18 Ekim 2019 Cuma

Galatasaray 3-2 Sivasspor, iç saha avantajımızı dahi kaybeder haldeyiz


Bitiremiyoruz, fiş çekme durumu gerçekleşmiyor. Konyaspor maçında da böyleydi, 45 - 60 arasında sadece 1 gol gelmişti ve sonrasında durmuştuk. Ya da Malatyaspor maçı, yine 1-0'ın ardından çok pozisyon bulduğumuz 15 dakika oynadık. 2. yarıda da boşlukları kullanamayınca o golü bir şekilde yemiştik. Sivasspor maçının da çok farkı yok, kazanmamız bir şey değiştirmeyecek.

2-0 ve 3-1'den maçı bitiremiyorsun. Bitiremediğin gibi de maç bitmiş gibi hareket ediyorsun. Bu skorların ardından belli bir süre daha baskı geldikten sonra yine durduk ve her seferinde istisnasız gol yedik. 3-2'nin ardından ise yine panik olduk, tamamen geri çekildik. 10 kişilik Sivasspor'un maçı 3-3'e getirmesi sürpriz olmayacaktı.

Bitmiş gibi hareket eden isim de Fatih Hoca maalesef. Beğenilmeyen Belhanda orta sahadan çıktıktan sonra orayı verdik mesela. Maç bitmiş gibi hareket edildiği için Yunus Akgün'ü 8 gibi oynatmaya çalıştı. Yunus Akgün'le alakalı herhangi bir beklentim olmadığı için yorum yapmıyorum. Seri işi enteresan, "hoca haklıymış" noktasına geldim. Oysa maç başında kadroda görmeyince isyan ettik. Demek ki idmanlarda da bu halde. Müthiş laubaliydi ve o kadar pas hatası yaptı ki maçı veriyordu.

Emre Taşdemir çıktı, Ömer Bayram sol beke geçti. Anlayamıyorum maalesef. Ömer Bayram'dan sol bek olmuyor, biz de yazmayalım artık. Ömer Bayram'ın orta sahadaki temposu ve mücadelesi bizi ayakta tutan etmenlerden biriydi. Onu oradan çekmek de bizi aşağı çeken unsurlardan. Haliyle de 3-1'e rağmen maç bitmiyor işte, 10 kişilik takım geri dönüyor. 

Bu sezon oynanan maçlar ve gösterilen performanslar üzerine yazıyorum, kıstasım bu. Yoksa yine yetmiyor, birçok eksik var. Takımın iştahı ve mücadelesi biraz olsun var olunca "pozitif" yorumlar yapılabiliyor. Andone, Emre Mor ve Ömer Bayram sarmalında oldukça hareketliydik mesela. Ön alanda baskı vardı, rakibi bozduk. Rakip ceza sahası içinde forveti topla buluşturma derdi de yoktu, daha hareketli oynayarak alanı kullandık.

Andone'nin payı var bunda da. Çok hareketli bir futbolcu. Milan Baros ve Adrian Ilie'den bu yana böyle bir tarzda forvet izlemek keyifliydi. Daha çok rakip ceza sahası etrafında topla buluştu ve öne doğru kat etti. Attığı gol usta işi, aldığı penaltı da yine onun kalitesi. Organizasyonun sorunlu olsa dahi hareketli olunca bir şeyler değişebiliyor. Bugün de o hareketi gördük ama yine bitirme noktasında çok sorun yaşadık.

Bekler ve Emre Mor'un da oyun tarzı önemli. Şener Özbayraklı ve Emre Taşdemir tempolu futbolcular, haliyle de oyunu daha hızlı oynayabiliyoruz. Emre Mor da takım oyununa uyum sağladıkça etkisini arttıracak. Bugün bitirme noktasında sorun yaşasa da etkisini gösterdi. Özellikle de alan açıldıkça çok daha büyüdü. Kazanılması gerekiyor.

Kazanmış olsak da çok mutlu olamadım. İştah, tempo ve mücadelenin artmış olması güzel, maçı bitirememek ise büyük problem. Real Madrid maçında mutlaka görüntü değişir, PSG karşısında olduğu gibi "maça odaklı" bir taktik de görebiliriz. Beşiktaş deplasmanında ise bu görüntüde çok umutlu olamam. Sürekli stres var, rahat olamıyoruz. Lay lay lom geçmesi gereken maçın dahi geldiği nokta bu. İç saha avantajımızı dahi kaybeder haldeyiz.

24 yorum:

  1. seri gerçekten "beni oynatma hocam" dercesine oynadı.
    ama belhanda çok daha berbattı rezildi skandaldı.
    yunus'un saç modeli bile ümit beslememek için yeterli.
    andone mutlaka falcao ile yan yana denenmeli. lütfen 4-4-2
    babel trip atıyor. sanki harikaydı beyefendi. ama bugün iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı fena bulmadım ben, özellikle geçen maçlara oranla. Yetmez tabii.

      Sil
  2. terim saha kenarında yapıcı değil. yıkıcı. agresif, her hatanda sinirlenen, fırçalayan, el kol hareketleri ile bunu belli eden biri.

    bu ortamda top oynamak zor. bazı isimlerde bu baskı görülüyor.
    falcao hakkındaki açıklaması ise skandal. umarım kafaya takmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da hocayı eleştirmek adına farklı bir zorlama tekniği. Falcao konusunda açıklamasını tekrar oku, hatta izle. Sosyal medyada çarpıtıldı o söylediğin.

      Sil
  3. Maça başlayan 11 nispeten iyiydi. Değişikliklerde ise geç kalınıyor halen daha... Ve yanlış kararlar veriliyor ne yazık ki... Nagatamo ve Mariano'ya verilen mesaj Madrid maçında da sürer mi çok merak ediyorum. Ayrıca Taylan ne zaman görev alacak bu takımda o da merak konusu. Ömer sol bek değil bu maç bunu bir kez daha kanıtladı. Orta sahada iyi bir sol ayaklı alternatifimiz var artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan konusunda büyük yanlış yapıldı. Yunus Akgün'ü 8 numaraya alırken özellikle.

      Sil
  4. ne desek boş. bu sezonu çok büyük bi hayal kırıklığıyla kapatacağız gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ilerleyen haftalar ne gösterecek..

      Sil
  5. Andone ve Falcao cift forvet oynamali. Bugun bunu gørdum Andone'nin oyununa bakarak. Mukemmel oynadi. Emre Mor'da. Takim oyunu oynamaya basliyor. Gøruyorum.

    Yunus Akgun 1,5 senedir A takimda. Ozan 6 ayda gøsterdi kendini. Hemen kesip atmiyorum. Ama niye zorluyoruz? Atalay'i da gørelim. gørduk olmuyor Yunusla su an. Fizik kalitesi cok køtu. En az kiraya ver.. Taylan'i bekledim ben bugun onun yerine.

    Belhanda bence bugun daha iyi oynadi son maclara gøre. Cikinca gørduk zaten durumu.

    Hocanin bir de Falcao aciklamasi var. Agrisi var diyor. Tolga Cigerci, Eren Derdiyok ve Serdar Aziz durumu olusmasin yine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone 2. forvet de olur, solda da olur bence. Mutlaka sahada olmalı, kenara alınamaz.

      Sil
  6. eger tarafsız olarak seyretseydim staddan eve dönerken iyiki gelmişim keyifli maç oldu derdim ama keyıfli buldugum anların en büyük özelligi çok kolay top kaptırılan , çok çabuk geçilen orta sahalar yanlış savunma oyuncuları duruşları sonucu dogan gol pozisyonları oldugunuda elbet görererek..lakin tarafsız degil çok şükür galatasaraylıyım o zaman nedenler üzerinden düşünmek lazım,, allah steven nzonzi nin ayagına taş degdirmesin bu akşam oyunun her iki yönünüde mükemmel oynadı ömer ve belhanda yeteri kadar destek oldular bu bölgeye ..çok eleştirilen bir bölümü haklı olan belhanda nın oynadı tüm süreden daha fazla ve daha tehlikeli top kayıpları yaptı seri birinin sonunda ömer cezalı duruma düştü hatta., mor oynadıkça daha iyi olacagı belli biraz daha özgüvenide gelince katkı verecek bize,.şener karşısındaki emre kılınç karşısında yorulana kadar gayet iyiydi iki kere ters kademe ile top kesti.andone tam aradıgımız adam basıyor, yılmıyor,ayakta kalıyor böyle devam, tek tek oyuncu yorumu maç sıcaklıgı ile yapmak herzaman zordur hak yemek mümkündür sakin kalıp düşününce daha hakaniyetli olunuyor, bence bir geçiş oyunu oynayacagız bu durum sıkıntılı ve zor olacak ama başarırsak mıy mıy oyundan kurtulacagız. bu akşam zaman zaman bu ışıgı gördük biraz daha hız ve kalite koymak gerekiyor, bu kadro buna ne kadar cevap verebilecek endişelerinide biraz taşıyarak yanlız bir soru var aklımda yunusun niye oyuna alındıgı ve taylanın niye düşünülmedigi cevabı teknik kadroda olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareket ve hız gelince hücumda ister istemez taşlar yerine oturuyor ama bu sefer de bitirememek, laubalilik gibi sorunlar doğdu.

      Sil
    2. haklısınız, lauabiliilik özellikle bazı oyuncularda kronikleşiyor bencilliklede birleşince rakipten daha tehlikeli oluyor,seri bizim ceza sahası içinde arkası dönük topuk pası vermek istedi 90 dakikada ..korner kullanırken paslaşma hatası sonucu kontra atak yedik vs...bitirememek sorununu aşacagız inanıyorum bu oyunu biraz daha yükselttigimizde güzel goller izleyecegiz.., yeterki dr dogru teşhis koysun, hasta tedaviye inansın cevap versin hasta yakınlarıda her ikisinede inansın güvensin..

      Sil
    3. İşi bitirememek biraz da o laubalilik yüzünden. Yoksa Konya ve Malatya maçlarından da puan kaybedilmezdi.

      Sil
  7. Adrian Ilie yorumu cok dogru, yer yer Ilieyi izler gibi oldum gercekten takima uyum saglarsa mutlaka alinmasi gereken bir futbolcu olacak bu Andone. Emre Mor ve Seneri de gayet begendim yalniz bu durumda Lemina maca yetismezse CLde yine sikinti yasariz Real aninda fisimizi ceker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilie ve Baros arası dedim ben. Tabii ikisine oranla da daha mücadeleci.

      Sil
  8. Babel attığı gole rağmen tahammül sınırlarını zorlar derecede kötü idi. Kadro seçiminde adalet yok. Akan oyunu da yavaşlatıyor, Muslera ve Andone'ye yazar bu 3 puan. Hoca çok formsuz bu sezon ve şu an gidişat şampiyonluktan uzak bir görüntüde. On kişi Sivas'tan baskı yemek kabul edilebilir bir şey değil. Yine Vabel'in golden sonraki hareketi kadro dışı sebebi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i kullanım tarzına takılıyorum. Solda bence olmamalı, dediğin gibi oyunu yavaşlatıyor. Geride top aldığında özelliğinden bir şey kalmıyor, önde aldığında da hareketsizlik ön plana çıkıyor. Onun oradaki varlığı forveti çiftlemek demek olsa da hareketsizlik sorun. Bence direkt forvet gibi oynamalı.

      Sil
  9. Muslera ve Andone'ye şükretmek lazım. Benim açıkçası Marcao'ya tahammülüm kalmadı. Her gol pozisyonunda ofsaytı bozuyor, basit tercih hataları yapıyor ve kısa boyuna rağmen çok ağır. Zaten defansif olarak üst düzey bir stoper değil, üstüne pas özelliğini kaybedince de boşu boşuna oynatıyoruz. Donk en azından fiziksel olarak daha iyi, hava hakimiyetini sağlamak açısından çok daha değerli olur.

    Hoca değişiklikleriyle maçı veriyordu. Ömer eforunun yüzde 90'ını kullandıktan sonra onu beke çekmek çok büyük hataydı, nitekim orta sahada muhteşem oynuyordu. Madem Nagatomo vardı yedekte, alırdın o tarafa savunmanı yapardın. Belhanda defans tarafında muazzam olup hücum tarafında bir o kadar kötüydü. Taylan'ı oyuna sokup Seri'ye Belhanda'nın rolünü verirdin. Seri'nin hatalarının yarısı Yunus'un pozisyon eksikliğinden. Öndeyken orta sahayı güçlendirirsin, hoca gitti tam tersini yaptı. Bu sene çok ama çok formsuz, bir an önce yanına oyunu okuyabilen bir yardımcı şart. Fatih hocaya saygım sonsuz ama şu ana kadarki performansı başka hoca gösterse, kovulmasına ramak kalmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'da da problem odak sorunu. Dün odaklı değildi mesela, çok hata yaptı. Uzun vadede güvenemezsin, iyi alternatif ancak.

      Oyuncu değişikliği yorumun sonuna kadar doğru.

      Sil
    2. Marcao yerine daha dengeli bir stoper alabilsek keşke devre arasında. Oyuncuyu hiçbir zaman çabuk silmem ama gidişat hiç iyi değil. Hazırlık maçlarından beri bir gram ilerleme yok, Luyindama düzeldi diye çok sırıtmıyor. Ama nerede yüzde yüz pozisyon, orada Marcao ofsaytı bozuyor. Vestergaard tipi 2 metrelik stoper olsa anlarım ama 1.85 boyu var, çok daha çevik olması gerekir.

      Donk sonradan girdiği maçlarda daha fazla hata yapıyor bence. İlk 11 oynadığı her maçta konsantrasyonu yüksek oluyor. Pivot santraforlara karşı ideal savunmacı.

      Sil
    3. Marcao konusunda sorun yok bence. Toparlar, potansiyelini biliyoruz sonuçta. Geçen sezon ki performansı da ortadaydı. Genç de, stoper zamanla olgunlaşır. Oraya ciddi bir alternatif bence de gerekli ama ne Marcao, ne Luyindama'dan vazgeçerim. Oraya sadece rekabet gerekiyor.

      Sil
  10. Belhanda rezalet ötesi.Ne ofansta ne defansta var.O çıkınca değil onun yerine Yunus denen çelimsiz alınınca orta sahayı verdik.Yunus hamlesi hem Emre'yi hem de Babel'i bozdu. Yunus sağa kayınca Emre'nin etkisi düştü ve Babel solda yalnız kaldı.Bu çocuğun Galatasaray'da işi olmamalı. Seri kendisinden beklenmeyen hatalara imza atsa da ben Seri'yi oynadığı 15 dakika ile değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum.Oynayan Belhanda çok mu iyi oynuyor sanki?Hoca Ömer'i son kez sol beke attı bence bir daha olmaz bu çünkü bu adam artık merkez orta saha oyuncusu oldu ve kariyerini öyle bitirecek bu çok belli.Sezonun en iyi maçıydı ama yetmez tabi. Rakip goller dışında net diyeceğimiz 2 pozisyon buldu ki bunlar da bence olağan.2 kere uyuduk ve 2 gol yedik.Bu sorunu çözmemiz gerekiyor.Sivas küçümsenecek takım da değil taş gibi bir takımla oynadık ve ben 10 kişi oynamamıza rağmen (Belhanda ruh gibi çünkü) kötü oynadığımızı düşünmemekle birlikte eğer hedef şampiyonluksa bu oyunun özellikle defansif anlamda üstüne koymamız gerektiğini ve artık cidden Belhanda'nın bi kaç maç kadroya dahi alınmamasını bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut durumu için izlenim yine de. Elbette silmiyoruz, toparlar, beklenti büyük ama kısa zamanda yaptıklarıyla az daha maçı rakibe veriyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir