16 Ekim 2019 Çarşamba

Dizilim 4-4-2 ve Sasa Iliç de direkt olarak forvetlerden biri


Uzun zamandır bu tarz bir nostalji yapmadığımızı fark ettim. Elime de o günlerden gelen bir kadro dizilimi geçince kayıtsız kalmayayım dedim. 2006 / 2007 sezonuna gidelim, Olimpiyat Stadı'nda 2-1 kaybettiğimiz PSV maçına. O Şampiyonlar Ligi grubunda Bordeaux, PSV ve Liverpool gibi takımlar vardı. Maalesef sonuncu bitirdik. Oysa kağıt üzerinde gayet tur atlanabilir bir gruptu.



Sorun kadroya yapılmayan takviyeler. 2005 / 2006 sezonunda gelen şampiyonluk büyük bir mucizeydi. Gerets'in oluşturduğu "ölümüne hücum" kadrosu ligde yürümüş ve türlü alternatifsizliğe rağmen sonuca gitmişti. Ertesi sezon da maalesef doğru takviyeler gelmedi, hatta gücümüz daha da düştü.

Carrussa transfer edildi, alttan Arda Turan geldi ama Saidou / Inamoto değişiminde doğal olarak güç kaybettin. Alternatif üretilmedi, takımın diğer eksik noktaları da düzelmedi. Haliyle de hem Şampiyonlar Ligi hayal kırıklığı oldu, hem de ligi ancak 3. bitirdin. 

PSV maçına dönersek. Dizilim 4-4-2 ve Sasa Iliç de direkt olarak forvetlerden biri. Bu takımın klasik halinde de forvet gibiydi aslında. Necati Ateş / Ümit Karan ikilisi olur, o da arkalarında forvet katkısı verirdi. Burada ise direkt forvet gibi ve bizi 1-0 öne geçiren golü de o atmıştı. Kanatlarda ise iki altyapı ürünü olan Arda Turan / Aydın Yılmaz ikilisi var.

İyi bir ilk yarı oynamıştık. 1-0 öne geçmiş, gayet de baskıyı kurmuştuk. 2. yarıda ise bir anda çözülme geldi. Rakibin Farfan ve Kone gibi hızlı silahları vardı. Kontra imkanlarını da iyi kullandılar. Özellikle de 1-1 sonrası galibiyet adına aldığımız riski çok iyi değerlendirdiler. Stoper tandemimiz istikrarlı olsa da bek ve orta saha durumumuz her şeyi özetliyor.

Inamoto ve Ayhan Akman'la ortayı ne kadar tutabilirsiniz ki. Özellikle de böyle hücumcu bir kadro için. Bordeaux'la oynanan ilk maçta kendi sahamızda berabere kalmıştık. Beklenmeyen o puan kaybının ardından da PSV'ye de kendi sahamızda kaybedince hiç şansımız kalmadı. Bu maça çok üzüldüğümü hatırlıyorum, özellikle de böyle bir ilk yarının ardından.

12 yorum:

  1. Guzel bir detay; o takimin kaptani Cocu'ydu :)

    Kadromuz Canaydin døneminde ne kadar da kalitesizmis.. Mondragon, Tomas-Song, Arda ve Ilic disinda hicbiri ilk 11 oyuncumuz olmamaliydi. 11 oyuncudan sadece 5 isim kaliteli.. cok uzun yillari cøpe atmisiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yapıda CL oynuyorduk işte, bir de Olimpiyat Stadı..

      Sil
  2. Saidou şans verilen bir sezonda harika işler yapmasına rağmen bir türlü tutulmadı bizim takımda. Oysa uzun yıllar o bölgedeki sorunu çözebilecek bir isimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saidou kendi gitti Nantes'e, sözleşmesinin uzatılması düşünülüyordu. O kalmadı.

      Sil
  3. Erik Gerets hocam da bizi hangi takım ile şampiyon yapmış, ertesi sene eline hangi kadro dizilmiş... Sonra da başarısız diye gönderilmiş. Büyük hocaydı bence. Gelen en iyi yabancılardan biriydi, kendisini hep saygıyla ve Kadıköy'deki alnı kanarken o dik duruşu ile hatırlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerets'in hakkını ben de veririm, adam kere adamdır.

      Sil
    2. Sarıyla Kırmızıyla Alnımızın Akıyla ! ifadesi onun için yazılmıştı. Severdim kendisini.

      Sil
  4. Ne günler atlatmıştık.Gerets hocaya doğru kadro verilmediği hâlde önce şampiyon yaptı, sonraki sezon da bence bu kadroyla 3.olmak normaldi.Feldkamp iyi ki gelmişti yoksa mevcut yönetim kaliteyi daha da düşürürdü ama Feldkamp sert adamdır mecburen onu dinlediler ve kadro kalitesi bi tık arttı sonraki sezon ve şampiyonluk geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feldkamp'la gerekli değişim sağlandı, üstelik genç futbolcularla. Üzerine gidebilirdik aslında, maalesef tarzı değiştirdik biz.

      Sil
    2. Gerets de çok büyük hocaydı ama yönetimi zorlamadı, elini masaya vuramadı.Feldkamp ise daha önce çalıştığı için ve yine onu çağırdıklarında o dönemki yöneticiler onu tanıdığı için mevcut yönetime her istediğini yaptırmıştı.Zıt düştükleri ilk anda da zaten sinirlenip bıraktı

      Sil
    3. Ne yapsın adam, maddi olarak imkan da yoktu ki.

      Sil
    4. Sonuçta iyi kötü şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nden para gelmişti bunun bi kısmının kullanılmasını isteyebilirdi bence

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir