16 Ekim 2019 Çarşamba

Kendi içimizde giriştiğimiz bir mücadele var ki bir Galatasaray genetiği


Galatasaray'ın kendi içinde yaşadığı gerilim özelinde düşündüklerimi yazmak isterim. Yine kendi içimizde giriştiğimiz bir mücadele var ki bir Galatasaray genetiği. Değil 2 sene üst üste, 4 yıl üst üste şampiyon ol, bir yerden yine patlak veririz. Verdik de ayrıca, 2000 sonrasını hem hoca, hem yönetim, hem de kongre bazında unutmadım.

Mustafa Cengiz yönetimini eleştirdiğim birçok nokta var. Hatta geçenlerde "Fatih Hoca'yla" yaşanan gerilim sonrası yerden yere vurdum. İlk baştan bu yana söylüyorum, Fatih Hoca'nın gölgesi altında ilerliyorlar. Buna rağmen, özellikle de son transferler kaynaklı Ünal Aysalcılık dahi oynamayı denedi. Onun öz güveni ile çıkışlar yaptı ama hemen ertesi gün "öyle demek istemedim" demeye geldi konu. Fatih Hoca ise geri adım atmadı ki haklı olduğunu düşünüyorum.

Ya da eleştirilecek başka konular da bulurum. Bu sezon yapılan transferler kaynaklı taraftar içinde bir pozitif hava oluşsa da geçen 1.5 sezonu unutmadım. Geçen yaz ve ilk göreve geldiklerindeki Ocak ayında hocanın işini fazlasıyla zorlaştırdılar. Eleştirilecek başka konular da var ama futbolda kalmaya çalıştığım için bunları yazıyorum.

Yine de "ibra" olmamayı hak etmediler. Dursun Özbek yönetiminin ibra olabildiği bir ortamda, Mustafa Cengiz yönetimini ibra etmeden görevden almaya çalışmak haksızlıktır. Üyelerin içerisinde kendisini sevmeyen bir kesim var ve o mali kongrede "darbe" yaptıklarına inanıyorum. Mustafa Cengiz de haklı olarak mahkemelerde arıyor hakkını, buna saygım var.

Divan Başkanı olan Eşref Hamamcıoğlu'nun son dönemdeki tavrı da hoşuma gitmiyor. Üstten konuşuyor, işi "tehdit" eder gibi bir tavrı olabiliyor. Ali Sami Yen'in mezarı başında olanları hatırlayın, Mustafa Cengiz'in yanına öyle bir geliyor ki. Başkan olmak isteyebilir, muhalefet de onun etrafında birleşmiş olabilir ama bu tavrı beğenmiyorum.

Bu bir zihniyet çünkü. Bugün Mustafa Cengiz, yarın başkası. Dün de Faruk Süren'di. Lise istemediği an gidiyorsun, ne kadar kar elde ettiğin, şampiyonlukların, ekonomik başarıların önemsiz. Enkazın yaratan Dursun Özbek, bugün dahi o enkaz önümüze çıkıyor ama dokunulmayan da o. Bugün Mustafa Cengiz gitse, yarın x geldiğinde dahi eğer istenmiyorsa görevden alınmanın bir yolu bulunacak. 

Mustafa Cengiz sevilmeyebilir de ibra yoluyla gönderilmesi ve her fırsatta bunun dile getirilmesi hoşuma gitmiyor. Tabii son açıklamada Mustafa Cengiz'in de eleştirilecek tarafı var. Divan başkanı için istifaya davet geliyor da, TFF adına bir gün konuşulabildi mi? Fenerbahçe Başkanı'nın hocamız için söylediği kelimenin ardından ne dendi mesela, arkasında duruldu mu? Oysa arka planda bazı seçimlerde onları desteklediklerine şahit olduk. Bunu da düşününce ibre değişebiliyor.

10 yorum:

  1. Bu açıklamadan sonra liseciler iyice bilenmiştir başkana. Umarım bu işin sonu mali ibrasızlığa falan gitmez. Öyle bir şey olursa artık mahkemeler de kurtaramaz durumu. Yine idari olarak ibrasızlık gelirse sorun yok ama mali ibrasızlıkta yönetimin fişi çekilmiş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu Mustafa Cengiz de değil. Yarın başkası olur ama bu bakış açısıyla kimse görevini yapamaz ki. Başkan olsun, beğenme ve indir.

      Sil
  2. Galatasaray kongresinin, lise tayfasının yaptıklarından sonra Cengiz bahsettiğiniz hataları dahi gözüme batmıyor. Bu insanların gerçekten derdi nedir? Herhangi bir sıradan Galatasaray taraftarının gündemi olmayan konular bunların gündemi. Ama o gündemin ne olduğunu biz bilmiyoruz mesela? çıkıp asla açık ve şeffaf bir şekilde de açıklamazlar. Kendi içlerinde kurdukları bu masonik, üsttenci, elitist yapı onları iyice itici hale getirdi. Bu yönetim 1 yıl önce ezici bir şekilde seçilmedi mi? sportif başarı var, mali olarak iyiye giden bir durum var, futbol takımında istikrar var. neden ısrarla Cengiz gitsin deniyor? neden seçim isteniyor? Anlamak mümkün değil!!!
    Dursun Özbek gibi bir belanın yaptıkları, verdiği zararlar, skandallar, rezillikler ortada dururken bu ekibe gösterilen tahammülsüzlüğün sebebini anlayamıyorum.
    Bunlar Galatasaraylı değildir. Galatasaray tüzüğü artık acilen değişmelidir. Camianın liseye olan nefreti her geçen gün artarak devam ediyor. Ben bu gidişle, artık taraftarın fiziksel şiddete başvuracağından korkmaya başlıyorum. Bu denli kahpelik, bizans yapılmaz.
    bu işin çözümü belli. Mevcut üye sayısını şu ankinin en az 5 katına çıkartıp, üye olma şartlarını bir değiştirin bakalım bu abiler kendi kendilerine çelik çomak oynasınlar sonra. Adeta Galatasaray bunların elinde oyuncak olmuş. Yetmezmiş gibi bir de gelir kapısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hatası var, hatta benim sindiremeyeceğim hatalar da mevcut. Ama şu muamele ve yaklaşımı görünce de gitsin diyemiyorum. Doğru yöntem bu değil, bu bakış açısıyla yarın gelecek olan da indirilecek. Bir yanda da hak etmesine rağmen dokunulmayanlar var. Dediğin gibi, oyuncak olduk, bizim bir önemimiz kalmıyor.

      Sil
  3. 3 sene önce Taner Aşkın isimli bir liseci, Galatasaray taraftarına "fan" demişti. Yani adamlar bizi taraftar değil de kulübün hayranı olarak görüyor. Liseci zihniyetin taraftara olan bakışı budur. Onlar kulübün sahibi, bizler ise hayranıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı zihniyet ve asıl tek adam olmak isteyenler onlar işte.

      Sil
  4. Elitist ve insanlara üstten bakan bir tavrı var Galatasaray Yönetim kurulunun... Başkan olup ellerini taşın altına koymaktan da kaçıyorlar. Göreve gelene de her türlü zorluğu çıkartıyorlarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tepeden bakan bakış açısını sevmiyorum işte..

      Sil
  5. İşte bu zihniyet yüzünden liseden ayrılmanın gerektiğini düşünüyorum.Liseli zihniyetin saçma sapan baskısı olmasa hem sportif hem de mali anlamda fark atarız rakiplere çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar yönetiyor, bizler müşteriyiz. Onların açısından :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir