10 Kasım 2019 Pazar

Fatih Hoca'nın bu düzende ısrar etmesini umuyorum


3-5-2 de, 4-4-2 de oynanabilir diye birçok yazı yazmıştım. 4-3-3 ve amansız pas oyunu sarmalında gelişim göstermek zordu. Özellikle de mevcut oyuncu grubu itibarıyla. İyi pas yapan, teknik özelliği yüksek ama mücadeleden uzaklarda kalan birçok futbolcumuz var. Bu yapıya da Ömer Bayram ve Lemina gibi tempolu isimleri eklediğimizde oluşan etkiyi hep birlikte görmüştük.

Tempo ve enerji mühim. Bazı noktalarda da futbolcunun yeteneğinin dahi önüne geçebilirler. Ömer Bayram'ın Seri'den daha fazla etki gösterebileceği görüntüden bahsediyorum. Haliyle de mümkün olduğunca enerjik, tempolu ve mücadeleden ödün vermeyen futbolcuları kullanmak gerekiyor. Yazın, kadro mühendisliği konusunda hata yapıldığına ben de katılıyorum. Özellikle de Ağustos ayına geldiğimizde fazlasıyla doğaçlama hareket edildi.

Bireysel anlamdaki yetersizliklere de çok takıldık. Oysa asıl mesele işin taktik tarafındaydı. Taktik bir dokunuşla birlikte, mevcut bazı isimleri yükseltmek mümkündü. Seri, Babel, Luyindama / Marcao ikilisi gibi. Hatta beklerin daha doğru kullanımını da ekleyebiliriz. Mariano gibi bir ismin savunma zafiyetini bu şekilde kapatmak mümkün.

Ahmet Çalık'ın ya da Donk'un varlığıyla bir anda Marcao / Luyindama ikilisi yükseliyor. Öne oynarken daha rahatlar ve arkalarını toparlayacak birileri oluyor. Bekler için de bu geçerli, özellikle de tempolu isimlerin hücum katkısı artıyor. Çünkü savunma tarafında o 3'lü stoper arka tarafı süpürmüş oluyor. Buna 5'li savunma da diyebilirsiniz tabii.

Orta sahada da tempolu isimleri yazdığımızda oyun daha fazla dikine oynanıyor. Lemina'nın 6 numaradaki performansını çok beğendim. Feghouli'yi de merkeze çekince o bölgedeki yaratıcılığı ve tabela etkisini getirmiş oluyorsunuz. Ömer Bayram da orta sahadaki dinamizm açısından önemli. Yarın Seri de 6'ya çekilebilir ve Lemina / Ömer Bayram gibi isimlerle onun savunmada yaşayacağı düşüşe önlem alabilirsiniz.

Çift forvet de artı sağlıyor, hele ki mücadele edecek isimlerle oynadığınızda. Oradaki ideal ikilinin Falcao / Andone olduğunu düşünüyorum. Babel'i de forvete attığımızda en azından teknik özelliğinin işe yaradığını gördük. Kanatta çok uzakta kalıyor ve takımı yavaşlatıyor. Adem Büyük gibi bir kozunuz da var, mücadele anlamında çok iyi bir alternatif.

Nzonzi biraz taca çıkacak gibi geliyor. Stopere atmak mümkün, özellikle de pas tarafında çok artı sağlar ama hızlı değil, Ahmet Çalık gibi de süpürmesi imkansız. O oraya çekilirse daha farklı bir yapı oluşur. Genel anlamda ise gayet işlevli, gelişebilecek bir formasyon. Hocanın bu düzende ısrar etmesini umuyorum.

3 yorum:

  1. Bu düzende devam edersek, devre arası Linnes ile birlikte Onyekuru da takıma katılırsa yine şampiyon oluruz diye düşünüyorum. Galatasaray'ın şu an en büyük rakibi kendisi. Saha içinde ayağa kalkarsa karşısında durabilecek bir rakip yok şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 içerisinde Onyekuru olmayabilir yalnız. Böyle hızlı bir isme gerek kalmayabilir.

      Sil
    2. onyekuru bence kesin gelecek. ama dediğin gibi ne yapacağız onu bilmem. babel de var ayrıca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir