16 Kasım 2019 Cumartesi

Ahmed Kutucu da Ozan Kabak gibi formayı aldığında bir daha bırakmayacaktır


Ne kadar iyi bir kadromuz olsa da işin forvet tarafında kalite o kadar yüksek değildi. Forvet konusundaki umut dolu taraf da alttan Ahmed Kutucu ve Halil İbrahim Dervişoğlu gibi gençlerin geliyor olması. Burada da sıklıkla değiniyordum. Bu isimleri bir an önce A Milli yapmak ve olası Milli Takım değişikliğinin önünü kapatmak lazım.

Andorra maçı da bunun için iyi bir sınav. İzlanda karşısında Euro 2020 vizesini aldıktan sonra böylesine gençlere şans verip, A Milli yapabiliriz. Ahmed Kutucu ve Mert Müldür de Andorra maçı için kadroya alındılar. Orkun Kökçü'nün cezası olmasa o da takımda yer alır ve mutlaka şans verilirdi. 

O da önemli. Orta sahada geniş bir rotasyon olsa da işin "yaratıcılık" tarafında çok sayıda isim yok. İrfan Can Kahveci'yi denklemden çıkarınca yerine 2. bir isim yazılamıyor. Kerem Demirbay'ı elden kaçırmamız bu anlamda kötü oldu. Şimdi alttan bu özellikte Orkun Kökçü geliyor ki farkını mutlaka hissettirecek.

Forvet için ise Burak Yılmaz hala elimizdeki en iyi tercih. Yine de hem yaşı var, hem de sakatlıklarla boğuşuyor. Cenk Tosun'un da Everton'da fazla forma şansı bulamadığını görüyoruz. Ocak ayında oynayabileceği bir takıma giderse Milli Takım için önemli olacak. Bir de Enes Ünal var ama kendisini farklı kılan özellik nedir hala çözemedim.

Ahmed Kutucu ise gelecek vaat eden bir yetenek. Geçtiğimiz sezon Schalke 04'de önemli şanslar buldu ve müthiş bir çıkış yakaladı. Bu sezon ise ağırlıklı olarak kenarda tutulsa da rotasyonun bir parçası. Yaşı henüz 19 ve o da Ozan Kabak gibi formayı aldığında bir daha bırakmayacaktır. Hızlı, teknik özelliği olan, ön alanda çok çalışkan bir forvet.

Mert Müldür'ün de Andorra maçı için kadroya alınması önemliydi. Lucescu döneminde de kadroda yer alıyordu ve bir hazırlık maçında da forma giydi ama hala Avusturya adına oynama ihtimali vardı. Avusturya da bu konuda oldukça baskın, çünkü potansiyeli yüksek bir isim daha. Stoper rotasyonumuz belki tarihin en iyi noktasında ama Mert Müldür'ü de orada düşünmek gerekecek. Ayrıca bir savunma jokeri, sağ bek adına da ciddi bir alternatif.

6 yorum:

  1. Enes Unal kariyer planlamasini køtu yapti bence. Bu kadar genc yasta 7-8 kere takim degistirdi. Bu durum bence kendi oyununu oturtmasini engeledi. Burda Norvec'te Ødegaard ørnegi diye birsey var. Hemen genc yasta buyuk takima gidip kucuk takimlara kiralanmak. Birde Haaland ørnegi var. Salzburg'a gitti ve bugun rekorlar kiriyor. Ødegaard ise oraya buraya kiralaniyor. Ki bizde de Enes Unal bunu yapti Hemen buyuk takim dedi. Caglar, Cengiz, Yusuf, Ozan, Merih hatta Arda basamak basamak cikti ve cikiyorlar. Ben Enes Unal'dan su an birsey beklemiyorim. Tarzi biraz Llorente ve Huntelaar tipi golculer gibi. Ayni klas degiler tabi ama hareketsiz, temposuz ve duvar olan 9 numaralar gibi. Enes'in yasi genc bence kendini gøstermek icin daha cok cabalamasi ve oyununu daha da hareketlendirmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İspanya'da bir türlü tutunamadı maalesef. Aslında gittiği takımlar kiralık ve gelişimine yönelik.

      Sil
  2. Burak bey, Ahmet'in transfer edilme ihtimalı olabilir mi sizce? Schalke'de konumu nedir?
    aynı şekilde Galatasaray kalite yerli açığını gurbetçilerden kapatabilir mi? mesela benim çok beğendiğim Kaan Aysal'ın ne kadarlık bir bonservisi olabilir?
    keşke Galatasaray kıt kaynaklarını, kadrosunu kaliteli yerli veya yabancı genç çocuklarla iyileştirme yolunda kullansa. Ama onun yerine pahalı, yüksek maaşlı, yedek, sakat, idmansız, formsuz, maç eksiği olan CV'si iyi ama içi boş adamlarla paramızı çarçur ediyoruz. Fatih Hoca'nın kısa vadede Şampiyonlar Liginde başarılı olma hayali yüzünden bu sene saçma sapan bir transfer stratejisi uygulandı. Ama acı gerçek tokat gibi yüzümüze vuruldu. Bırak PSG ve Real'i onlar zaten rakibin değil, Brüj, lokomotiv, slavia prag kadar bile top oynayamadın 32 takımın içinde sadece en kötü takım olmadık, bence en kötü kurulmuş, en plansız, en stratejiden yoksun takım olduğumuz için en kötü olduk. FFP'nin neden olduğunu, neye yaradığını, anlasaydık bunu bela değil de fırsat olarak görseydik böyle davranmazdık. Bakın şimdi Hoca nihayet damdan düşen bir adam gibi dedi ki biz oyuncuların geleceğine yatırım yapmalıyız. Günaydın. Umarım bu lafta kalmaz. Bu hayati bir tespiT.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmed Kutucu zor, çünkü takip edilen bir isim. Hatta Bayern'in listesinde dahi var.

      Kaan Ayhan şu an en az 10 milyon avro, maalesef bizi aşar.

      Sil
  3. Mert bizde oynadiysa Avusturya'da oynama ihtimali nasil oluyor? Sistem değişti mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçında oynadı bizde ve hala yaşı Milli Takım tercihi değiştirmek için uygun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir