10 Ekim 2019 Perşembe

Takım kötüyken herkes gergin, ben de başta olmak üzere


Blogda konuşulması gereken 2 konu var. İlki yorum kısmında olan biten, diğeri de yeni saat uygulamam. Yorum kısmında "eleştiri" adı altında bir "kin ve nefret" kusma sezdiğim için doğal olarak bazı yorumlar yayınlanmıyor. Küfür ve hakaret etmiyorum diye her yorum yayınlanacak değil. Özellikle de Fatih Terim söz konusu olduğunda. Bu örneği de son dönemde en çok onu konuştuğumuz için yazıyorum.

Saha içi sonuna kadar eleştirilir ki ben de eleştiriyorum. Blogdaki son yazıların çoğu da bunun üzerine. Hatta lig başladığından bu yana da başka bir şey yazmaz oldum. Futbol oynamıyoruz çünkü, mevcut takımın hakkını veremedik diye düşünüyorum. Düzelir, düzelmez ayrı konu. Bunu da sonrasında konuşuruz. Düzelirse yorumlar pozitif olur, düzelmezse eleştiri dozu artar.

Arttığında dahi saha içinde kalırım. Gidip 2000 yılından, hocanın Fiorentina döneminden örnekler vermem. Neredeyse Fenerbahçe Başkanı'nın yaptığı "sicili bozuk" yorumuna katılacağım diyecek arkadaşlar var, belki de katılıyorlar. Bu kadar değil işte, ben kendi platformumda buna izin vermem. Benim için yaşayan en büyük Galatasaray değeridir. Yeri gelir babamı da eleştiririm ama belli sınırların dışına çıkamam. O sınır da saha içi ya da belli konulardır.

Bu arada küfür ve hakaret eden de oluyor. Adam diyor ki "adsız" olarak yazıyorum, nasıl olsa beni bilemez, tanıyamaz. Uğraştığım çok şey var yani. Yorumlardaki kıstas da bu, kaliteli tartışma yaşansın istiyorum. Mümkün oldukça da saha içinde kalmak gerekiyor. Bu yönde de eleştiri yapan herkesin yorumu başım üzerine. "Ben küfür etmiyorum ki" ya da "hakaret yok ki" diye düşünen bazı arkadaşların yorumları maalesef yenilir yutulur cinste değil. Nefret kusuyorlar çünkü.

Blogun saatlerine gelirsek. Biraz daha akşam saatlerine yönelmek istiyorum. Blogdaki akış ve okunma durumuna da bağlı 12 - 21 - 00 saatlerini belirledim. 00 günün başlangıcı, 12 öğlen saatlerinin boş kalmaması adına, 21 ise prime time diyeceğimiz saat. Maç günleri de 12 - 14 ve maç bitimi olarak saati güncelleriz. Bu konuda düşüncesi olanlar mutlaka yorum kısmına yazsınlar.

Ya da blogla ya da benimle alakalı herhangi bir düşüncesi olan arkadaşlarımı yorum kısmına beklerim. Yazın, üzerine konuşuruz. Daha öncesinde bahsettiğim projelerin yapım aşamasında olduğunu söyleyeyim, yakında o konularda da gelişme olacak. Ana gemimiz burası tabii, mümkün olduğunca yazmaya devam. Desteklerinizi de ihmal etmeyin.

Tüm bunları da doğum günümde yazayım dedim. 10. yıl dedik, bu işe başlarken çok daha gençtim. Şimdi ise 32 yaşımı bitirdim, 33'den gün alıyorum. Yaşlanıyoruz, bazen tahammül sınırları da aşılabiliyor. Takım kötüyken herkes gergin, ben de başta olmak üzere. Bu nedenle de kırdığım, üzdüğüm arkadaşlarım olabilir. Hepsinden özür dilerim ve umarım anlatmak istediğimi herkes anlamıştır.

32 yorum:

  1. Kewell resmini neden koydun abi böyle bir yazıya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi mi koyayim :) o an bu geldi önüme. Barış çubuğu gibi bir şey oldu :)

      Sil
  2. Eski yazılarınızı biraz inceledim de neredeyse hiç yorum yapılmamış. 2016'dan sonra site daha çok rağbet görmeye başlamış. Umarım bu yükselişiniz devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedeni etkileşim oluşturmamız. Gelen her yoruma o dönemden bu yana cevap veriyorum ve sağ olsun arkadaşlar daha sık yorum yazmaya başladı. Burada bir anlamda forum dönüyor diyebilirim. Çok teşekkür ederim düşüncen için :)

      Sil
  3. Bizler de øzur dileriz yanlisimiz olduysa. Dogum gunun kutlu olsun Burak abi. 5-6 senedir blogundayim. 10 gun ønce burun ameliyati oldum. O gunun aksami mobili elime ilk aldigimda mesajlara cevap verdikten sonra girdigim ilk internet sayfam burasiydi. Sportif Cumleler, Goal.com ve Fanatik.com. bu uc spor sitelerini gunluk okuyorum. Hic tanismadigimiz halde gunluk hayatimin bir parcasi oldun. Yazilara devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni hiç unutmam. Hem isminle yorum yapman hem de kelime tarzın ile. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Doğum günün kutlu olsun kardeşim. Seninle yaşıtız. Sanırım blogunun en eski takipçilerinden biriyim. Yorum yapmışlığım çok nadirdir ama sıkı takipçinim. Ve şimdiye kadar yazdığın yazıların tamamına katılıyorum. Seninle aynı duyguları paylaşıyorum. Sağlıklı bir yaşam diliyorum sana da.

    YanıtlaSil
  5. Galatasaray'la ilgili her olaydan sonra ilk baktığım yer bu blog. Her yazıya bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Gerçekten çok başarılısin gerçekten. Umarım devam eder bu başarın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin emeğin bu blog üzerinde çok fazla. Ne kadar teşekkür etsem az :)

      Sil
    2. Rica ederim kardeşim:)

      Sil
  6. Doğum günün kutlu olsun. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Galatasaray maçlarından sonra veya yönetimsel anlamdaki bir krizden sonra ilk baktığım yer burada senin yazın oluyor. Mesela Mustafa Cengiz ibra edilmediğinde ilk baktığım senin yazın olmuştu. Bu yüzden bu blog benim için vazgeçilmez oldu..

    YanıtlaSil
  7. herşeyden önce doğum günün kutlu olsun. uzun sağlıklı yıllar dilerim. 5 6 yıldır bir arkadaşımın tavsiyesi ile seni takip ediyorum ama ancak 3 yıldır işim daha çok masa başında olunca kafamı toparlayıp yorum yazabiliyorum. kalemine eline bilgine fikirlerine sağlık. her zaman katılmasam da (ki bu iyi birşey) sonuçta yazılarımız fikirlerimiz galatasarayın daha iyi olması için o nedenle daha çok yazı bekliyoruz senden. Sinema dünyasını boşladın biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni de biliyorum, senin de emeğin çok :)

      Sil
    2. Sİnema dünyasını da boşlamadım aslında. O konuda çok yazı birikse de bir türlü yazamadım. formül bulmak lazım :)

      Sil
  8. Doğum günün kutlu olsun abi. Nice mutlu, huzurlu, sağlıklı, sarı-kırmızılı yıllara :)

    YanıtlaSil
  9. Abi Davut ben normalde her sene twitterdan yazardım da artık kullanmıyorum ama seni hala sıkı takip ediyorum:) nice mutlu yıllara abi yeni yaş gününde sana mutluluklar ve sağlık diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Blogu sanırım 2016 yılından beri takip ediyorum ve o günden beridir nerdeyse hiç yazı kaçırmadım.Çok sık da yorum yapıyorum hatta arada blogun yeni yeni kurulduğu günlerdeki yazıları okuyup oralara dahi yorum attığım oldu.Forum kültürü genel olarak bitmiş olsa da burası hâlâ aynı aktiflikle devam ediyor.Bu da güzel bir durum. Sürekli bilgi akışı ve bilgi paylaşımı oluyor.Bazen sen bizi bilinmeyen bir futbolcu hakkında bilgilendiriyorsun, bazen biz seni.Arada tansiyon yükselse de bu durum o yazıyla sınırlı kalıyor genelde ve öyle olmalı zaten.Umarım blogda uzun süre daha yazılar olur sürekli uğruyoruz çünkü.Son olarak doğum günün kutlu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de emeğin, kıymetin çok fazla. Her yazıya yorum yazıyorsun, destek oluyorsun. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. Doğum günün kutlu olsun Burak hocam.. Nice sağlıklı huzur ve mutluluk dolu yılların olsun inşallah burada bize sunduğun ortam muazzam gerçekten iyi ki tanıyoruz seni.
    Genel olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse ülkemizde alışkanlıklar çoğunlukla ilgilenilen alanların (spor, siyaset, edebiyat, kültür, sosyoloji her ne olursa) ana fikirleri, olması gerekenleri üzerine kafa yorularak ilerleme aşama kaydetme üzerine kurulu değil maalesef. Asıl ve anlık sorunlar bir kenara bırakılır ve enteresan şekilde duyguların hırsların içinde debelenir dururuz hangi konuda olursa olsun yürünecek onca yol varken biz yolu unutur sen ben sarmalında bambaşka yerlere sürüklenir dururuz. Mesafe alamayız kısacası bu kısır sarmal nedeniyle. Bu platform ve senin bunca senedir bu uğraşının rağbet görmesinin nedenine geliyorum pek kısacası:)
    Burada yukarıda belirttiğin üzere saha içinde kalma arzun ile beraber duru ve sağlıklı bir gündem tercihin var mesafe almak mümkün senin yazılarınla.
    İlgilendiğimiz ana başlık Galatasaray ve sayende neredeyiz nerelerden geçiyoruz nasıl bir reaksiyon almak lazım gelir vs. uzar gider farkında olarak ilerlemek daha kolay hepimize.. Bence en büyük katkın bu bizlere.
    Elimden geldiğince bende katılmaya çalışıyorum gerçekten burada bir emek ve özveri var ama hızına yetişmek kolay gelmiyor evde de 2 minik aslan var Ali ve Deniz genelde gündemi onlar belirliyor bizim için şu aralar:)
    Gerçekten teşekkür ederim kendi adıma sana bunca uğraşın için.Sevmek güzel şey be bambaşka şekilde sevebiliyor insanlar işte burada senin elinden gelen iş sevgi ile mümkün.
    Öneri kısmı için şunu söyleyebilirim film dizi veya farklı bir konu olabilir genel spor akışı içinde değilde sayfanda ayrı bir kısımda onlarda sıralansa daha mı güzel olur acaba diye düşündüm. Öyle ayrı bir alan olursa hem sen daha çok yazarsın:) zorunda kalırsın:)
    Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. x bir alt alan adı alıp, orada da yazabilirim tabii :) çok teşekkür ediyorum senin de desteklerin adına, kıymetin büyük.

      Sil
  12. Nice mutlu yıllara, ayrıca ne mutlu bize ki kaliteli bir Galatasaray platformu var sayende. Burada herkes Galatasaray için düşünüp, taşınıp en iyisini arıyor. Vesile olmandan ötürü teşekkür ederim ben de. :) Sabah her gün işe gelip, tarayıcı da ilk açtığım mekan oluyor burası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim sana, desteğin çok önemli :)

      Sil
  13. türkiyede fatih terim tartışılıyor,obradovic tartışılıyor,bu çapta bu kalibrede adamlar tartışılıyor,insanlar kafayı yemiş olmalı :)
    büyük antrenörlerin özelliğidir bazen dibi göstermek,benim yolumdan çıkılır,sahada istediklerim olmazsa bunlar olur şeklinde..bilerek değil tabiki ama ara sıra bu işe yarar,ayrıca onlarında bazen formsuz olmaya akları var,özellikle sezon başı..sadece ronaldonun hakkı yok,çünki hiç görmedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real Madrid taraftarı zidane ı atletico taraftarı simeone yi protesto ediyor
      Mourinho giderken chelsea taraftarı alkış tuttu
      Cl alamadı diye guardiola tefe koyuldu
      Oluyor yani böyle şeyler dünyayı takip etmek yeterli...

      Sil
    2. Eleştiri bence de olur, protesto da olur da kin / nefret kusmanın karşısındayım ben :) Real Madrid taraftarının Zidane'ye karşı beslediği bir kin yok ama bazı Galatasaray taraftarı Fatih Hocadan nefret ediyor. Bunu da her kötü gidişatta sandıktan çıkarıyor. Ben bunun karşısındayım.

      Sil
  14. Öncelikle doğum günün kutlu olsun.inşallah galatasaray'ın 10/15 yıldızını almak için yürüdüğü yıllarda yorum ,analizlerini okumak için bekleyen seni seven ,değer verenlerle birlikte yürürsün..zaman zaman kalp kırmalar, yanlış anlasilmalar yada tam neyi anlatmak istediğimiz halde bunu becerememek durumu hayatın her alanında geçerli olabilir önemli olan sadece klube ve oyunculara yönelik elestirilerde nefret söyleminde bulunmamaktır bu aynı durumda yorum yapanların birbiri hakkındaki görüşleri içinde geçerli temel unsur saygı olmalı elestiri özeleştiri hakkı baki kalarak..her insan birbirinden birşey öğrenir birlikte gelişir aynı amaç için yürüyenler ise yol arkadaslıgının getirdigi tahamul hos görü icinde olmalılar degilmi..sonuçta insanız bütün duygularımızla var olan..iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Eleştiri daima olacak, eleştirisiz olmaz. Sadece üslup kayıp, iş nefret kusmaya geldiğinde ben orada yokum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir