18 Kasım 2019 Pazartesi

Erencan Yardımcı oynasın gerekirse, fırsat geldi


Neden korkuyorsam, korktuğum şey bir şekilde başıma geliyor. Bu sabah yazmıştım, forvetteki sakatlıklar umarım 3-5-2'nin önünü tıkamaz diye. Babel / Adem Büyük ikilisiyle bir şekilde Ocak ayını görürüz diye düşünüyordum ki Babel'den de sakatlık haberi geldi. Durumunu bilmiyorum tabii, sadece sol dizinde problem olduğu söylendi. İstanbul'daki kontrollerin ardından daha sağlıklı bilgi sahibi oluruz.

Diz olunca da korkuyor insan. Daha geçtiğimiz hafta Andone'yi bu yüzden kaybettik. Dizinde esnemeyle başlayan sakatlık bir domino etkisi yarattı ve birkaç ay olmayacak. Andone'yi bu yüzden devre dışı bırakıyoruz. Dönüşü Şubat sonu veya Mart başı gibi olacak. Bir de futbolcunun hazır olma süreci eklenince de son bitecek. Bu yüzden de Ocak ayında Andone'den çıkarız diye düşünüyorum.

Babel'i eleştiren kesim çok olsa da asıl değeri bugünlerde anlaşılacak. Aslında 3-5-2'ye dönüşle birlikte de o değer anlaşılacaktı. Yerini bulmuştu ve ciddi anlamda katkı bekliyordum. Umarım ufak bir şeydir ve Başakşehir maçında sahada olur. Yoksa ufukta 4-3-3 / 4-1-4-1 sarmalına geri dönüş var, elde kalan tek alternatif Adem Büyük denilerek.

Ben ise hiçbir şartta 3-5-2'den ödün verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Erencan Yardımcı oynasın gerekirse, fırsat geldi. Kamp döneminde kendisini izlemiştik ve Fatih Hoca da özel olarak ilgileniyordu. O da ön alanda oldukça hareketli, savaşan, mücadeleci bir isim. Bazen fırsat gelir ve büyürsünüz. Bunu da en iyi Fatih Hoca biliyor, geçmişte birçok kez o şansı vermişti. Bugün niye vermesin.

Ya da farklı alternatifler düşüneceğiz. Emre Mor, Feghouli ya da Belhanda gibi isimlerden bir "sahte 9" yaratma durumu da oluşabilir. Özellikle de Emre Mor ve Feghouli'nin orada oynayabileceğini düşünüyorum. Yunus Akgün'ün orjininde dahi bu var, forvetten devşirme bir kanattı ki U19'da yeniden forvete geçti. Jimmy Durmaz dahi yerine göre orada kullanılabilen bir isim.

İhtimaller var yani. Şu durumda 4-3-3'e dönmek ve önde Adem Büyük'ü tek başına kullanmak için kolay tarafına kaçmaktır. 3-5-2 ile iyi bir kurgu oluşturma yoluna girdik ve bundan asla ödün vermememiz gerekiyor. Babel'in sakatlığı ciddi değilse zaten sorun yok ama Başakşehir maçında olmaması bile çok büyük handikap.

9 yorum:

  1. erencan'a gelene kadar altyapida 3-4 tane çok iyi santraforlar vardi. erencan ismi hiç piyasada bile yokken sezon başı hazırlık maçlarında şans bulmaya başladı ve fatih hoca olmasa kimin torpili var da buraya kadar gelmiş diyecem. yazida da saydığın gibi özellikleri mücadele, savaşmak falan filan. bana göre yetenekleri çok kısıtlı bi oyuncu. ve ondan önce gelen o yetenekli umut vadeden santraforlar niye bu şanslari bulamadi ?
    ali yavuz kol
    kıbrısta rekorlar kıran ahmet sivri
    malik karaahmet
    vs...
    erencan, yetenek olarak bu oyuncuların ancak kramponlarinı taşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatta bunlardan birine aguero diyorlardı galiba :)

      Sil
    2. Ali Yavuz Kol için haklısın da Kıbrısta rekorlar kıran isim Kuzey Kıbrıs'ta kırdı o rekorları. Maalesef ne Malik ne de Ahmet Sivri yeterli değil. Bu seviyede tutunamadılar. Geçen sezon U21 maçlarını izliyorduk.

      Sil
    3. Malik bu seviyeye nasıl düştü anlamadım. Karlsruhe'de altın çocuk olması beklenirken, şimdi 2.ligde zar zor şans buluyor.

      Sil
    4. Düşer, kimler düşmedi ki. İş fizik ve mental gelişim. Bunu sağlayamazsan gelebileceğin yer belli.

      Sil
  2. Erencan biraz daha mücadeleci bir forvet galiba... Adem'in de golü koklayabilme doğru yer tutabilme gibi becerileri çok yüksek iyi bir ikili olabilir şu süreçte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadelesi, hareketliliği daha ön planda diyelim. Fizik artısı da var.

      Sil
  3. yetenekleri kısıtlı bir oyuncu erencan

    bunu hazırlık maçlarında gördük.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir