16 Ekim 2019 Çarşamba

Umut Bozok bir şekilde Galatasaraylılara kendisini hatırlatıyor


Umut Bozok'un ismini transfer döneminde sık sık anıyorduk. Kendini de hatırlatıyor, bugün dahi. Sürekli bir Galatasaray mesajı veriyor ve bu da taraftarın ilgisini çekiyor. Yerli alternatif nihayetinde, yaşı da 23. Transferin son günlerinde Mevlüt Erdinç zorlanıyordu mesela, o gelmiş olsa Andone transfer edilmeyecek, Linnes de kadroda kalacaktı.

Haliyle de "Mevlüt Erdinç zorlanıyorsa neden Umut Bozok" düşünülmedi diye soruluyor. Kariyeri inişli çıkışlı, hala istikrarına inanmıyorum. Yetenekli bir isim olsa da aynı çizgide devam edemedi. Nimes'de iyi bir dönemi vardı mesela, o gün Milli Takım ihtimalini de konuşuyorduk. Devamında düşüş yaşadı ve Ligue 2 takımlarından Lorient'e 1.5 milyon avro'luk bonservise gitti.

Bizim için rakam düşük ve girilebilir bir risk gibiydi. Mutlaka gündeme de gelmiştir. Hoca istemiyor olabilir, o da istikrarına güvenmedi gibi. Ne vereceğini bilmemesi sıkıntı. Hareketli, teknik özelikli, fena da bir bitirici olmamasına rağmen kendisini kanıtlayamadı. Bugün de Milli Takım için dahi konuşulmayan isimlerden biri oldu. Lucescu'yu eleştirirken, Şenol Güneş'e hak veriyoruz.

Bu sezon toplamda 5 maça çıktı ve 4 Ligue 2 maçında gol veya asisti yok. Ligue 2'de de günler iyi başlamadı gibi. Oysa orası adına önemli bir yatırım gibi görünüyor. Ligue 1'den ayrılması da eleştirilmişti diye hatırlıyorum. Şaşırmıştı insanlar ama gittiği yer adına iyi bir bonservis bedeli. Belki bizim için düşük olabilir.

"Tek bir hayalim var. O da bir gün Galatasaray'da oynamak. Eğer bir gün Türkiye'ye gidersem yalnızca orada oynarım. Beni büyüten büyük babam fanatik bir Galatasaraylıydı."

Fransa - Türkiye maçıyla alakalı kendisine sorulmuştur, o da konuyu Galatasaray'a getirmiştir. Klasik yani, her şekilde kendisini hatırlatıyor ve Galatasaraylıların ilgisini çekiyor. Tanıyanlar da iyi bir Galatasaraylı olduğunu söylüyor. Bir de böyle Galatasaraylı olan Hakan Çalhanoğlu var. O da çekinmez, her fırsatta dile getirir.

2 yorum:

  1. Forvet hattına standart bir alternatif olabilir. Şu asamada gelirse birkaç kupa maçında oynar ve geri gider

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük de oynuyor o kadar diye bakıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir