17 Ekim 2019 Perşembe

El Camino: Breaking Bad'in hatırı da olmasa


Breaking Bad'in hatırı büyük. O hatırın büyüklüğünü de El Camino'yu izlemek zorunda kalmamdan anlayabilirsiniz. El Camino için bir film dahi diyemem, tanımı farklı yapmalı. Breaking Bad'in finalinden sonra neler olduğuna Jesse Pinkman açısından bakıyoruz.

Beklenti duymadan izlediğim için şanslıyım. Beklenti duymayanların da hem Breaking Bad hatırı, hem de saygı duruşu tarafıyla çok da rahatsız olmadığını düşünürüm. Yeterli olmasa da o saygı duruşu vardı çünkü. 

Walter White'ın Jesse Pinkman'ı kurtardıktan sonraki kısa süreci izledik. O süre zarfında da tarihi çokça kez geriye aldık. Tarihi geriye aldığımız noktalar ise Jesse Pikman'ın kaçışı üzerine "bu adam burayı nereden biliyor" sorusunu sormamamız üzerine.

Jesse Pinkman'ın yolu da diyebiliriz bu filme. Film sayesinde biraz olsun eskiyi yad etmiş oluyoruz. Bu açıdan baktığımda da gerekli bir işti. Merak edilen sorular bir yana, bu diziyi unutmak zordu. El Camino sayesinde Breaking Bad'i tekrar konuşmuş, dizi tarihinin en iyisinin kim olduğu üzerine listeyi tekrar yazmış olduk.

Beğenmeyen ve hayal kırıklığını belirten çok oldu. Breaking Bad'i izlememiş birinin bu filmi izlemesi zaten mantıksız. Breaking Bad'i izlemiş olanlar ise hiçbir beklenti duymadan izlemeli. Bunu bir saygı duruşu ve Jesse Pinkman kurtulduktan sonra ne oldu sorusunun cevabı adına izleyin.

Doğal olarak bu filmi Breaking Bad kurtarır. Yoksa en kötü Breaking Bad bölümü dahi bu filmden iyi olabilir. "Film" tanımı da yanlış aslında, farklı bir tanım bulmalıydı. Özetle şunu yazayım, Breaking Bad'i hatırlamak güzeldi.

4 yorum:

  1. Breaking Bad'i BB yapan (Better Call Saul'u da) ana unsurlardan biri tüm gereksiz dramatik ayrıntı ve diyalogları eleyen, çok sıkı bir editing yaklasimiydi. E. C. ise gereksiz yere 2 katı uzun süren, iyi bir editörün elinden geçmesi gereken bir S05E17 denemesi gibi. Bu sezonki atak yapamadığımız maçlarla birlikte senenin hayalkirikliklarina yazılır. Vince Gilligan'dan daha iyisini beklerdim ne olursa olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim beklentim olmadığı için bir hayal kırıklığı hissi yaşamadım.

      Sil
  2. Şimdi filmi izleyip bitirdim ve bloga bakayım dedim. Ne göreyim çok şaşırdım açıkçası :) Filmin akıcılığı yok, hiç beğenmedim. Sadece Jesse'nin sonunun mutlu bitmesini görmek güzeldi diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film bile diyemeyiz buna. Jesse'nin yolu dedim ve geçtim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir