13 Ekim 2019 Pazar

The Last Kingdom: Ben bu diziyi Vikings'in önüne koyuyorum


Vikings hakkında sık sık yazarım. Bir dizinin "mükemmelden kötüye" gidişatı üzerine tez konusu olabilir. Ragnar Lotbrok etrafında gelişen bu dizi, Ragnar Lotbrok'ın ölümü sonrasında can çekişiyor ama devam etmekte de ısrar ediyorlar. Ben de başladığım işi bitirmeliyim diyerek izliyorum. Neyse ki final sezonu yapacaklar. Björn Ironside'ı sevmiyorum, zorla değil.

The Last Kingdom da o tarzda bir iş. Bir fark var tabii. Vikings olayları doğal olarak İskandinavların gözünden anlatırken, The Last Kingdom ise İngilizlerin gözünden anlatıyor. Uldred Ragnarsson yarı Dan yarı Sakson bir kişi olsa da Saksonların tarafında yer almak durumunda kalıyor. İlk etapta hayatta kalması adına bir zorunluluk. Sonrasında ise bir anlamda amacı.

Şu ana kadar 3 sezonu yayımlandı ve 4. sezonunun çekimleri de bitti diye biliyorum. İlk 2 sezonunda BBC / Netflix ortaklığı vardı, 3. sezonunda ise ipler tamamen Netflix'in eline geçti. Netflix'in eline geçince de bir "acaba" sorusu doğsa da dizinin kalitesinde herhangi bir düşüş olmadı. Bunu La Casa de Papel 3. sezonu yayına girerken de söylemiştim.

Bu diziyi temposu ön plana çıkarır. 3 sezonunda temponun bir an bile düştüğüne şahit olmadım. Her sezonun kendi içerisinde bir hikayesi var ve sezon finalinde de hikaye mutlaka bağlanıyor. Bölüm sonu canavarı gibi düşünün, konu mutlaka bağlanıyor. Bu da temponun düşmemesine sebep işte. Sürekli bir strateji ve aksiyon var. Haliyle de bu diziyi Vikings'in önüne koyuyorum.

Ragnar Lotbrok'un varlığında dahi düştü çünkü. Çok fazla iş meseleye kapıldılar ve o ilk sezonlardaki "belgesel" tadını kaybettiler. Viking tarihine yönelik mükemmel bir iş izlerken, sezonların 20 bölüme kadar dayanmasıyla tempo bitmişti. The Last Kingdom ise hızlı ilerliyor. Yaşananlar hem Sakson, hem de Dan gözüyle mükemmel anlatıyorlar.

4 yorum:

  1. Uzun zaman önce sana önerdiğim diziler arasındaydı diye hatırlıyorum, seveceğini de tahmin etmiştim. Gerçekten, Vikings kadar adı anılmadı belki ama ondan çok daha büyük bir iş. Bu tarz dizileri sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vikings'de Ragnar Lotbrok öyle bir faktör ki unutulmuyor :)

      Sil
    2. Vikings deki ragnar lothbrokla bu dizideki ragnar aynımı

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir