8 Kasım 2019 Cuma

Diagne'nin Club Brugge günleri uzun sürmeyecek gibi görünüyor


Diagne üzerine kitaplar yazılır. Attığı her adımda farklı bir hikaye var. Club Brugge, PSG deplasmanında 1-0 gerideyken kazandıkları penaltıyı Diagne kaçırmıştı. Takımın penaltıcısı da Diagne değilmiş, topu zorla almış. Galatasaray forması giyerken de bu penaltı skandallarını sık sık okurduk. İyi penaltı alır da, kullanması o kadar iyi değildir.

Bu disiplinsizlik karşısında da bir sonraki maçın kadrosuna alınmayacağı açıklandı. Kesin kararı da sonra vereceklermiş. Club Brugge günleri uzun sürmeyecek gibi görünüyor. İşin kötüsü de Ocak ayında Galatasaray'a gelmesi durumunda 3. bir takıma transfer olamaması. Bizde de maça çıktı, haliyle Ocak ayında geri dönerse takımda kalacak. Transferi adına da yaz ayları beklenecek.

Club Brugge'e gidişi de farklı bir olaydı. Önce Anderlecht'le anlaşmış, Belçika'ya ayak bastığında ise Şampiyonlar Ligi'ni öne sürerek Club Brugge'e imza atmıştı. Club Brugge'de genellikle yedek ve kenardan gelen bir isim. Çıktığı 12 maçta da 4 golü var. Belçika Ligi'nde gol tarafında sorun yaşamıyor, Avrupa'da ise kayıp.

Opsiyonu kullanılır gibi hayaller kurmuyorum. Tek derdim piyasa yapmasıydı, belki bu sayede x takıma satılabilirdi. Görünen o ki bu da olmayacak ve bir şekilde Galatasaray'a geri dönecek. Anderlecht'e gitse belki işler onun adına da iyi gelişebilirdi. Kalabalık bir rotasyonun içine girdi ve herkesin işini zorlaştırdı.

Bizde de hata var, tok satıcıyı oynayamadık. Kendisini o kadar değersizleştirdik ki piyasası buralara kadar indi. Felaket de bir sezon yaşamamıştı oysa, şampiyonlukta katkısı olan isimlerdendi. Sakin kalabilirdik, futbolcunun iyi durumunu öne sürebilirdik, bekleyebilirdik. İlk günden bu yana "satacağız" diye gezdik durduk, taraftar da buna çanak tuttu. Gelinen son nokta da bu işte.

20 yorum:

  1. Yazıdan bağımsız ama ağabey, gördün değil mi Milli Kadro 20.20'de açıklandı. Bizim 19.05 cezalarına "denk geldi" diyorlardı. Terim hoca aklını başına alsa da toparlansak artık ya.

    YanıtlaSil
  2. gomis satıldı. modeste için uğraştık olmadı. son gün vagner love için uğraştık. bjk yan çizdi o da olmadı. sezona eren ile girdik.

    oysa vagner için naz çekeceğimize bonservisi elinde olan papiss cisse tek telefonla gs forması giyerdi. ama alanya aldı onu. sonuç ortada.

    cisse belki tutmazdı. ama ya tutarsa? ver 1 milyon euro al. deneme yap. belki ocak ayında diagne için servet ödemezdik. kulüp yönetmek basit. ama akıllı yönetici çok az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Papiss Cisse'yi Alanya'dan almamız gereken sen miydin?

      Sil
    2. hayır. 31 ağustos 2018 tarihinde elimiz boş kalmışken vagner love ile uğraşacağımıza biz almalıydık diyorum. 800 bin euro maaşa alanya'ya gitti. biz 1 milyon versek uçarak gelirdi. belki başarılı olurdu. ocak ayında diagne transferi gerçekleşmezdi böylece diyorum.

      Sil
    3. Böyle bir arkadaş vardı da onunla karıştırdım, kusura bakma :) Papiss Cisse'yi o gün alsan Mitroglou durumu da oluşabilirdi.

      Sil
    4. oluşabilirdi tabii. ama risk max 1 milyon euro. sadece eren'le sezona başlamaktan iyidir bence.

      Sil
    5. Orada başka olaylar var, hikayeye daha derin bakmalı. Cornelius alınıyordu, son dakikada ffp'yi yanlış hesapladıkları ortaya çıktı. O an da Papis Cisse zaten imza atmıştı. Alınan isimler de belliydi yoksa.

      Sil
  3. Abi Club Brugge gitmesi sadece Galatasaray'a gol atabilmek icin. Kura cekimi sonrasi transfer oldu zaten. Kimse Anderlecht'ten teklif varken baska bir belcika takimina transfer yapmaz. Brugge guzel oynuyor iyi oynuyor ama Belcika'nin en buyugu her zaman Anderlecht. Kafasi iyi degil bu adamin. Sadece bize gol atabilmek icin transfer oldu Club Brugge'ye. Intikam dolu "beni istemediniz" diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısmı bilmiyorum. Ama söz konusu Diagne olunca da imkansız diyemiyor insan.

      Sil
    2. Günahını almayalım. Son 3 sezondur rezil bir Anderlecht var. Ayrıca kim olsa aynı tercihi yapar. Bir yanda şampiyonlar liginde oynamak gibi bir fırsat var. Geçen sene 6 ıncı olmuş.

      Sil
    3. Anderlecht, Anderlecht'tir. İsterse 15. bitirsin, Belçika'nın en büyük takımı. Geliyorum dedikten sonra Belçika'ya inince ters köşe yapamazsın.

      Sil
  4. O dönem için mantıklı bir transferdi iyi de sabrettik bu kadar degersizlestirmesek daha olumlu hücum planları ile bir sene daha çıkartabilirdi bizde ama olmadı artık. Elimizde patladı kısacası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer konusunda değersiz kılmamak gerekiyordu, biz ise saldırdık.

      Sil
  5. bize geri dönecek..2020-2021sezonunda 22golle gol kralı olacak,sezon sonu 6,5milyon öyroya al-hilal veya el-ekber gibi bir takıma satılacak.ben kâhinim

    YanıtlaSil
  6. Madem dönecek tribüne çağırıp İnanılmaz bir vefa gösterelim kafası karışsın çılgın gibi oynar belki o şaşkınlıkla dönünce devre arası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döner de yabancı sınırı oynamasına el vermeyebilir.

      Sil
  7. Bence Diagne ligin ikinci yarısı için dönmesi faydalı olabilir brugge zaten opsiyonunu kullanmayacaktı bu belli oldu kiralama bedeli yanımıza kar kalmış olur hemde ikinci yarıda forvet rotasyonunda kaliteli bir isim katmış oluruz vereceği katkıya göre de sezon sonunda bir bonservis şanso doğabilir bu saatten sonra brıgge da cok forma bulacağınınzannetmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sayısı fazla, az değil ki. Olmaz bence bu iş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir