13 Ekim 2019 Pazar

Ocak ayında neler yapabileceğimiz üzerine konuşmak lazım


Onyekuru'yla alakalı haberlerin artarak devam edeceğini söylemiştim. Gerçekliği olduğuna da inanıyorum, hatta yaz aylarında da bu transfer için uğraşmışızdır. Şu sıralar Monaco'da pek süre bulamıyor ve bulacak gibi de görünmüyor. Onyekuru'yu parlatma amaçlı da yeniden kiralayabilmek oldukça güçlü ihtimal. Bu konuda kendimizi kanıtladık ve Onyekuru'nun da kimyası Galatasaray'la tuttu.

Ocak ayında neler yapabileceğimiz üzerine konuşmak lazım. Transfer konuşmanın şu aşamada gereksiz olduğuna da inanmıyorum. En iyi tabloda dahi en azından "sol bek" transferini konuşacaktık. Şu an sol bek olmazsa olmaz, bir de oraya Onyekuru ihtimalini konuşacağız. Linnes de geri dönecektir.

Mariano ve Nagatomo'nun sezon sonunda sözleşmesi bittiği için Ocak ayında bedelsiz ayrılmalarına ses çıkarılmaz. Mariano ülkesine döner, Nagatomo'nun da Avrupa'da devam edeceğini sanmıyorum. Buradan 2 yabancı hakkı açılıyor ve 1'yle de sol bek alındı diyelim. Sağ bek için hamle olmaz, Linnes / Şener Özbayraklı'yla orası sezon sonunu getirir. Linnes de 2. yabancı.

Onyekuru için ise bir yabancıyla daha yollar ayrılmalı. Ayrıca konuştuğumuz sol bek adına da kaynak oluşturulmalı. Bunun da yolu Belhanda / Feghouli ikilisinden birinin satışı demek. Alternatifli bir kadro oluştu diyoruz, özellikle de orta saha tarafında. Hatta kanatlar adına da bunu söylerim. Şu an ciddi bonservis geliri elde edebileceğiniz isimler de bu ikili.

Diğeri de yazın gider mesela, asıl kaynağa o dönem ihtiyaç duyacağız. Hatta o satışlara Diagne ve Maicon gibi isimleri de ekleyebiliriz. Şu an Ocak'ı düşünüyoruz, haliyle de 1 ismin satışı yeterli olur. Sol bek adına bir "scout" adımı bekliyorum. Güney Amerika'da da ligler ara verecekken yeni bir Telles ihtimalini oluşturmak lazım.

Onyekuru da bu düzenin olmazsa olmazı olmuş. Oyunu sağ tarafa yıkıp, sol kanata attığımız ters toplarda Onyekuru'nun hızını arıyoruz. Bugün oyun biraz daha sola yıkılsa da sağ taraftaki etki yok. Maalesef bu sezon sağ tarafta da o etki oluşmuyor. Yeni bir formasyon dokunuşunda da Onyekuru'nun önemi var. 2. bir forvet gibi mesela, iyi de tamamlayıcıdır.

9 yorum:

  1. Geçen sene devre arası transferleri ile şampiyon olmuştuk. Sanki bu sene de aynısı olacak gibi. Onyekuru+Linnes bizi baya güçlü hale getirecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 hamle gerekiyor, biri Onyekuru, diğeri sol bek bence.

      Sil
  2. Ağabey dünkü yayında Süleyman abi ve Kadir abi 10 numara ve stoper alacak Galatasaray ve Fatih Terim'in aklında Onyekuru yok şu an itibariyle ancak yazın çok istemişti, dedi. Ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikrim yok o konuda. Ben kendi düşüncemi bu yazıda yazdım :)

      Sil
    2. Takımımız için en iyisini İmparator Fatih Terim bilir 🤗

      Sil
  3. ikisine de kimse bonservis vermez. kulüp bulsunlar yeter. alacaklarına karşılık serbest bırakırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yarım yıllık maaşları da boşa çıkmış olur.

      Sil
  4. Orta saha lemina seri feghouli varken vede yerli alternatifin de varken taylan ömer emre gibi belhanda hertürlü bosa çıkar. Daha once de defalarca yazdığım gibi belhanda bu takımın oyuncusu değildir bana göre. Satılması ilk düşünülecek oyuncu o olmalı. Linnes geri gelirse beklerden en az biri giderse belhanda satılıp gönderilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım hoca ne karar verecek. Belhanda da Feghouli de gidebilir, çok takılmıyorum ben. Ama Belhanda bu takımın futbolcusudur, benim fikrim tabii. Tartışmak için yazmadım, 2 yıldır aynı şeyler konuşuluyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir