2 Kasım 2019 Cumartesi

Adem Büyük'ün Galatasaray formasıyla henüz kötü maçı yok


Adem Büyük'ün Galatasaray formasıyla henüz kötü maçı yok. Aldığı kısıtlı dakikaların hakkını sonuna kadar verdi ama hakkı da bir o kadar fazla yeniyor. Rotasyon söz konusu olduğunda sahaya atmanız gereken ilk isimlerden biri olsa da Babel ısrarla 11, Adem Büyük ise kenarda. Haliyle de herhangi bir forma adaletinden bahsetmek mümkün değil.

Kötü bir dakikası gerçekten yok. Şu "hücum kısırı" Galatasaray'ın en hareketli ve pozisyona girebilen isimlerinin başında geliyor. Mücadelede var, hareketli, topu tutuyor, şut atıyor, en önemlisi de takımı ateşliyor. Kalitesini tartışsanız da şu yapı içerisinde oynar, oynamalıdır. Fatih Hocanın, Adem Büyük konusundaki tercihini şiddetle eleştiriyorum.

Jimmy Durmaz adına da bu geçerli. O da takımı hareketlendiren ve kalite katan isimlerinin başında geliyor. Sezona onunla başladığımızda da iyi işler yapıyordu. Bir anda kesildi ve yüzüne bakmaz olduk. Rizespor maçının yine iyi isimlerinden biri. Oyuna girdikten sonra hücuma kalite kattı ve beraberinde pozisyonlar gelmeye başladı.

Joker isimler de. Jimmy Durmaz'ı her 2 kanatta ve orta sahada kullanabilirsiniz. Zorlarsanız sol bek dahi düşünülebilir. Adem Büyük de her 2 kanatta ve forvette oynayabilir. Mücadele ederler, hareketlilik ve kalite katarlar. İsim olarak önlerinde çok daha kaliteli isimler olsa da şu an formayı bu isimler hak ediyor.

Hatta Adem Büyük beklentiyi de aştı. Jimmy Durmaz'dan bunları göreceğimizi az çok tahmin ediyordum. Adem Büyük ise imza atarken "yeni Muğdat Çelik" yorumu yapılıyordu. Kalite ve performans olarak onun çok önünde, kıyas dahi yapılmaz. Takım içinde bu denli katkı yapabileceğini hiç düşünmüyordum. Adem Büyük'e gelene kadar şu, bu var diyen bizleri de terse yatırmış oldu.

8 yorum:

  1. Adem konusunda 100% katılıyorum. Ayrıca her hava topunu alıyor. Babelin birinci işlevinin takım çıkamadığına vurulan uzun topları almak olduğu düşünülürse onun alternatifi olması daha da geçerlilik kazanıyor.
    Jimmy için aynı görüşte değilim koşmak dışında bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Ekstrası sadece mücadele. O fırsatlar başka genç birine verilse uzun vadede çok daha fayda sağlanır bence. Jimmy'nin fazla bir yaratıcılığı yok, öyle bir oyuncu değil yani. Deniyor birseyler ama o zaman da yeteneğinin sınırına geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy tam aksine, hızlı bir isim diyemem. Daha teknik, sol ayağını iyi kullanan bir isim. Yaratıcılığı hiç fena değil.

      Sil
  2. Ben Seri'ye de haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Adam bir hafta ilk 11'de bir hafta tribünde veya kulübede. Bu adamı sürekli ilk 11 oynatırsak ancak o zaman formunu yakalar bence. Nagatomo da ilk geldiği sene her maç daha da yükseliyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri şu an mevcut oyun yapımızla çok alakasız kalıyor, haliyle de ısrarla kesiliyor. Burada suç onun değil ama.

      Sil
  3. Golü koklayan bir yapısı var. Tehlikeli bölgeye giden topu sezip oraya doğru gidiyor. Bunları çok üst düzey yapmasa da bizim seviyemize göre iyi sayılır.ayrica bütün bunların yanında mücadele gücü de yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orayı iyi karıştırıyor ve tam bir karambol golcüsü de.

      Sil
  4. Adem tam bi deplasman oyuncusu.Evde oynanan maçlarda da kesinlikle oynamıyorsa oyuna önde olsak da geride olsak da atılacak ilk oyuncu olmalı.Önde olsak top tutar, önde mücadele eder, rakibi caydırır.Geride olsak da yine mücadele edip şu ana kadar gördüğümüz gibi takıma hareketlilik getirir ve skoru almamızı sağlar.Şu aşamada ise kesinlikle ilk onbir olmalı çünkü hak ediyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İç sahada da oynar, sizi ön alanda tutar. Gayet kullanışlı bir hücum kozu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir