçen sezonu bitik Mariano bitirdi mesela, Linnes orada zorlayıcı olmadı. Solda da Nagatomo'yu beğenmem ama o da profesyonel, Linnes'den ne farkı var ki? Linnes bu sezon maalesef o güveni veremedi ve her iki beki de kesemedi. Linnes'i çok sevdiğimizden dolayı bu konuşulmasa da 15. yabancı durumuna düşmesi de sürpriz değil.

11 yorum:

  1. Sene sonu mariano ve Nagatamo gittiğinde Linnes tekrar kadroya döner. Devre arasında onu mutlu edecek bir çözüm mutlaka bulunur zaten yani 4 ay sabredecek bu süreçte parasını da alacak zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilmesi mühim o yüzden. Kasımpaşa iddiası çıktığında bu yüzden olabilir diye bakıyordum.

      Sil
  2. Mariano fersah fersah onunde Linnes'in... kestigi her orta tehlikeli ve adrese teslim. Kaldi ki Linnes senede 1.4 milyon euro kazaniyor, dunya guzeli bir karisi, dunya guzeli bir kizi var. Hali vakti yerinde, cidden bu adamin durumuna uzulen insanlari anlamiyorum. Cogunun 100 u bir araya gelse omur boyu 1.4 milyon kazanamaz.... hak eden oynar....geciniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma aynen katiliyorum, ikisine de ayni sanslar verilse en formsuz Mariano bile Linnes'den cok asist yapar, maca etki eder, defansif olarak da baska önlem almak zorundayiz bu saatten sonra. Bütün bunlar bir yana Nagatomo olayini anlamiyorum bana göre Linnes devam edip Nagatomo yedek kalsa uzun vadede daha iyi olurdu yine de.

      Sil
    2. mariano adrese teslim orta mı yapıyor? rakiplerin böğründen dönüyor tüm ortalar yahu :)

      Sil
    3. portekiz ligi dışında alternatif görünmüyor. yazık oldu. ah aldık mı bilmem de ah alan şampiyon olamaz.

      Sil
    4. Linnes, ne Mariano ne de Nagatomo'yu kesecek durumda değil demek ki. + keşke benim de yıllık 1.4 milyon avro alıp da böyle dertlerim olsa.

      Sil
  3. 1.4 milyon euro alıyor diye herkesi öldürelim o zaman. allah aşkına sporcu psikolojisine bu kadar mı uzaksınız? empati yapmaya bu kadar mı uzaksınız?

    bir adama son gün git demek ne demek? "sen bizim için o kadar da önemli değilsin" demek. e madem öyle 2. kampa götürme sat beni?

    ayrıca linnes i ahlaklı bir sporcu olduğu için övüyorsunuz. şimdi "paran yatıyor ya sana ne" diyorsunuz. kendinizle çelişiyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajitasyon devam ediyor maalesef, anlatmak istediğim de buydu.

      2. paragraf doğru, son gün bu adama hadi git denmez. Bu da plansızlık işte, doğaçlama hareket etmektir. Buna katılıyorum.

      Linnes ahlaklı ve yararlı bir futbolcu. Doğaçlanmış son günde onun boşa çıkması maalesef doğal ve Dünyanın sonu değil. Dediğim şu, keşke benim de böyle dertlerim olsa.

      Burada kazandığını x bir takımda bulabileceğini sanmıyorum.

      Sil
  4. Ajitasyon hoş bir kelime değil söylenen şeyler de ajitasyon değil. Plansız programsız yapılan transfer neticesinde gayet sorunsuz bir oyuncunun futbol oynayamayacak olmasını tabii ki elestirecek insanlar. Kötü bir örnek oluşturuyor sonuçta. İleride transfer etmek istediğin başka bir oyuncu da bu durumu dikkate alıp gelmek istemeyebilir. Linnes oynamak istemeyen parayı alıp yatan bir oyuncu da değil. Nasıl olsa parasini alacak sussun otursun demek te hoş bir davranış değil. Her oynadiginda elinden geleni yapan birine bu yapılan uygulama doğru değil. Şu olay bile transferin ne kadar plansız yapıldığının açık bir göstergesidir. Kurallar belli alabileceğin yabancı sayısı belli. Bitik mariano ve nagatomo ile hocanın kafasındaki oyunu nasıl oynatacak çok merak ediyorum doğrusu. Tekrar soylemek istiyorum söylenen şeylere yapılan eleştirilere ajitasyon demek doğru değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plansızlığı, doğaçlama hareketi, Linnes'e bu işi önceden bildirmek gerektiğini ben de eleştiriyorum. Ajite kısmı Dünya'nın sonu gelmiş, futbolcu aç kalmış ya da sokağa atılmış gibi davranmak. Diyorum ki, keşke ben de yıllık 1.4 milyon avro alsam ve böyle dertlerim olsa. Eleştirilere denmiyor yani, sadece oluşturulan havaya bu yorum getiriliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir