23 Ekim 2019 Çarşamba

Tek ya da en büyük sorunun Belhanda olmadığını söyleyebilirim


Belhanda'nın bu sezon ki performansını ben de eleştiriyorum. "Ben de" diye altını çizme nedenim, Belhanda denildiğinde akıllara gelen isimlerden biri olmam. Performans olarak eleştiririm, Ocak ayı geldiğinde vazgeçilmesi gerektiğini söylerim. Konu bu değil işte, bugün yaşananlar bir anda 2 yıldır yaşanılıyor gibi hareket edilmesi.

Dün şampiyon olurken Belhanda katkısının altı çiziliyordu. Özellikle de geçen sezonun 2. yarısı. Bu sezon kötü maalesef, özellikle de çenesinde yaşadığı kırık sonrası. Çünkü o günden sonra mücadele etmeyi de bıraktı, sahada ruh gibi geziyor. O halde oynamak isteği büyük özveri ama işe yaramıyor işte, zarar veriyor. Bu zarar da hocaya yazar, ısrarı veren o.

Formsuz futbolcu kenara gelmelidir. Birkaç hafta oynamaz, sonra yine sahaya atarsın. Geçen sezon Feghouli'yle bunun iyi bir örneğini gördük. Ya da bu sezon Seri'yi sık sık kenara alıyor ki haklı da. Belhanda'yı almıyor ama, sorun o. Üstelik sakat olmasına ve zarar verdiğini görmesine rağmen. Sonra da patlak veriyor bu nefret işte, zaten zayıf olan bağ kopuyor.

Bazı taraftarların Belhanda'yla ilk günden bu yana yıldızı barışmadı. Bugün de o sevgisizliğin zirve noktasındayız. Maç devam ediyorken "yuhalama" işine karşıyım. Yarın Belhanda'ya yine ihtiyaç duyarsın, var olan piyasasını sıfırlamak anlamsız. Belhanda'nın da dönüp taraftara küfür etmesi kabul edilemez. Bu hareketiyle belki de Galatasaray'la olan tüm bağını koparmış oldu.

Bir yanlış daha var. İhale her şekilde Belhanda'ya kalıyor. Real Madrid karşısında da ihale ona kaldı mesela. Seri ondan da kötüydü ama "yeni geldi" üzerinden tepkiyi az görüyor. Oysa Babel'e daha sert tepki olabiliyor, oysa aynı zamanda geldi sayılırlar. Belhanda ise ısrarla tepki yiyor, bu sezonun ihalesi de onun gibi. Hoca da maalesef kötü olduğunu görmesine rağmen ısrarla onu oynatmaya devam ediyor.

Tek sorun Belhanda değil. Belhanda kenara geldiğinde de takım müthiş oynamaya başlamayacak. Takımın probleminde fazlasıyla taktik ve oyun anlayışı var. Fizik durumlar kötü, anlamsız bir pas ısrarı, ilginç anlayışlardan etkilenme gibi konular var. Hocaya bakıyor bu iş, anlayışından vazgeçmesi gerekiyor.

19 yorum:

  1. Dün Belhanda çok kötü oynamadı mücadele etti top kazandi ama son pasları veremedi. İsliklanmasi doğru değildi. Ama taraftar ne yaparsa yapsın bu şekilde karşılık verilmez yanlistir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah aşkına bir taraftar olarak kötü oyuncuya nasıl tepki vereceğiz? bu cümlem agresif gelmesin, samimi soruyorum.
      maç içinde top gelince ıslıklamak yanlış (bence de yanlış)
      instagram'dan toplu halde linç etmek yanlış (bence de yanlış)
      oyundan çıkarken ıslıklamak yanlış (e ayıp oluyor artık :)

      napacağız kardeşim, idmana mı gideceğiz, sokakta yol mu keseceğiz nasıl protesto ediliyor bir futbolcu? hangi yöntem uygun?

      Sil
    2. Maç devam ediyor, hatta sezon. 1-0 ve geri dönebilirsin, maalesef herkesi düşürüyorsun saha içinde. Islık, yuhalama, maç devam ederken ben karşıyım. Belhanda konusunda zaten bir linç kültürü var, adam sahaya çıkmadan başladı bu.

      Sil
    3. takım umrunda olmayan bosvermis sahada ruh gibi dolaşan oyuncu isliklanir ama Belhanda işin mücadele kısmında vardı diye düşünüyorum. İsliklanmayi hak etmedi dünkü maç özelinde

      Sil
    4. İkiniz de soruma cevap vermediniz yalnız. Haftalardır kötü olan futbolcu nasıl protesto edilir? Sezon devam ediyorsa lig bitimi tatilde gidip ıslıklama şansımız var mı?

      Sil
    5. Ya ben de bu mücadelede vardı cümlesine takılıyorum. Bu adam, rakibi takip etmiyor,top kaybı yapınca umrunda olmuyor, oyunu bosvermis, vurdumduymaz.. hangi mücadelede vardı bu adam? Ayrıca arkadaş da güzel sormuş. Yıllık 4m euro alan, taraftarın en azından "mücadele" etmesini istediği ki bu mücadeleyi gördüğü zaman her durumda arkasında durduğu bir oyuncu, hiçbir şey yapmıyorsa ıslıklanır. Bu bence gayet medeni bir protestodur. Ayrıca her isliklanan oyuncu, taraftara küfür mü ediyor? Tarihten birçok yıldız örneği verebiliriz isliklandiginda başı önde yürüyen. Belhanda'nin Galatasaray macerası bitmiştir. Fatih Terimle ilgili de çoğu yoruma katılıyorum. Ben hata yaptım,hak.edenlere forma vermeliydim diyen kendisi ama ayni formsuz oyuncularla oynayan yine kendisi!! bu şekilde hem kendisi tepki görüyor hem de oyuncuyu taraftarın önüne atıyor

      Sil
    6. Çene sakatlığından bu yana mücadelede de yok bence. Ama hata onun değil, ilk fırsatta sahaya atan ve ısrar eden hocanın. Küfrü yanlış, kopacak bağı kopardı işte. Yine de yuhlama olayını sevmiyorum.

      Sil
  2. hep dediğim gibi bir 8 numara her zaman gol/asist üretemeyebilir. ama mücadeleden kaçmaz, penaltı noktasından da topa Kroos kadar olmasa da ona yakın bir kalitede vurur, yanındakine 2 metreye de pas atabilir. (serinin yaptığı gibi ileriye pas atmaya çalışmaktan bahsetmiyorum. ileriye atılan riskli paslarda tabi ki top kaptırılabilir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şutuna takılmıyorum. Geçen sezon daha uzaktan 3 golü var mesela. Gol kaçıyor. Andone'nin kaçırdığında da Falcao atardı diyoruz mesela, oysa asist Belhanda'nın.

      Sil
  3. belhanda 2 şampiyonlukta da büyük pay sahibi. bunu inkar eden futbol cahilidir. bu adam ağzıyla kuş tutsa bile birilerine hiç yaranamadı. bunu bi kenara koyalım.

    ama bu sene kötü. haftalardır kötü. hem de çok kötü. e bu adama zaten takmış bir kitle var. böyle bir durumda ısrar etmemek en iyisi. otursun dinlensin oynamasın.

    bu kadar basit abi. oynatma bir süre işte. hele sakatken. bahanen de hazır. sakat ve hazır değil de geç ama yoook.. ah hocam ah şu inadın ah şu inadın. hadi buyrun şimdi. ipler koptu.

    YanıtlaSil
  4. Herşey tamam,ama Belhanda vazgeçemeyeceğimiz bir oyuncu ise takımı ve oyun taktiğini hazırlarken ona göre bir sistem hazırlanması gerekir; yok eğer vaz geçilmez oyuncumuz değilse, üstelik her basın toplantısında ffp den bahederken, yaz transfer döneminde çok iyi geçen bir sezondan sonra zarar etmeden satmak gerekir.
    Yaz boyu hepimiz bunları konuştuk; ffp ortamında Belhanda ve feghouli'yi satmadan yeni bir takım kuramayız dedik, hadi bu seneyi atlatsak önümüzdeki sezonlar var dedik. Piyasası dip yapmışken, belki peşin 3M versek bonservisiyle alabilecekken inatla Emre Mor'u kiralık alabilmek için uğraştık. Uzun boylu hedef santrafor olarak ısrarla istediğimiz Vedat, Sobolev, Shorumnudov gibi oyuncular için 5M Euro altı bonservisler konuşuluyordu, kaynak yaratamadık. Yine hızlı kanat forvet veya 2. forvet olarak adı bizimle anılan, ama sanki olmayacak bir rüya gibi özenerek baktığımız Skov Olsen 5.5M euroya gitti bologna'ya (hos orada da pek bir sey gösteremedi henüz ama). Buna göre, sadece Belhandayı satarak Sobolev-Emre Mor-Skov Olsen hattını kurabilirdik, üstelik bonservisleriyle..
    Hoca ağustosa kadar Nzonzi transferi için uğraştık diyor mesela, ki müthiş bir transfer başarısı ve geldiğinden beri en iyi oyuncumuz; ama maden erken ve bonservisiyle oyuncu almak istiyorsun, o mevkiye 2M euroya Doukore (yine bizimle ismi geçen oyunculardan) ve 1M Euro'ya Mehmet Özcan'ı ve yine Taylan'ı alsak olamaz mıydı??? Zaten henüz Temmuz ayında Seri gibi bir oyuncuyla anlaşmışız. Sadece Feghouli'nin satısıyla olabilirdi bu transferler.
    Ve nihayet, esas bütçe kozun olan Diagne'yi yıpratmadan satabilirsen, son gün de olsa üst düzey potansiyelli bir orta saha oyuncusunu bonservisiyle almaya çalışabilirdin.
    Yukarıda bahsettiğim isimler sadece transferde ilgilendiğimiz söylenen isimler, mutlaka benzer maliyetlere belki daha iyi oyuncular da bulunabilirdi veya bu oyuncuları transfer etmiş olsak ta işler iyi gitmeyebilirdi, ama söylemek istediğim bu gayet mümkündü ve biz yapmadık.
    Şimdi konu Belhanda veya başka bir oyuncu değil, takım futbol oynamıyor ve artık transfer kozumuz yok, yani teknik heyet ve yönetim bir risk aldı, şimdilik iyi gözükmüyor ve sanki Terim, bunun yükünü oyunculara bırakıp kaçmaya çalışıyor..
    Benim bu basın toplantısından anladığım, hocanın istifayı düşünmeye başladığı, zira konuşmalarında umutlanmamıza izin verecek bir boşluk bile yok. Örneğin, evet kötüyüz ama devre arası kampından sonra yükseleceğiz diyebilir ki bu gayet mümkün, ama demiyor.
    Terim suçu yönetime ve futbolculara bırakıp kaçmayı düşünüyorsa, yönetim de suçu Terim'e havale etmenin hesabını yapıyordur.
    Hatta yönetin içindeki bir kanat ta diğerini suçlayıp kaçma hazırlığında olabilir ki bu noktada Terim-Albayrak ikilisinin birlikte istifası dahi gündeme gelebilir.
    Malum Riva ihalesinin iptaliyle nakit akısı da yeniden sıkıntıya girebilir. Ben 4. Terim Dönemini 3. Hagi döneminin takip edeceğini hissetmeye başladım, ki belki doğru olan da budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu şu gelebilirdi diye bakmıyorum, yoksa tonla oyuncu yazılır. Ele para geçtiğinde zaten Marcao / Luyindama gibi hamleler de yapıldı. Hoca kaçmaz, onu unutun.

      Sil
  5. Vay be abi. Uzun aradan sonra gireyim bakayım dedim ne demişsin diye. Sonunda gerçekleri konuşmaya başlamışsın. Belhanda satılması gerektiği zaman satılmadı. 2 senedir Belhanda Feghouli kötü başlıyor sonradan toparlayıp takımda kalıyorlar. Bunu görmek zor olmamalı. Geçen sene özellikle ilk yarı Belhanda'ya karşı büyük bir kin vardı taraftarda ki haklılardı da. Terim'i de eleştirmeye başlamışsın buna ayrıca tebrik ederim. Kaç hafta geçti dizilişi oturtamadı. Geçen seneye göre daha iyi kadrosu var ama geçen sene daha iyiydi dizilişler konusunda. Kaç hafta geçti hala arayış içinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hocayı hep eleştirdim, şampiyon olduğumuzda da. Daima gerçekleri konuştum, kin ve nefret küsmeden. Gördüğümü yazıyorum. Hocayı eleştiremiyorsun gibi mantıksız algılarını blogdaki yazılarla çürütürüm :)

      Sil
  6. hocanın oyuncusuna sahip çıkması iyidir oyuncunun iş ahlakını kötüye kullanması bu güvene oyunu ile dönüş yapmaması onun karakter sorunudur belhenda ne yazıkki sezon başından beri kötü oynadıgını kabul edecek bunu bize hissettirecek ve dün akşam bu aptalca hareketleri yapmadan koşarak klübeye gidecekti ama testi kırıldı geçen senede sinan da yaşamıştık bunları bu kadar güvenilmeye dönüş yapamama ve üstelik kendi gerçekleri ile yüzleşmeden taraftara atar gider yapma şimdi neler hissediyordur acaba..sahi size niye elinde tuzlukla her kötü durumda belhanda ve hoca konusunda gördünmü , gördünmü bak senin adamlarını diye koşturuyorlar anlamak zor, hoca formsuz oyuncu iş ahlakı ve karakter sorunu yaşıyorsa ne yapabilirsiniz bu takımın mental sorumlusu siz degilsiniz sürekli bir laf sokma hali oluştu böyle bir katkı veremeyiz birbirimize sizde bende tüm yazan çizenlerde ortak kaygımız, sevinçimiz, üzüntümüz galatasaray ve daha iyi bir galatasaray bütün bu çabamızın kişisel bir çıkarı yok
    ve hepimiz her ölümlü gibi bazen düşüncelerimizde , bazen duygularımızda bazen ön görülerimizde yanılabiliyoruz hepsi bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca sahip çıkar. Ocak ayında satacak olsan dahi piyasayı düşürmemen gerekiyor.

      Sil
  7. Futbolcu kötü oynadığı ilk anda ıslık alıyorsa ıslık yapanlar şuursuzdur.Ancak futbolcu sürekli kötü oynuyor ve ıslık alıyorsa burda taraftara kızılması doğru değil. Hocanın Belhanda konusundaki hatası doğru olsa da futbolcu sürekli kötü oynuyorsa ıslık alabilir yani burası Galatasaray.Burda beklentiler farklı.Ha bunu karşılayamıyorsan hocana anlatırsın.Hocan seni ısrarla oynatmak isterse de sahada kötü oynasan dahi elinden gelen mücadeleyi verirsin.Bu küfür olayı ilk defa da yaşanmıyor.Havaalanında da küfür etmişti Belhanda.Galatasaray forması giyiyorsan tepkilere kulaklarını kapatmayı bileceksin.Islıklanan ilk oyuncu değilsin, son oyuncu da olmayacaksın.Şöyle son 2 yıla baktığımızda bi tek sen ıslık almadın.Lato, Ömer Bayram, Diagne ve Seri de ıslık yedi ama tutup hiçbiri böyle taraftara küfür falan etmedi duymazdan geldi durumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben maç içinde ıslık, yuhalama olayına katılmıyorum. Belhanda'nın yaptığı da kabul edilemez tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir