5 Kasım 2019 Salı

Dün gece biraz da can sıkıntısıyla Galatasaray üzerine bazı anketler açmıştım


Dün gece biraz da can sıkıntısıyla Galatasaray üzerine bazı anketler açmıştım. Aslında az çok gelecek cevapları tahmin etsem de mini bir beyin fırtınası olmuş oldu. Böylelikle blog'a da içerik ürettik, bir de burada yorumlayalım. En çok hakkı yenen, en çok yüzümüzü güldüren ve şu ana kadar ki hayal kırıklığını konuşacağız.

En çok hangi ismin hakkı yeniyor dersiniz anketinde yüzde 55 ile Adem Büyük 1. çıktı. Benim de oy hakkım olsa kendisi için kullanırdım. Şu ana kadar kötü maçı yok çünkü, aldığı her dakikanın hakkını verdi. Yüzde 21 ile Taylan Antalyalı da 2. sırada. Onun hakkının yenmesi de henüz süre alamamasıyla alakalı. Yüzde 17 ile Jimmy Durmaz 3. sırada. O da iyi başlayıp, sonrasında kesilen ve yüzüne bakılmayan bir isim. Yüzde 7 ile de Şener Özbayraklı 4. sırada.

Muslera'yı kategori dışı bırakarak sordum. Nedeni de kıyaslanmayacak bir performansı olması. Bu ankette 1. sıra onun yoksa. Şu ana kadar en çok yüzümüzü hangi isim güldürdü anketinde yüzde 38 ile Nzonzi ilk sırada. Doğal tabii, aynı istikrarla sezon başından bu yana devam ediyor. Yüzde 35'le Luyindama ise 2. sırada. Benim bu anketteki tercihim Luyindama olurdu ki haftalar geçtikçe yükselmeye devam ediyor. Andone yüzde 20 ile 3. , Lemina da yüzde 6 ile 4. sırada. Lemina'nın oynadığı maç sayısı az olmasa eminim ki daha yüksek oy alırdı.

Son soru da sezonun şu ana kadar ki hayal kırıklığıydı. Belhanda yüzde 39 ile ilk sırada yer almış. Bu sezon gerçekten de kötü oynuyor. Sakatlığı, yazın pek de dinlenmemiş olması gibi durumlar olsa da görüntüsü iyi değil. Seri ise yüzde 29 ile 2. sırada yer almış. Sahada kaldığında iyi olduğu maç sayısı gerçekten de az ki benim tercihim de o olurdu. Mariano da yüzde 17. ile 3. sırada. Onunla alakalı genel yorum şu, o kim ki hayal kırıklığı olarak adlandıralım. Babel ise yüzde 15 ile 4. sırada. Çok hayal kırıklığı demiyorum onun için, biraz kullanılma şekliyle alakalı bir durum.

Twitter'da maalesef 4 seçenek eklenebiliyor, bazı isimleri bu yüzden yazamadım. En iyiler anketinde Ömer Bayram, kötülerde ise Marcao ve Feghouli gibi isimler de olabilirdi. Muslera'yı en iyilerde yazmama nedenim de kazanacağının garanti olması, farklı bir seviyede oynuyor. Bu tarz anketlere zaman zaman devam ederiz. Umarım beğenilmiştir.

11 yorum:

  1. Ben dün gece biraz erken uyuduğumun için kaçırmışım ama sabah uyanınca baktım hoşuma gitti. Bence güzel bir uygulama olmuş. En çok yapılan anketlerden birisi de "Galatasaray'ın şu an içinde bulunduğu durumun sorumlusu kim ?". Genelde kaybettiğimiz maçlardan sonra yapıyorlar bu anketi.

    YanıtlaSil
  2. Bu sezon çok kötü ve pili bitmiş gibi olsa da mariano için o kim ki lafı ağır olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, en azından "sağ bekin Selçuk İnan'ı" gibi bir ifade kullanılabilirdo geçmişteki başarılı yıllarına atfen.

      Sil
    2. Gelen yorumlar böyleydi :)

      Sil
  3. psg maçından sonra gururluyum başlıklı bi yazı yazmıştın. ben de oraya takım için sert bi eleştiri yazmıştım. iyi oynamayan ama iyi mücadele etti diye övünülecek ve kendimizi avutacak bi takım değiliz biz yazmıştım yoruma. sen daha sonraki yazında psg karşısında daha ne bekleniliyordu ki, çok acımasız yorumlar gelmiş yazmıştin. daha sonraki yorumlarimda galatasaray avrupa'nin devlerini yenmiş takımdır, böyle mağlubiyetlere sevinecek takım değildir demiştim ve eklemiştim; "vasata alışmak tahmin edilenden çok daha kötü bişey, takım benliğini, genetiğini kaybeder" demiştim. hatta senin de desteklediğin art niyetli bunlar diye yorumlar yazılmışti, takımı beğenmedik ve eleştirdik diye. şimdi diyeceksin ki bütün bunları niye yazdın ? az önce attığın bi tweet gördüm :) o tweeti olduğu gibi bırakıyorum.

    --- O kadar kötü haldeyiz ki vasat sevinclerimiz var. PSG karşısındaki mücadele beni mutlu etti diyordum ki bugün izlediklerimden sonra o mücadele falan değilmiş. Slavia Prag bazı acı gerçekleri yüzümüze vurmaya devam ediyor. Ajax'lara girmiyorum bile.. ---

    tekrar söylüyorum: galatasaray vasata alışmamali ve kendi benliğini hatırlamali, tabi önce hoca hatırlamali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daima mevcut üzerinden yorum yaparım, bu sezon ki görüntü üzerine konuştum. Görüntü de mücadeleyi iyi gösterdi bana ama yetmiyor, daha iyisini daha düşük imkanlarla yapanlar var tabii.

      Ben haklıyım, ey koca blog ne hallere düşürdüm seni gibi bir davranışta bulunmak istiyorsun ama eyvallah diyeyim :)

      Eleştirdik, ettik derken bir de basın sözcüsü olarak mı tayin edildin :(

      Haksız çıkabilirim, bundan daha doğal bir şey yok. Benim yazdığım twiti bana tekrar paylaşmana da gerek yoktu :)

      Yaş olarak çok şey gördüm ben de.

      Sil
    2. konu ben haklıyım sen haklısın değil. takımın başka bi yere evrilmesi ve taraftar olarak buna çanak tutmamiz. tabi burada asıl hata kötü olduğumuz maçlardan sonra iyi olduğumuzu söyleyen hocada.

      Sil
    3. Ben gördüğümü yazıyorum, bir şeye çanak tuttuğum yok.

      Sil
  4. sezonun bence en büyük hayal kırıklı Fatih Terim. Göreve dün gelmedi, 2 yıldır takımın başından ancak hala bir oyun bulabilmiş değil. Hala bireysel yıldızların çabası ile bir şeylere yapmaya çalışıyoruz. Sürekli transferden bahsediyor. 19 oyuncu almış bir sürü de göndermiş. hala alacağım göndereceğim diyor. ama sonuçta oyun planı yok.
    Topu manasızca yana geriye çevirip, hatta bazen es kaza rakibin ceza sahasına kadar bile getirmeyi başarıp, sonra en geriye Muslera'ya dönen ve ordan uzun topla Babel üzerindne oyun kurmaya çalışan bir takım yarattı. Takımın tek oyun kurma planı bu. Ver Muslera'ya o da uzun vursun belki Babel topu tutar, ya da indirirse rakip yarı sahaya yerleşiriz. bence bu bir skandaldır. Bize bu saçma sapan oyunu izlettirmesi, böylesine vasat ve berbat bir takım yaratması esas skandal.
    Kafa hep futbol dışı işlerde. Ona buna mesaj verme peşinde ama hocam takım bırak gol atmayı pozisyona giremiyor dediğimizde bizim anlamadığımız bir lisanda bir şeyler söylüyor. Maalesef Fatih Terim'i tanıyamıyorum. Bu kadar vasat bir oyun oynatmaya hakkı yok. Bu oyunculara nerde duracağını, nereye koşacağını, alana nasıl hareketleneceğini anlatırsan sanırım yaparlar. yerden yere vurulan Mariano bile bence bu kadar kötü bir oyuncu değil.
    Sorun kesinlikle teknik direktör sorunu. Hiçkimse başka mazeret aramasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu düzeltecek de o ama, yine Fatih Hoca'yla başaracağız bence. Yeni isimlerin çok fazla bir şey değiştireceğine inanmıyorum. Yönetimler vasat çünkü, asıl sorun orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir