6 Eylül 2019 Cuma

Planlı kötülük


Sevmiyorlar Fatih Hoca'yı, her şeyin temel nedeni bu. Geçen sezondan gördükleri de "hoca takımın başında olmadığında" her şeyin ters düz olabileceği. Planlı yani bu kötülük, açık kovalıyorlar. Gerçi hoca açık da vermedi, Kayserispor maçının ardından söyledikleri "ifade özgürlüğü" kapsamında. Bir adres yok, durumla alakalı yorumu bu. Herkes bu yorumu yapıyor, çoğu teknik adam ve neredeyse tüm kulüp başkanları.

4 maç ceza verdiler. Bu cezayı da 19.05'de açıkladılar, ne kadar manidar değil mi? Verilen ceza olabildiğince ahlaksız. Herhangi bir hukuki dayanağı olduğuna da inanmıyorum. Kişisel nefretlerini gövde gösterisine dönüştürdüler ve sezona yönelik mesajlarını böyle veriyorlar. Biz sonuna kadar Fatih Terim'ciyiz, bu durum bizi sindirmeyecek, her zaman olduğu gibi daha da güçlendirecek.

Kimseyle kıyas yapmıyorum, örnekleri konuşmak maksat. Rizespor'un başkanı geçen sezon "silahım olsa hakemi vururdum" demişti. Bundan ceza almadı mesela, o gün stadyumda yaşananlar kaynaklı 11 günlük bir men cezası vardı. Rolleri değişim, bu açıklamayı Fatih Hoca'nın yaptığını düşünün. Ülke gündeminin nasıl bir saldıra geçeceğini de geçtim, futboldan men alırdı Fatih Hoca. Hatta iş mahkemelere intikal ederdi ve şu an hapis yatıyor olabilirdi.

Galatasaray en büyük favori, Fatih Hoca da en büyük rakipleri. 17'e karşı 1 gibi bir durum doğdu ve bu 17'nin arkasında federasyon da bulunuyor. Planlı bir şekilde nefretlerini göstermekten de geri durmuyorlar. 19.05'de ceza açıklanıyor, hala işin içinden çıkamıyorum. Fatih Terim hepinizin toplamından büyüktür, bunu tekrar hatırlarsınız.

Galatasaray başkanı da sağ olsun yaptığı açıklamalarla "olayı yumuşatmaya" çalışıyor gibi. Olayın sıcaklığıyla yaptırım bekliyoruz değil mi, biri çıkıp masaya vurmalı. Beğenmediğimiz Dursun Özbek dahi "sen kimsin Harun" diye bir çıkış yapabilmişti (her ne kadar arkasında durmasa da). Mustafa Cengiz ise neredeyse tatlı yaptırıp TFF'e gidecek ve olayı yatıştırmaya çalışacak. Açıklamalarında böyle bir hava vardı.

Tüm bu yaşananların temelinde de yönetimin sessizliği yatıyor. Her şeyi Fatih Terim göğüslemek zorunda kalıyor ve herkesle tek tek uğraşmaya çalışıyor. Çıksın yönetimden birileri konuşsun, Galatasaray'dan birileri hocanın arkasında durmayacaksa kim duracak? Taraftar zaten arkasında da, yetmiyor işte. Galatasaray yönetiminin yaptırımı nedir? 

Kasımpaşa maçında tribün tepkisi olacak, Fenerbahçe maçında da etkin tribünlere kısıtlama mı gelecek? Planlı diyorum ya, bunlar hep düşünüldü. Bu sezon Galatasaray'ın kafasını kaldırmaya izin vermeyecekler, ellerinden geleni ardına koymuyorlar işte. Fatih Hoca'nın sonuna kadar yanında olmak zorundayız. Sevmeyeni dahi "en büyük Terimciyim" diyebilmeli. Burada bir hukuksuzluk var, amacımız da Galatasaray.

23 yorum:

  1. Bir yandan hayatta hersey altın tepside sunulmuş yalı çoçugu , bir yandan yandas mutehait, bir yandan kendi taraftarının diliyle "paralar nerede"ama bu mutlak kötülük cephesine karşı fatih hoca evinin balkonundan taktik verse bile "23" gelecek mutlaka.. planladıkları neyse bumerang gibi dönecek kendilerine ve mayıs 19 .05 te inleyecek tum türkiye en büyuk cim bim bom diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ortamda herkes hocanın yanında yer almalı, karşısında değil.

      Sil
    2. Evet kesinlikle. kayıtsız, şartsız, ama' sız.. gün birlik olma dayanışma günü .

      Sil
  2. Burak bey başkanı ülkedeki siyasal iklim, (burhan kuzu bile dün akşam görüş bildirdi) klüplerin mali yapilanma bagimlılıkların dan dolayı belki bir nebze anlayabiliriz ama dün akşam gibi değil..başka daha etkileyici bir şekilde mesela bu akşam saat 19 .05 te tff önünde bir basın toplantısı yapardın olamazmıydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden gelen, yasal sınırlar içerisindeki tüm tepkiyi gösterirdim. Yaptırım gerekiyor, Galatasaray yönetimi dirayet göstermeli.

      Sil
  3. maksat makas açılmasın. ali, fikret, göksel, hasan, erol, nihat vs. tek dertleri gs ve fatih terim. yaptıklari 19:05 gibi artık çocukca şeyler acziyetlerinin boyutunu gösteriyor. ama unuttuklari bişey var, hocanin dediği gibi allah'in adaleti şaşmaz. mayıslar bizimdir !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorlar, Fatih Hoca varsa Galatasaray 1 numaralı favori.

      Sil
  4. fatih terimin bugün saat 16da hamza hamzaoğluyla görüşerek yardımcılığına getireceği konuşuluyor kulislerde..birnevi fatih hocayla ümit,hasan sas ve bülent hocalar arasında boşluk doldurulacak.kendisinin yanaldan kupa sayısı ve başarı olarak daha kariyerli olduğunu düşünürsek bence doğru seçimdir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ihtimal vermiyorum o işe. Keşke desem de.

      Sil
  5. Taraftarlar olarak federasyon binasına yürüyelim gerekirse. Falcao için 25 bin kişi toplaniyorsa Fatih Hocam için milyon toplanmalı...
    Gereken bütün protestoları yapmalıyız tepkimizi koymalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha fazlası da toplanır, yeter ki istensin.

      Sil
  6. bence bunlar amatörce tepkiler olur,ani sinir herzaman gereksiz hukuki başağrılarına yolaçar..hayatta herkonuda böyle,insan zamanla anlıyor..benim aklıma gelen tepkiler:
    1-sezonun kalanında lig maçlarına siyah formayla çıkmak sadece sponsor logoları ve forma numaraları sarı-kırmızı olabilir..
    2-logomuzda ufak bir değişikliğe gitmek ancak juventus gibi köklü bir değişiklik değil öyle.bizi biz yapan GS harfleri aynen kalıcak tabiki ancak ortadaki boşluğa sembolümüz bir aslan logosu nasıl olur,premier lig logosundaki gibi aynen,bu rakiplerimize psikolojik bir sinirlendirme işlevi görevi görür,marka değerimizi bile arttırır,biz zaten ülkedeki tek enternasyonel takımız(diğerleri domestik),sportif a.ş.hisselerimizde bile artışa sebep olur,sonuçta logosunda aslan olan bir şirket yatırımcılarına da güven verir..
    3-fatih terim hocamızın gs tv dışında sezon sonuna kadar asla demeç vermemesi,hasret kalsınlar hocamızın yüzüne,sesine,mimiklerine..özlesinler biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah formayla çıkamayız, sezon başı bildiriliyor çünkü onlar :) Ama 3. şıkka sonuna kadar katılıyorum.

      Sil
  7. terim yaşadı. yine kavga yine kaos. saha içini konuşmayacak kimse. city gibi eze eze 3 maç kazansak herkes susacak oysa.

    YanıtlaSil
  8. sporx.com/erol-bedirden-ceza-aciklamasi-ve-19-05-yorumu-SXHBQ799720SXQ
    bence erol bedirin bize de 19:66 da ceza verilseydi açıklaması tff nin 19:05 açıklamasından çok daha mantıklı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tiyatro izliyoruz, herkes kendi güldürmecesinde :)

      Sil
  9. Eleştirdiğim kelimeler için alınıyorsun o nedenle tekrar yazmayacağım ama o tanımlamalarda ısrarcıyım. Rakipler fotoğrafı gördü; Terim yıkılırsa GS devre dışı kalır. Yönetimin toparlayacak gücü de yok çapı da. Buradan çalışıyorlar. Başkanın verdiği tepki beni şaşırtmadı. Aman devleti karşıma almayayım tavrı. Bu oyunu bozacaksa hocanın kitleleri harekete geçirecek bir hamlesi bozar. O "da takımı oluştur, uyumu sağla, rakip analizini yap bir de bu toplu psikolojik savaşa karşı dur" türünden bu büyük atağı tek başına nasıl yapacak kuşkuluyum. Dikkatini çekerim olayın akabinde Ünal Aysal, hocaya destek beyanatı verdi. Rol çalıyor. Muhalefetten de yönetime atak gelecek demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirdiğin kelimelere alınmıyorum, sen hakaret ediyorsun. Burada hakaret yayımlamam, kurallara aykırı çünkü :) Eleştirirken kelimeleri doğru seçmek gerekiyor.

      Sil
    2. Sen yıllardır blog'a yorum atan, takip eden, beğenini ya da eleştirini dile getiren bir arkadaşımızsın. Başım üzerinde yerin var ama eleştiri de olsa kelimeleri doğru seçmeli. Herkesin başı ağrır çünkü :)

      Sil
    3. Ben de senin emeğine saygı duyduğum için uzatmayacağım burası senin mecran ve markalaştırmak istiyorsun farkındayım, yönetemeyenler hak etse de senin için Sayın Albayrak ve pek muhterem Mustafa Cengiz beylere reklam peşinde ve beceriksiz demem :) iyi hafta sonları sana.

      Sil
    4. Beceriksiz demek hakaret değil, senin kelimelerin çok daha ağırdı. Eleştiri işi başka :)

      Sil
  10. Amaç hocayı fener maçına çıkarmamak.Bunu da fazla ceza vererek yapacaklar.Şimdi 3 versek herkes ayağa kalkar en iyisi 4 verelim herkes ayağa kalksın yine ama biz cezayı 1 indirelim ve fener maçında olmasın diye düşünüyorlar.Buna eminim.Bu güruhtan her şey beklenir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 maç indirirler, Fenerbahçe maçına çıkartmazlar..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir