11 Eylül 2019 Çarşamba

Sattığın kadar al sarmalında bonservis geliri elde etmeden yatırım yapamıyorsun


Heyecanlıyız, bir an önce Cuma günü gelsin ve sezona girelim istiyoruz. Ligin ilk 3 maçını bir kenara bırakacağız artık. Yeni transferlerin ardından lig yeniden başlıyor diyebiliriz. Bu isimleri görmek adına da heyecanlıyız. Forvet ve orta saha rotasyonunun geldiği noktanın altını ısrarla çiziyorum. Özellikle de piyasa değerleri noktasında.

Kiralama yöntemine mecburuz. Beşiktaş da sattığın kadar al döneminde bu yönteme sıklıkla başvurdu ve başarılar elde etti. Sıkıntı şu, futbolcu iyi iş çıkardığı an onu elde tutmak zor. Kısa vadeli hareket oluyor ama sattığın kadar al sarmalında da bonservis geliri elde etmeden yatırım yapamıyorsun. Zaten o satışı yapabildiğimizde Marcao ve Luyindama gibi yatırımlarımız vardı.

Yaz döneminde ise böyle bir satış gelmedi. Haliyle de kiralama yöntemine başvurduk. Nzonzi'yi 2 yıllık kiraladığımız ve futbolcu da 30 yaşında olduğu için ayırıyorum. İlk sezon kiralama bedeli yok, 2. sezon ise kadronda tutmak için 500 bin avro'luk kiralama bedeli var. 32 yaşına geldiğinde de futbolcudan zaten vazgeç, biraz daha gençleşmeye çalış. Çok akıllı bir anlaşma bu.

Seri ve Lemina ise 26 / 28 yaş aralığındaki futbolcular. Her ikisinin de ortak noktası "yeniden ayağa kalkabilmek" açısından gelmeleri. Ffp sarmalında bu da mühim, geliştirici bir kulüp olabilmek adına iyi sınavlar verdik. Denayer ve Onyekuru gibi örnekler taze işte. Bu sayede de böylesine piyasası olabilecek futbolcuları kiralamak mümkün oluyor.

Kısa vadeli olsa da sattığın kadar al sarmalından kurtulana kadar doğru bir yöntem. Seri ve Lemina'nın iyi iş çıkarması halinde ertesi sezon takımda kalmaları zor tabii. Orada da şöyle bir artı var, yüksek de olsa futbolculara opsiyon koyduk. Ciddi bir talip çıkacaksa da opsiyonları kullanıp, anında daha büyük rakamlara satabiliriz. Merih Demiral transferi buna güzel bir örnek.

Nzonzi'nin transfermarkt sitesindeki piyasa değeri 23 milyon avro görünüyor. Seri 25 milyon, Lemina ise 15 milyon avro. Belhanda ise 5.5 milyon avro. Tüm bunları hesap edince de ortaya Türkiye rekoru çıkıyor olabilir. Tabii bu rakamlar ölçü değil, saha içindeki değişkenler bambaşka. Ben sadece orta saha rotasyonundaki seviyeyi göstermek açısından paylaştım.

12 yorum:

  1. Takım çok iyi oldu ama yine de içime sönmeyen bir şeyler var bu sene oyun olarak zorlanacakmisiz gibi geliyor

    YanıtlaSil
  2. kulüplerimizin içindeki ekonomik durumun sebebi ülkenin içindeki ekonomik kriz,yakın gelecekte düzelecek gibi durmuyor.bundan 18yıl önce galatasaray 18milyon avroya portodan jardeli aldığında,bu o senenin en pahalı 3.transferiydi avrupada..aynı şekilde fenerde ispanyol gol kralını bonservisini basıp alabiliyordu,bugün nerde..şuanda ülkemiz 70cente muhtaç halde,tabiki bu kulüpleri de etkiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray değil, Cem Uzan aldı Jardel'i. O bonservis bizden çıkmadı.

      Sil
    2. Hatta Jardel konusundaki sıkıntı da yıllık ücretini karşılayamaz olmamız üzerine çıktı.

      Sil
  3. ülkenin ekonomisi gerçekten berbat..eskiden kriz olurdu ücretliler etkilenirdi,şimdi para babaları bile,birkaç örnek
    1-ülkenin enzengin adamının oğlu başkanı olduğu kulübe sadaka bulmak için para verde ne olursan 'ol'fenerol gel kampanyası düzenliyor..
    2-rakip kulübün eski başkanı kulübü haczediyor
    3-ondan önceki başkanın boğazdaki yalı oteli icradan satılık
    4-diğerinin başkanı ya feda ya veda diyor
    5-ülkenin enzengin mütahiti,yapıcak başka bir işi-gücü olmadığı için federasyon başkanı oluyor
    6-ondan önceki enaz onun kadar zengin eski federasyon başkanı işlerini düzeltmek için kumar işine giriyor,milli piyangoyu ve iddaayı alıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ülkenin ekonomik açıdan hali iç açıcı değil. Ffp bu anlamda işimizi görecek diyorum, bizi doğru yola itiyor. Zorunlu kılıyor.

      Sil
  4. burak kardeş merhaba

    luyindama nın seviyesi ve gelişim olarak gidebileceği yer konusunda şüphelerim var.bundan 2 yıl sonra kar da elde edebiliriz yada verdiğimiz 8 milyon avro bonservis elde de patlayabilir.bu oyuncu kesin olabilecek diyemiyorum.

    nzonzi den van dijk yaratılabilir özetle.defansta bir komutan yok.oyun bilgisi olan.

    nzonzi marcao ikilisi defansta denenebilir.

    bu ikilinin önünde ise seri ve lemina.

    donk nzonzi nin yedeği luyindama ise marcao nun yedekler.

    lemina ve seri nin yedekleri ise taylan ve selçuk inan (atalay)olur.

    luyindamaya geri dönersek.

    luyindamanın bazen topla dripling yaparak ileri çıkışları oldukça acemice hareketler.ne yapmak istediğini çözemedim.bir futbol aklı olmadığını gösteren işler.

    defans ikilisi ikisi birden saatli bomba an itibariyle.bunu 1 e indirmekte fayda var.yani nzonzi marcao ikili denenebilir.

    bazen kesin kararlar verip o konuda saplantılı olmamak lazım.misal marcao luyindama ikilisi olmazsa olmaz olarak görünüyor çoğu taraftarda.oysa bu ikilininde sorgulanması gerekiyor.uyumu?yetenekleri?oyun bilgileri? vs.

    orta saha ve hücum hattı gayet tecrübeli ve iyi isimler.kariyerli.lakin 2 stoperde genç ve tecrübesiz.marcao yu biraz daha ayırıyorum.özellikle ayak tekniği çok iyi.ve hücum futbolunda ekstra katkı veriyor.luyindama nın ise ayak tekniği çok iyi değil.

    nzonzi nin defansa çekilmesi ile de bence stoper rotasyonunda bir genişlik sağlanmış olur.

    nzonzi nin orta sahadaki boşluğunu lemina nın kapatacağnı düşünüyorum.fizikli bir oyuncu seri den farklı olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ise Luyindama'nin Marcao'dan daha iyi kariyer yapacagini dusunuyorum. Luyindama Belcika gibi gayet iyi ve takip edilen bir ligde sampiyonluga oynuyordu, ve ulkenin en iyi oyuncularindan sayiliyordu. Marcao ise yine gayet iyi bir lig olan Portekiz'de kume dusmemeye oynuyordu. Benim bildigim kadari da Porto ve Benfica'nin onunla ilgilenmemesi kendisinde ustun bir yetenek gørmemeleri. Tabi Marcao'ya køtu demiyorum, eminim biz almasaydik, yine fena olmayan bir transfer yapardi bu yaz belki Braga , Rio Ave gibi iki takima. Ama Luyindama 100% eminim Premier Leauge, Ligue 1 transferi yapardi bu yaz. Bize gelmesinim nedeni Galatasaray'i ønceden takip etmesi, sevmesi, dusuk kazansa da verginin az olmasi onun Standard Liege'de kazandigni geciyor, ve sampiyonlar ligi faktøru. Luyindama'yi hic kucumsemeyin. Denayer'i gøruyorsunuz. Onunda acemi hatalari vardi bizdeki ilk senesinde. Simdi Lyon'da ilk 11. Transfermarkta'da Luyindama daha degerli Marcao'dan. Ki bende ayni fikirdeyim. Luyindama bize Marcao'dan daha iyi ve yuksek teklifler getirecek bence. Ikiside Galatasaray'a gelmeden ønce dunya'nin bircok futbol liglerini takip edenler (benim gibiler) icin Luyindama daha cok bilinen biriydi. Kompany Anderlecht'e geri dønmeden ønce liglerinin en kaliteli stoperi Luyindama diye bakiliyordu.

      Sil
    2. emre

      luyindama 5 büyük lig yapar ama bence bu 5 büyük ligin takımları orta sıra takımları olur.yetenek olarak büyük takım potansiyeli görmüyorum.

      marcao da acemilikler yapıyor yaşından dolayı ama yeteneği var hocam.

      misal guardiola ya marcao mu luyindama mı diye sorsan direk marcao der.
      ama crstal palaca a luyindama mı marcao yumu transfer edeceksin diye sorsalar luyindama diyebilir.misal

      luyindama fiziğiyle oynayan bir stoper.fiziğinide iyi kullanır.ama büyük takımlar için sadece bu özellik yeterli değildir.

      marcao nun tecrübelendikten sonraki kariyeri belki m.city görebilir.
      luyindamanın tecrübeli hali ise belki everton görebilir.

      bu arada denayer in top tekniği gayet iyi idi.

      Sil
    3. Nzonzi'den stoper olmaz, olsa zaten şu ana kadar olurdu. Bu adam Sevilla, Roma gördü, Fransa Milli Takım'ı görüyor. Oralarda stoper düşünülmedi de şimdi mi düşünülecek. Ağır kalacak stoperde, ayrıca bu adamı özel kılan o fiziğe oranla pas ve teknik özelliği. Bu da 6 numarada işini görüyor, orada onu güçlü kılıyor.

      Luyindama da ciddi potansiyel, biraz kafası uçuyor, sorun o. Kontrolü sağlarsa fakir Van Djik'i diye bakıyorum.

      Sil
    4. Marcao da o yumuşaklıkla City göremez. Pep'e sorsan Luyindama mı Marcao mu diye elbette Marcao der, çünkü pas oyununa uyuyor. Kaan Ayhan mı Merih Demiral mı de, ona da Kaan Ayhan der mesela. Bu bir ölçü değil yani, sadece oyun tarzına uygun isim bakıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir