13 Eylül 2019 Cuma

Vedat Muriqi, Falcao hedefine nasıl mecbur ediyor?


Vedat Muriqi bence de önemli bir hamle. Transferi gündem olduğu günlerde de yazdık, çizdik. Önemli bir transfer olacaktı, hem bugün, hem de gelecek adına. Fenerbahçe ve Kosova Milli Takım performansı da şaşırtıcı değil, beklediğim gibi ilerliyor. Özellikle de Kosova'yla yaptıklarıyla adından ciddi şekilde söz ettirmeye başladı. Yarın, Fenerbahçe'yle de Avrupa kupalarında boy gösterebilirse piyasasını daha da katlar.

Yine de anlamadığım bir şey var. O da güç zehirlenmesi. Vedat Muriqi'nin iyi başlangıcı sonrası yapılan mantıksız yorumlar. Örnek vermek gerekirse;

Gürcan Bilgiç: "Fenerbahçe, Galatasaray'ın elinden Vedat Muriqi'i aldığında aslında sezonun kilit transferini yaptı ve rakibini Falcao hedefine mecbur etti"

Falcao'yla ilk iletişime geçildiğinde Haziran ayıydı ve son ana kadar uğraşıldı. Vedat Muriqi ya da başkası fark etmiyor, daima ilk hedefti. 2. bir forvet de isteniyordu, plan da Falcao / Muriqi olacaktı. Biri oynar diğeri bekler diye düşünmeyin, birlikte de gayet iyi ikili olabilirdi. Andone'ye giden süreç de Muriqi'nin transfer edilememesiyle alakalı.

Transfer başarısızlığı yok tabii. Fenerbahçe, Galatasaray'ın elinden aldı gözüyle de bakmıyorum. Bu transfer için yorumum net, futbolcu peşkeş çekildi diye düşünüyorum. Muriqi'yi Galatasaray'a bırakmamak için ellerinden geleni yaptılar. Futbolcu da ilk etapta duruş gösteriyorum gibi görünse de çark etmesi uzun sürmedi. Galatasaray bu transfer için şartlarını zorladı ama daha düşük maliyetle Fenerbahçe işi bitirdi.

Aynı durum Mevlüt Erdinç için de geçerli. Başakşehir'in bizden talebi 500 bin avro'ydu, Fenerbahçe'ye ise bedelsiz bıraktı. Fatih Hocanın "organize kötülük" söyleminden kasıt da bu aslında. 17'e 1 işte, bunlarla uğraşıyoruz. Tüm bunlar gerçekleşmeyince de stratejiyi değiştirdik, her şeye rağmen de müthiş bir transfer dönemi geçirdik.

6 yorum:

  1. Federasyon başkanı fenerbahçenin eski yöneticisi Rizespor yönetiminin tavrı zaten ortada... Başakşehir başkanına için zaten hiç ısınmadi. Bu organize kötülüğün güzel yanı şu ki bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyorlar.
    Muriqi olsa çok iyi olurdu ama çok zor böyle bir şer ittifakının içinden oyuncuyu çıkarıp alabilmek

    YanıtlaSil
  2. "türkiyede futbol galatasaraya karşı oynanan bir oyundur.." harry kewel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülke tarihinde söylenmiş en önemli sözlerden biri.

      Sil
  3. https://pbs.twimg.com/media/EEUtkFVVUAAZitE.jpg
    transfer ittifakları,organize kötülük,kırmızı kartlar,ingiltere federasyonuna çekilen fakslar sonucunda bile cıkarıcağımız 11
    muriq konusunda tekbişey,erken öne çıkan at asla kazanamaz.onu fenerden alacak takıma üzülürüm bizim 9milyona kurduğumuz takıma bakarak.vurduğunuz gol olsun aslanlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir