12 Ekim 2019 Cumartesi

Merih Demiral'ın hırsı, mücadelesi, aidiyeti ve tabii ki kalitesi


Milli Takım adına herkesin hayalinde Merih Demiral / Çağlar Söyüncü ikilisi var. Çağlar Söyüncü 23, Merih Demiral da 21 yaşında ki çok uzun yıllar güvendeyiz. Sadece onlar da değil, Kaan Ayhan'ı, Ozan Kabak'ı, Mert Çetin'i diye de uzuyor bu liste. Türkiye tarihinin en iyi stoper jenerasyonu yakalanmış durumda. Hepsi de Avrupa standartında, çok önemli yerlere gelen ve gelecek isimler.

Milli Takım adına Alpay Özalan / Bülent Korkmaz ikilisi de fazlasıyla iyiydi ama şu an kalite tarafında bambaşka bir seviyeyi yaşıyoruz. Güzel olan da bu ikilideki olan liderlik vasfına Merih Demiral'ın da sahip olması. Bunu da 21 yaşında gösteriyor. Bundan 5-6 sene sonra geleceği noktayı çok merak ediyorum.

Hırsı, mücadelesi, aidiyeti üst düzey. Kalite tarafında da takımın belki de en önemli kozu olacak. Arnavutluk maçının bana göre tartışmasız yıldızıydı. Milli Takım formasını giydiği günden bu yana da kötü bir adına denk gelmedim. Geçen sezon Alanyaspor, Ocak ayında Sassuolo, şimdi de Juventus. 

Yaz aylarında da "tecrübe kazanması adına kiralanacak" derken takımda tutulmuştu. Belki de Dünya'nın en iyi stoper rotasyonu içerisinde kalmayı başardı, bana sorarsanız yakında formayı da alır. De Ligt'in performansı sallanıyor mesela, Bonucci de 32 yaşında. Geçtiğimiz maçlardan birinde 11 başlamıştı, devam eden sezon içinde o şans daha sık gelecektir.

Bunu da tırnaklarıyla kazıyarak başardı. Fenerbahçe'de şans bulamayacağım diye çıktığı bu yolda kademe kademe yükseliyor. Portekiz Ligi, Türkiye'ye dönüş, İtalya Ligi ve Milli Takım. Partneri Çağlar Söyüncü de Maguire'nin yerini doldurdu, hem de hiç sırıtmadan, hatta kimine göre çok daha iyi. O da uyum sağladı, şu an ayakları daha sağlam yere basıyor.

8 yorum:

  1. Dün akşam oyundan atılabilirdi rakip oyuncu topla oynamaya calıştı kendini gostererek biraksa pemalti ve kirmizi kartta olabilirdi 70 .dakikadan sonraki kontra ataklarda kalitesi tartışmalı (sınırlı ) iki forvet karşısında 3 ciddi pozisyonda da topu seyretti. Topla biraz telaşlı bir ilişkisi vardı dün akşam ..fransa maçında kalite forvetler bu durumdan sonuç çıkarır..merihe laf çakmak yada eleştirmek değil derdim sadece zorluk derecesi yüksek maçlarda görelim ve sabırla üstüne koymasını bekleyelim ama takımında alacağı süreler çok önemli olacak gelişimi için. maç eksiği özellikle savunma oyuncuları için belirleyici oluyor..herşeye rağmen gelmek istediği yer için verdiği mücadele azmi taktire şahan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada kırmızı almazdı, yerinde müdahale o, güvende gitti ve topu da alacağını biliyordu.

      Sil
  2. Maç sonu konuşmalarını dinlerken bile hırsı konsantrasyonu belli oluyor. Tam bir lider stoper. Boyuna rağmen hızı da çok iyi

    YanıtlaSil
  3. topla ilişkisi zayıf diye çağlar kesik yiyor ve yerine kaan ayhan oynuyor. bu açıdan bakarsak ozan form tutmaya başladığinda formayi alır ve ozan-merih ikilisi olur. hepsinin içerisinde ise bana göre en yeteneklisi ozan. merih'in ozan'a göre artısı daha agresif ve hamleli. ama ozan çok daha komple bi oyuncu, daha farklı özellikleri de var. şu kıyaslara bakarsak bundan 20 yıl öncesi için merih daha iyi stoper derdik ama günümüzde ozan gibiler daha değerli. merih'de olan herşey ozan'da (bazı şeyler daha eksik olsa da) var. ama ozan'da olan herşey merih'de yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağlar Söyüncü'nün topla ilişkisi o kadar kötü değil bence. Merih'den daha iyi mesela o konuda. Kaan / Merih tuttu diye bozmuyor pek hoca, eninde solunda dönecek bu ikiliye ki döndü de. Ozan Kabak'ın da hızı ve fizik gücüyle alakalı sorunları var. Merih'de olan sertlik, hava hakimiyeti, lider özelliği ve agresiflik de Ozan'da yok. Galatasaray'ın çocuğu diye Ozan Kabak için düşünmediğim şeyleri yazamam :) Merih Demiral potansiyeli çılgın, pek kıyaslayamam kimseyle.

      Sil
  4. yeni alpay özalan. sert ve agresif.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir