2 Ekim 2019 Çarşamba

Seri'yi anlamaya başladık, pas oyununun olmazsa olmazı


Seri ve Nzonzi ikilisi, Verratti - Marquinhos ikilisine karşı girdikleri 16 ikili mücadelenin 14'ünü kazanmışlar. Şundan yazıyorum, Fenerbahçe maçı sonrasında Badou Ndiaye / Fernando özlemi çeken arkadaşlar vardı. Tudor'un lig başlangıcına takılmışlar ve bu ikilinin öneminden bahsediyorlardı. Kimse gün sonunda Tudor'un gidişini konuşmadı ama.

Ya da Fernando / Badou Ndiaye ikilisinin ne oynadığını diyelim. Badou Ndiaye'nin 1.5 sezonda 5 tane iyi maçını zor sayarım. Fernando ise geçen 2 sezonun 1'ini sakat geçirmiştir. Büyük futbolcuydu, final haftalarında sahne aldı ama istikrarı yoktu. Şöyle diyelim, Fernando'ya güvenip yola çıkamazdım. 

32 yaşında olan, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış Fernando'ya da 4.5 milyon avro'luk bonservis önerildiğinde kabul edilir. Talihtir bu, o kadarını söyleyeyim. Şu an Sevilla'da müthiş işler yapabilir, ben Galatasaray performansını konuşuyorum. Seri / Nzonzi ikilisi her şartta daha iyi. Hatta bu isimlere Lemina'yı da ekleyelim.

Nzonzi'nin her maçı iyi. Hatta takım kötü oynadıkça onun performansı daha da sivrildi. Pas oyununda var, fizikli ve istikrarlı. Seri'yi de anlamaya başladık, o da pas oyununun olmazsa olmazı. O uyum geldiğinde de PSG gibi bir takım karşısında bu mücadele ortaya çıkıyor işte. Sadece savunma da değil, özellikle Seri'nin hücumda da artısı çok büyük.

Seri'nin varlığı olmazsa olmaz. Özellikle de "pas oyunu" oynuyorum diyen bir takım adına. Sezona iyi giremese de zamanla hazır oluyor, fiziğiyle de ayakta kalmaya başladı. İkili mücadeleyi kazanıyor, temposu yükseldi, haliyle de onun pas kalitesini konuşmaya başladık. Biraz daha hücuma yaklaşınca da o oturmayan hücum organizasyonu oluşmaya başlayacak.

Pas kalitesini ısrarla ön plana çıkaracağız. Orta sahadaki organizasyonun temelinde o var. Takımın temposunu ayarlayacak isim olacak ki zaman içinde Seri'nin önemi daha net ortaya çıkar. Nzonzi de pas oyununda çok büyük artı. Belhanda, Feghouli ve Lemina gibi isimleri de işin içine tam anlamıyla sokarsak "rotasyonun kalitesini" konuşmaya başlarız.

13 yorum:

  1. mükemmel oyuncu. dün marquinhos yerine psg forması giyse hiç sırıtmaz hatta psg daha iyi olurdu. gueye seri ve verratti gayet büyük takım orta sahası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marquinhos aslında bir stoper, oradaki varlığı farklı aslında.

      Sil
  2. Gercekten cok guzel bir noktayi isaret etmissin gene. Serinin PSG karsindaki Leminanin Derbideki performansi ve Nzonzinin ilk gunden bu yana ortaya koydugu performans, transfer donemi sonunda sahip oldugumuz umutlarin tekrar olusmasina neden oldu. 2 forvet konusunda hemfikir olundu gibi geliyor artik bana. Standart maclarda 4 lu savunma kurgusundan vazgecilecegini de sanmiyorum. Sonuc olarak 4-4-2 ye geciyorsak orta sahaya ilk basta bu 3 ismi yazarim. Benim adima belhandanin, feghoulinin bu halleri bu adamlarin arkasinda. Belki yuselise gecerler ancak bu adamlar da yerinde durmayacaklar elbette daha hizli form tutmusa benziyorlar. Sanki 4-3-1-2 ye dogru evrilecegiz. Bu 3 lunun onune sneijder gibi bir adam lazim. Takimda bu role ozellikle gol katkisi sunmasi ve gecen sezonki peformansiyla feghouli yi yakin goruyorum. Bir kendine gelse orta sahada acayip isler izleriz diye dusunuyorum. Fatih hoca ilk macta su kurguyu bir denese de gorsek. Son olarak beklerden en azindan birini degistirebilsek gayet iyi olurdu. Bu kurguda bek katkisi son derece onemli olacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdeal orta saha hattı belli ve o oturduğunda eminim ki daha üst düzey bir takım izleyeceğiz. Çift forvet olmazsa olmaz, arkasındaki isimlerin dizilimi değişebilir. Burada önemli olan formasyondan öte felsefe.

      Sil
  3. Bence bizim orta sahamiz, kalecimiz ve forvetimiz Sampiyonlarligi duzeyinde. Ama malesef defansimiz Uefa ligi kalitesinde. Her ne kadar Mariano ve Nagatomo isim olarak Sampiyonlar ligi oyunculari olsalarda form durumlari degil. Ama o ikisinden ziyade Marcao-Luyindama hatti benim gøzumde kalitemizin en dusuk oldugu bølge. Ikisinide takdir ederim mucadeleleri icin. Ama Marcao'nun pozisyon biligisinin dusuk oldugunu yedigimiz golde gørursunuz. Rakibi kaciran oydu. Tabi sonra sol bek gibi guzel bindirdi. Ama su an icin Avrupa'da daha ileri gidebilmek icin bir tane daha tecrubeli stoper ve kariyerli stoper sart. Marcao kendini gelistebilir zamanla. Ama su an kaliteli 3. Stoper sart. Kimbempe bile baskida hataya musaitdi. Thiago Silva ise hep dogru yerdeydi ve Falcao'ya gecit vermedi. Oyuzden yazin Cacares'i istemistim. Ømer Toprak da olabilirdi. Umarim cøzum bulunur Ocak'ta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper tandemi umut vaat ediyor, beklerde sorun yaşıyoruz. Oradaki değişimi de Ocak ayında görecek gibiyiz.

      Sil
    2. Umut vaat ediyor o ayri. Ama vizyonu yukseltiyorsak 3. stoper sart. Bu da herhangi bir yerli yada genc kast etmiyorum ama ilk 11 kalitesinde bir isim. Bu cok luks olur gibi durum yok. Bu Galatasaray'in yararina. Hem uclu stoper oynarken hemde Marcao ve Luyindama'yi zorlayacak bir isim gerektigni dusnuyorum. Hep ileride Marcao daha iyi olacak diye dusunursek su anki elimizdeki maclari veririz. Sampiyonlar liginde hata affetmiyorlar iste gørduk. Vizyonumuz Avrupa'da basari ise Marcao ve Luyindama'ya ek ucuncu kaliteli ilk 11 icin stoper sart. Ligde Marcao oynasin ama PSG'ye karsi tecrubeli pozisyon bilgisi yuksek kaliteli stoperimiz oynasin. Ben bekler kadar stoper sorunumuz oldugunu dusunuyorum. Mariano yerine Linnes var elimizde ocak icin transfer gerektirmeden. Sol bek+stoper transferi gerekli.

      Sil
    3. Tabii ki. Rekabet şart, orada rotasyon açısından zayıfız. O da yerli olmalı derken zorlanıyoruz.

      Sil
  4. Nzonzi bolgesinde Türkiye'ye gelmiş en iyi 3 oyuncu arasındadır. Fernando ya da N'diaye onun oyununa yaklasamazlar.
    Seri ise biraz daha hareketli olmak zorunda teknik kapasitesi o durgunluğu kaldırmıyor. O kendini oyun kurucu gibi görse de box to box olmaya cabalasa daha iyi olur. Ceza sahasına sürpriz girişler her alanda baskı ve en önemlisi daha fazla enerji

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarı ile 1 numara olmaya dahi aday. Şu an Melo'nun arkasına yazarım mesela. Seri hep bu ama, oyun tarzı hiç değişmedi ki.

      Sil
  5. Babel'e de yüklendik, üst üste 90 dakikalar oynadı ki düşüşü doğal. Forvet oynamaya devam etmeli ama şu aşamada kenara gelmesi gerekecek.

    YanıtlaSil
  6. Seri bu takımın vazgeçilmez oyuncusudur artık.Ayrıca hoca Belhanda'yı takımda aynı tarzda ikinci bir futbolcu olmadığı için tutsa da artık kenara alacak ve almalı da zaten aşırı kötü 2 maç çıkardı çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina sahada olsa Belhanda'yı kenara alır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir