7 Ekim 2019 Pazartesi

Mesajın Feghouli'ye değil de Belhanda'ya olduğunu düşünüyorum


Fatih Hoca'nın açıklamalarının ardından bazı isimler kızağa çekilecek gibi. Futbolculara mesajı netti ki bu konuda kendisini eleştirmiştim. Tercihi yapan o çünkü, futbolcuların ne durumda olduğunu da en iyi o biliyor. 11'i gördüğümüzde hemen hemen hepimiz olmayacağını öngördük, bunu hoca da görmeliydi.

Neyse olan oldu ve bundan sonrasına bakacağız. Hoca da öz eleştiriyi yaptı, değişim mesajı verdi. Beklenen formasyon değişikliğinin de önünde durmaz artık, PSG karşısındaki dokunuşu sürekli kılar. Kızağa çekilmesi gereken bazı isimler de kenara gelir. Bu açıklamaların ardından ciddi hamleler bekliyorum, verdiği mesaj oldukça sertti.

Feghouli'ye odaklandı herkes. Maçtan çıkması ve direkt soyunma odasına gitmesi üzerinden "ihale ona mı kaldı" mesajı gelse de bence durum öyle değil. En azından kızağa çekilecek isimler arasında olmadığını düşünüyorum. Oyundan çıkışı bir yanlış anlaşma gibi, sağlık heyetiyle frekans oluşmadı. O gün tribünde olan herkes bunu söylüyor. Fotoğraflar da aynı şekilde.

Bence o mesaj daha çok Belhanda'ydı. Hocanın evladı diye düşünsek de maç içindeki kötü görüntüsüyle mesajın gittiği adreslerden oldu. 2 aylık sakatlıktan 2 haftada dönmesi özveri olsa da mücadeleye girmiyor, hava topuna çıkmıyor. Mücadeleyi ondan alınca da geriye bir şey kalmıyor. Gerçi burada da hoca hatalı, bunu göre göre oynatmamalı.

Nzonzi / Seri / Lemina hattı oluşacak, bu kaçınılmaz gerçek. Beklerde de Mariano ve Nagatomo yerini kaybeder, Ömer Bayram / Şener Özbayraklı ikilisini Ocak ayına kadar izleriz. Ocak ayında ise Belhanda / Feghouli ikilisinden birinin satışıyla elde edilecek gelirle bek transferleri gerçekleşir. Bahsettiği Ocak mesajının da bu olduğunu düşünüyorum.

Formasyon değişimi, rotasyon ve bazı isimlerin kızağa çekilmesi gerekli. Bu Milli Takım arasının ilaç olması gerekiyor. Falcao daha sağlıklı dönmeli, Seri / Lemina ikilisi istikrar kazanmalı ve şu yapıyı da oluşturmalıyız. Hocanın açıklamalarından çıkarılacak pozitif noktalar da var. Hoca yeter ki saha içine odaklansın, gerisi mutlaka gelir.

19 yorum:

  1. İhale Belhanda'ya yıkıldı ama bence tek suçlu hoca Belhanda özverili bir şekilde oynamaya çalışıyor.Çenesi kırık falan eğer hazır değilse oynatma koy Ömer'i.Mariano ve Nagatomo'nun temposuz olduğunu cümle alem biliyor kanatları tek başlarına kullanamazlar ama hoca planlama hatası yapıyor oyuncuların özellikleri bu hoca hata yaptım diyor ama ruhsuz falan diyor oyunculara ne yönetim ne oyuncular bu sonuçlar çok net hocaya yazar.Haa bizi buradan çıkaracak olanda Fatih Hocanın kendisidir yapar da ama artık aklını başına devşirmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda konusunda bence de hoca hatalı. Ama bazı futbolcular da olmayan kredisini dahi bitirdi.

      Sil
  2. keşke belhanda olsa ama sanmıyorum manevi evladi. ihale yine garibim feghouli'ye kalır. ayrica feghouli-babel aynı anda olmuyor. feghouli-emre mor olmali. sağ bekte şener olur ama sol bekte ömer olmaz. son malatya maçında da gördük ömer artık oranin oyuncusu değil, ocağa kadar mecbur nagatomo devam etmeli en azindan savunmasi var halâ. luyindama toparlamaya başladi ama marcao aynı şekilde devam.
    muslera, şener, luyindama, marcao (donk), nagatomo, nzonzi, seri, lemina, feghouli, emre mor, falcao ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke olmasa, çünkü hazır olmayan Belhanda'da ısrar eden hoca. Çok yararlı bir isim, hoca da biliyor. Israrı bundan.

      Sil
    2. Marcao sol bek olup Donk stoper olmalı.

      Sil
  3. Seri-Lemina-Nzonzi üçlüsünden defansif ve ofansif güzel bir üçlü çıkabilir diye düşünüyorum. Nzonzi defansif ama pas yeteneği üst düzey. Seri'yi söylemeye gerek yok ve ofansif tarafı ağır basar. Lemina da dikine çıkışları ile ofansa katkı verebilirse çok sağlam bir performans izleyebiliriz. Ama ofansa verecekleri katkı konusunda biraz şüphelerim var. İnşallah yanılırım. Çünkü destek verecek bölgeler formsuz veya vasat. Bekleri ve açık oyuncularını kastediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temel o olacaktır. Bakalım etrafındaki dizilim nasıl gelişecek.

      Sil
  4. forma adaleti yok bu takımda. gelecek maç belhanda oynar feghouli oturur
    selçuk da 80 gibi girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek maç bakalım bu duruma, dediğin gibi çıkarsa hakkını veririm. Çıkmazsa eğer?

      Sil
  5. belhanda asla kötü mücadele etmedi. son maçtaki hali sakatlık yüzünden.
    hem sakat sakat oynat hem fatura kes. iyi iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda o güveni veriyor, hoca da güveniyor. Bence de hatalı.

      Sil
  6. Her gelen başarıya çağımız tüketim alışkanlıklarında olduğu gibi tek kullanımlık mal sahibi müşteriler misali koşa koşa sahiplenenlerden bugün takımın içinde bulunduğu bulunabileceği sorunlu görünen ortamda takıma ve HOCA'ya özellikle sahip çıkmasını bekliyorum desem yalan olur. Her olumlu olumsuz durumu zamanının vaziyet ve ortamına göre değerlendirmeye tabi tutmak lazım diye düşünüyorum. Ve eğer bir kaç kravatlı arkadaş da bunun farkında olmasa bile ayarında kalırlarsa HOCA buradan çıkmasını da ayağa kalkmanın ne demek olduğunu sıkılmadan yorulmadan bir kez daha gösterir diye düşündüm bilmem katılır mısınız?
    Normal bir futbol ülkesi olmadığımız kesin hataların hatalı kararlarının bir çetelesi tutulsa sanırım bir iki maçta alınan lehte kararları konuşmaya utanabilirlerdi insan olanlar fakat bu ortamda insanlar değil insancıklar var çoğunlukla fatih terim özelinde yaşananların kabul edilesi bir tarafı yok geldiğinden beri rahatsız olanlar belli iken içimizdeki kazanma hırsına ve tek kullanımlık başarı hasretlerine de biraz gem vurabilmeyi bilmelimiyiz..
    Bu iş istatistik işi değil mi daha fazla atan kazanıyor, hep kazanan bir insan mı var bu dünyada hasretlerimiz neye 9 sene 8 şampiyonluk ise 1 sene daha kötü olsun kötü geçsin be arkadaş ne olur yani alayı hatta fazlası hocaya yazsın ne olur.
    Tepkimizi verelim eyvallah birşeylerin farkındalığı adına yönetim oyuncu teknik heyet herkese bunda sorun yok. Ancak biraz farkında olalım ya o çok kötü gol bulamayan Galatasaray için eleştiri yapanlar bundan memnun mu yoksa spor adamı kisvesi altında fırsat bu fırsat krizi çoğaltmak peşinde mi daha çok.
    Cevap belli hoca gitsin yeter ki.
    Anlayan anlasın kısacası vaziyeti, seven sevmeyi bilen dayanmayı da bilecek yeri gelecek susmayı da herkes konuştuğunun hangi yangına ne döktüğünü fark etsin artık su döküyorum derken benzini boca etmek bizi yakar özeti.
    Burada sorgulanamayacak bir sevgi istek arzu varsa o kime ait belli afedersiniz yukarıda büyük büyük yazdım.
    Umarım bir çok zaman olduğu gibi buradan da Allahın izniyle çıkabilecek bir hocaya sahip olduğumuzu tekrar hatırlarız ve o basın toplantısı yorumlarının bir karşılığı olduğunu ilk maçımızda göreceğiz de inşallah.
    Kalın sağlıcakla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir ülkede hocanın heykeli vardı, bunu hepimiz biliyoruz. Alex Ferguson da yıllar içinde sürekli şampiyon olmadı. Biz maalesef hocayı kesik dönemler yaşamak zorunda kaldık.

      Sil
  7. "mücadeleye girmiyor, hava topuna çıkmıyor. Mücadeleyi ondan alınca da geriye bir şey kalmıyor."
    Haklısın. benim gibi Belhanda'yı geçen yıl da eleştirenlerin temel noktası da senin bu cümlenden geçiyor zaten. Galatasaray'ın 8 numarasından "mücadele"yi aldığında geriye bir şeyler kalmalı. 5 metreye düzgün pas vermeli en azından, top kaptırarak tüm takımı 60-70 metre geriye koşturmamalı 8 numara, hatta kritik pas hataları nedeniyle gol yedirmemeli, araya birkaç ara pas bırakabilmeli, hiçbiri yoksa duran bir topu düzgün ortalayabilmeli. bir adam sadece mücadele ediyor diye Galatasaray onbirinde oynamamalı. Selçuk çok kötü. ama belhandanın 8 numara olarak 11 çıktığı maçların 3-4 katı kadar maça çıkmıştır, ama belhandanın toplamından çok daha az top kaptırmıştır, böylece takımı geriye koşturmamıştır, daha az gol yedirmiştir, 5 metreye de pas atabilmiştir. daha önce de başka bir yazında yazmıştım. belhanda'nın oynayıp oynayabileceği tek pozisyon bence sol açıktır. şutu zaten yok, sağa çekip vurmaya cüret etmez herhalde, top kaptırsa arkasında adam var ve kenar olduğundan rakip direkt kaleye gidemez, mücadele eder ve artık rahatsızlık vermeye başlayan sadece ve sürekli feghouli'ye pas verme rahatsızlığından da kurtulmuş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele onu pozisyonu adına farklı kılan özelliği, bahsetmek istediğim o. Geçen sezonun 2. yarısı tabela ve katkı da ortada. Sadece mücadele ediyor demek Belhanda'ya büyük haksızlık. Şampiyonluklar ve katkılar net çünkü.

      Sil
    2. katılmıyorum abi. eğer belhanda kendine ben 10 numarayım dese ve gerçekten o özellikleri olsa, işte o zaman mücadele özelliği artısı olurdu. ama kendisi ben 8 numarayım diyor ve sahada da o pozisyonda oynuyor. günümüz futbolunda da 8 numaralardan beklenen bir şey zaten mücadele. artı ince işleri de yapmaları bekleniyor. işte bizim eleştirimiz de burada başlıyor. belhanda modern 8 numaralar gibi mücadele ediyor, eyvallah, olması gerektiği gibi. ama olması gerektiği gibi ince işleri yapamıyor. ince işleri geçtim senin benim atabileceğimiz 5 metreye 10 metreye pasları atamıyor, takımı zor duruma düşürüyor/gol yediriyor. ben böyle düşünüyorum:)

      Sil
    3. 2 senede gelen şampiyonluklarda Belhanda müthiş iş çıkardı ve büyük pay sahibi. Onu x isimlerden farklı kılan özellikleri var. Zaten o sahadayken ve sahada değilken gibi müthiş bir istatistik de var. Ben tabloya göre konuşuyorum :) Fazlasıyla haksızlık yapılıyor ve bunun temelinde de saha içi yok.

      Sil
  8. Hoca haftalardır o kadar hayal kırıklığına ugratiyor ki. Mesajları nzonzi Muslera ya falan olsa şasirmayacagim artık. Hadi bu abartılı kinaye idi. ancak Selçuk Belhanda Mariano Nagatomo Babel beşlisinden en az iki tanesini ilk resmi maçımızda oynatmaz mi dersiniz. Bu milli aradan sonra yine oynatirsa buna da şaşırmam dogrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyip görelim :) Dediğin gibi olursa hep birlikte eleştirmeye devam ederiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir