14 Eylül 2019 Cumartesi

Top hızlı dolaşmıyor, özellikle rakip yarı sahada çok hareketsiz kalıyoruz


Takım kötü oynuyor ve bunu da kimse inkar edemez. Kazanırken dahi acı çekiyoruz. Hatta sezonlar ilerledikçe futbol daha da geriliyor diyeyim. Bu sezon çok daha müthiş bir kadro kurulsa da şu ana kadar istenilen seviyenin çok uzağındayız. Üstelik önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi başlıyor, tablo hiç iç açıcı değil.

Benim gördüğüm eksikleri tekrar paylaşayım. Amansız bir pas oyunu var, ısrarla topa sahip olmak istiyoruz ama ortada tempo ve hız olmayınca verim alamıyoruz. Guardiola'nın Barcelona'sı değiliz ve olamayız da. Topa yüzde 80 sahip olmamız dahi bu organizasyonsuz içinde fayda sağlamaz. Takımın hücum planı yok gibi, bireysel yetenekler özelinde doğaçlama hareket ediliyor.

Top hızlı dolaşmıyor, özellikle rakip yarı sahada çok hareketsiz kalıyoruz. Al ver, al ver, al ver derken de baskıdan söz edebilir misiniz? Konyaspor maçında 45 - 60. dakikalar arasını ve Kayserispor maçının da 2. yarısını ayırırım. Orada biraz olsun hızlı pas yaptık ve hareketlendik, akabinde de goller geldi, geri dönüş sağladık. Kasımpaşa karşısında ise tempodan eser yoktu, ilk dakikadan itibaren.

Formasyonla da alakalı bir problem olabilir. 4-3-1-2 ya da 4-4-2 gibi düzenleri sık sık konuşuyoruz. Bek sorunu var, maalesef hücum tarafında istediğimizi alamıyoruz ve oyun bir şekilde merkeze sıkışıyor. Babel de Feghouli de merkeze yaklaşıyor, kanatta kalmıyorlar. Mariano / Nagatomo ikilisi de 90 dakika boyunca tempolarını koruyamıyor, hücumda farklılık getiremiyorlar.

4-4-2 içinde en azından oyun biraz daha çeşit kazanabilir. Falcao'nun yanına Babel yazılacak ki o uyum Kasımpaşa maçının ilk yarısında çok iyiydi. Belhanda / Feghouli gibi isimler kanatlara yazılabilir ve Fatih Hoca'nın 3. döneminde olduğu gibi merkez özellikli kanatlarla daha doğru bir oyun oynanabilir. En azından farklı bir dokunuş deriz. 4-1-4-1 ya da 4-3-3, ne derseniz deyin ama tıkandı. İlerlemiyor.

Takımın temposu yükselmek zorunda. Kısır bir takıma evriliyoruz ve Konyaspor'un pas yapan ama felsefe olarak benzer hali gibiyiz. Bu kısırlık içinde Falcao'nun bitiriciliği mutlaka etken olacak, onu ayırıyorum. Yetmez tabii, iyi bir savunma takımı da değiliz. Nzonzi, Seri ve Lemina gibi transferler tamamen "pas oyununa" yönelik olsa da hızlanmak zorundayız. 

Belhanda / Feghouli ikilisi de henüz sezonun içine giremedi. Galatasaray'ın geçen 2 sezonda sağ tarafta bir ezberi vardı, şu an o da yok. Ayrıca sol tarafta Garry Rodrigues / Onyekuru gibi isimlerle oynamaya çalıştık, bu yönde tek isim Emre Mor kaldı, o da istikrarsız. Topa hakim, pas oyunu oynayan, rakip ceza sahasına yerleştiğimizde organizasyon dahilinde hareket etmek gibi bir felsefe oluşturulmaya çalışılsa da ilerleyen haftalar adına ışık yok.

24 yorum:

  1. Hucum ve savunma arasinda ki kopukluk inanilmaz bir seviyede,cok kolay kontra yiyoruz,bu kadar teknik ve yaratici adam var ama cok kolay pas hatasi yapiyoruz ve organize olamiyoruz,artik dis etkenlere degilde saha icine odaklanmak gerek,bu takim ne yapiyor saha da belli degil hayir antrenmanda ne calisiyoruz acaba isinma falan mi yapiyoruz sadece bu kadar mi kotu olur bir takim,allah korusun psg karsisinda boyle falan cikarsak delik desik oluruz,hoca artik oz elestiri yapmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top hızlı dolaşmadığı için atak oluşmuyor, haliyle de kaptırılan toplar kalemize kontra dönüyor.

      Sil
  2. En azindan dribbling yapabilen hizli oyunculardi garry ve onyekuru,tamam set oyununda sikinti oluyordu ama bari kontra yapiyorduk simdi ne kontra yapabiliyoruz ne de set oyununu oynayabiliyoruz,bekler git gel yapamiyor zaten ee babel ve feg de merkez oyunculari aslinda bir nevi,4-4-2 ye gecis lazim dedigin gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen oyuncular tamamen set oynamak, pas yapmak üzerine. Buna Babel de dahil. Ama biz buna uygun oynamıyoruz hala.

      Sil
  3. Takımda ciddi bir uyum sorunu var. Bu süreçte hatadan dönüp daha direkt oyuna donmeliyiz. Top bir an önce rakip ceza sahasına veya etrafına inmeli. Biz City veya Barcelona değiliz. Direkt oynayıp öldüren bir baskı ile rakibi bunaltmaliyiz. Türkiye de rakiplerin istediği oyun bizim oyunadigimiz oyun zaten. Bu oyunla hiçbir yere varılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumdan öte tempo sorunu var diye düşünüyorum, ben uyumluk bir şey yok sanki.

      Sil
  4. Ne yazıkki sanırım belhanda dan bir süre ayrı kalacağız dün akşam çenesine aldığı darbe operasyon gerektirebilir parçalı kırık varsa süre uzar geçen sene belhanda olmadığında ciddi sıkıntılar olmuştu malum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir durum olduğunu düşünmüyorum ben.

      Sil
    2. Ne yazıkki öyle klüp açıklar sanırım akşam..

      Sil
  5. terim'in 4-2-3-1 antipatisi bu oyunu hazırlıyor. bu takım 4-1-4-1 olmuyor hocam işte olmuyor. 60 maçtır top oynamıyoruz. ligde şampiyonuz ama avrupa'da takke düşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1'de de ne kadar güçlü kalırız bilmem ama 4-1-4-1'e oranla bence de daha uygun bir format.

      Sil
  6. Sevgili Muslera’nın da tipik bir deplasman kalecisi tavrıyla oyunumuzun yavaşlamasındaki en büyük etkenlerden biri olduğunu belirtmek isterim. Kendisini herkes çok seviyor ve toz kondurmak istemiyor, ancak her tuttuğu topu takımlar sahaya yerleşene kadar kullanmadığından reaksiyon verilemeyecek bir çıkışımız olamıyor. Maçı bu gözle izlerseniz, özellikle ikinci yarıdaki jestlerinin tümü “yavaş ve sakin” şeklinde. Acıklı olan şu ki, 60. Dk civarında hakem kendisini daha hızlı top kullanması için uyardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef o sorunu var, ben de farkındayım. Blogda da yazdım. 60. dakikadaki durum farklı, orada amacı oyalamak değildi, yerleşim olmadı maalesef.

      Sil
    2. muslera'nin klasik özelliğidir topu geç bırakmak. 100 topun 1'ini erken sokar oyuna.(schalke-umut bulut). yakin ya da uzun mesafeye atsin farketmez o hep bekler. drogba varken bile topu nereye şişirsem diye boş boş bekler sonra atardi drogba'ya.

      Sil
    3. Onu da yapsa Galatasaray'da oynamaz diye düşünüyorum :)

      Sil
  7. Bence Serinin yoklugu etkiledi o biraz olsa da hareket getiriyordu orta sahaya ayrica Nzonzi yine %96 ile oynamis gayet basariliydi bence sorun biraz da mentaldi zira Falcaonun gelisi cok buyuk beklenti olusturdu hocanin ceza almasi bir seylerin büyüsünü bozdu. Yine de Ömerin kattigi dinamikligi bile ariyoruz bir tempo sorunumuz da kesinlikle var, Brugge maciyla tam olarak nerdeyiz görecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'nin pas aksiyonu çok yüksek, mutlaka eksiği oldu ama Lemina da farklı şeyler vaat ediyor.

      Sil
  8. twitter.com/gsarayruhu1905 in kasımpaşa maçındaki yavaş ve doğaçlama oyun, tamamen brugge maçı düşünülerek kurgulanmış bir yanıltmaca taktiğiydi..şeklindeki yorumu hakkında ne düşünüryosunuz?

    YanıtlaSil
  9. çok ciddi başka bir sorunda, geriye dönüşlerde gecikmemiz.. ağır pas oyunu ile kaptırılan her top kalemize pozisyon olarak geri dönüyor. Rakibin öyle aman aman önde basmasına da gerek kalmıyor. üç dört oyuncu ile doğru pozisyon alarak üçüncü bölgede yerleşen her rakip bizim için ciddi sorun yaşatıyor. Şampiyonlar liginde benzer durumları daha sık yaşayacağız. Öyle ki; ağır pas oyununda, oyunu önde kuran ve daha sert baskı yapan rakiplerimiz olacak ve bizde mecburen kaleden veya savunmadan uzun top ile çıkmaya çalışacağız.burada oynayacağımmız her uzun top dahi dönüp kalemize pozisyon olarak yansıyacak ve şampiyonlar ligi seviyesinde bunun affı olmayacaktır. kesinlikle dizilişimiz değişmeli, şu anda bu yetersiz fizik kalitesine sahip kadromuzla sahaya yayılışımız ve sürekli pas oyununu oynamaya çalışmak çok riskli geliyor bana. Eldeki oyuncu yapısıyla, 2011-12 sezonundaki hepimizin hasret çektiği efor ve pres futbolunu beklemiyorum oyuncuların birbiri ile uyumu ve pas oyununun hızlanması da zaman alacaktır, en azından saha parselasyonunu daha doğru yapmalıyız. Allah korusun kötü günler yaşarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlı takım olmanın eksisi de orada maalesef :)

      Sil
  10. Hızlı oyunculara sahip olmadan da hızlı olmak mümkün ama biz çok ağır kalıyoruz ve çoğu futbolcu topu ayağında çok tutuyor.Bu noktada Falcao, Seri ve Nzonzi'yi ayırırım.Yarın daha doğrusu bu akşam Seri'den çok şey bekliyorum çünkü top daha ayağına gelmeden ne yapacağına karar veren biriyle yakın oynayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas hızı artarsa güzel olacak :)

      Sil
    2. Bekler de büyük sıkıntı bunu geçen gün de demiştim Şener ve Ömer oynamalı çünkü Mariano ve Nagatomo ne hücumda ne de savunmada etkili değil.Babel ve Feghouli merkeze kayınca ortaya çıkan boşlukları değerlendiremiyoruz

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir