26 Ekim 2019 Cumartesi

Skibbe bir yerlerde Galatasaray'la alakalı konuşmuş


Skibbe bir yerlerde Galatasaray'la alakalı konuşmuş. Doğal olarak da kayıtsız kalamıyorum, Skibbe sevdiğim bir teknik direktördü. Başarılı olduğuna inanıyordum, devam etmiş olsa Avrupa Ligi'nde daha ötesi de mümkündü. Ligde yaşananlar, takım içindeki yerli hareketin de onun kalemini kırması neticesinde yollar ayrılmış oldu.

Skibbe'nin 4-2-3-1'inin verdiği hücum keyfini daha önce aldım mı bilmiyorum. Kewell - Lincoln - Arda - Baros dörtlüsünün kendi arasında o kadar keyifli bir organizasyonu vardı ki izlemek büyük keyif veriyordu. Bu dörtlüyle de hem iç sahada, hem de Avrupa Ligi'nde çok iyi iş çıkardık. Deplasmanlar problemdi, bir de alternatifsizlik. Baros / Nonda rotasyonu iyi olsa da, kanatlar ve 10 numara adına bunu söyleyemeyiz.

"İsimsiz" bir teknik adam olması da onu güçlü kılmadı. Göreve geldiğinin 2. ayında tüm yardımcıları kovuldu mesela. Sesini çıkaramadı, aslında o gün görevi bitmişti bile diyebiliriz. Devam etti, bu keyifli oyunuyla kendini de kısmen sevdirdi ama yetmedi. Feldkamp'ın garantisiyle gelmiş olması da yetmedi. O dönem için potansiyel vaat eden bir teknik adam olsa da Galatasaray ismi de çok ağır geldi. Burayı yönetmek, o dönem için genç bir teknik adam adına zor.

Tudor da mesela genç yaşta teknik adamlığa başladı ve Galatasaray'ın başına geldi. Kariyerli de bir futbolcuydu, Juventus günleriyle tüm Dünya'nın tanıdığı bir isim. O ağırlığın da mutlaka teknik direktörlüğüne bir etkisi vardır. Yine de yetmiyor işte, Galatasaray'da takım içinde çok sorun yaşadı ve an geldiğinde onun da ipi çekildi. Futbolcularla sorun yaşadı, büyük isimleri yönetemedi.

"Almanya'da altyapıya büyük bir para ve enerji harcanıyor. Türkiye'de ise arkadan gelen genç yetenek sayısı giderek azalıyor .Örneğin eski kulübüm Galatasaray, Paris Saint Germain'e karşı ilk 11'de tek bir Türk oyuncuya dahi yer vermemişti."

Altyapı yorumu doğru. Galatasaray açısından bakıyorum, iyi dediğimiz jenerasyonlardan dahi beklenen çıkış gelmedi. Bir tek Ozan Kabak, arkası yok. Yunus Akgün'ü, Atalay Babacan'ı derken çeşitli sorunlar görebiliyoruz. Türk futbolu kullanıp kullanmamak sorun değil, buna katılmam. Altyapı için haklı, Türk futbolcudan kastı da bu diye düşünüyorum. Açıklamanın tamamına bakınca da gençlerin altını çizmiş, doğru söylüyor.

9 yorum:

  1. Beklenen çıkış olması için şans vermen lazim ve yetistirmen gerekiyor,bildiğim kadarıyla tesislerde sikintiymis Gs nin,biz genç oyuncularimisi egitemiyoruz,arada ozan kabak,Arda Turan çıkıyor bu berbat düzende,uefayi aldığımız zamanlar kendi yetiştirdiğimiz ve sağ soldan topladığımız yerli topcularla Türkiye futbol tarihinin en başarılı kulübü olduk,mesele yerli oyuncu değil mesele yetiştirmek gençlere yatırım yapmak,33 Luk adamlarla başarılı olsan n olacak bir geleceği yok bu isin, 60-70 m maaş verdiğin adamlar 3 maçtır gol atamıyor,kiralık adamlarla uğraşmak yerine atalay,m.kapilarla,suleyman luslarla uğraşmamiz gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni tesise geçemedik işte, orada güzel proje vardı.

      Sil
  2. Bu jenerasyonu böyle kaybettigimize göre bundan sonra Galatasaray altyapısından da bir şey çıkmaz. Kafası çalışan adam gider Anadolu'da bir iki sene oynayıp kendini gösterir sonra yeteneği varsa Avrupa'ya gider az yetenekli ise İstanbul takimlari peşinde kavga eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu jenerasyonu belki de biz abarttık, o da olabilir. Ozan Kabak parladı işte, arkasından kimse gelemedi ki.

      Sil
  3. Burak bey galatasaray'ın altyapı sorunsalı tartışmasız ciddi bir sorun kalifiye kendini geliştirmis yetiştirici ,gelen oyuncuların yetenekleri seçilirken hakkedişleri sahaların fiziki koşulları birçok şey çok uzun zamandır layıkıyla değil malesef , bu çocukların bir çoğu sehrin kenar mahallelerinden veya anadoludan gelip burada yakını yanında tutunmaya çalışan kardeşlerimiz bunları dengeleyecek oyununu ve kişiliği oturtması için olması gereken psikoloşik destek tartışılır bu yüzden 14 /15/16 de ikeng eliyor diye heveslendirilen bu kardeşlerimiz bir noktada yalnızlaşıyor sonra kayıp kuşak kadrosundan alt liglerde bile sırıtıyorlar . Yakindan gozlemlerim sonucu buradan kısa vadede " emin bayram" dan baska günümüz futbolunun istedigi oyuncu çıkmaz. ne yazıkki türkiye jokey klübü apranti okulu gibi oyunculara yönelindi bir dönem iş yapan ama artık tutmayan ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş biraz fizik gücüne baktığında geriliyoruz. Ülkenin genel sorunlarından biri aslında. Yetenek tamam da güç beraberinde gelmiyor.

      Sil
  4. Daha once de yazdim,eric gerets zamaninda mehmet topal,mehmet gucen,arda,f.öztorun,u.ucar gibi gemcleru oynatti,f.terim su donemde bu kadar cesur degil,tamam, hazir olsa oynstir ama,takıma monte etmesi gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca da oynatır. Maalesef inandığı, olur dediği pek isim yok gibi.

      Sil
  5. Hoca 17 18 yaşındakiler oynayacak gerekirse dedi.Hadi bakalım Gençlerbirliği maçından sonra dediğini yapmadı bakalım bu sefer dediğini yapacak mı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir