15 Kasım 2019 Cuma

Hesap yapmadık, şu kaybederse, burada kazanırsak, şu gol atarsa gibi düşünceler yok


Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını "rahatlıkla" aldık dedikten sonra bazı eleştiriler geldi. İzlanda'yla oynanan son maça çok odaklanıldı belki de. Ya da turnuva öncesi ne düşündüğümüz unutuldu ve elemelerde geldiğimiz nokta neticesinde beklentiler değişti. Turnuva öncesine dönüyorum ben, amacımız şu zor grupta kalifiye olabilmekti. Bunu da başardık.

Son maç öncesi turnuvaya gitmeyi garantiliyoruz. Hesap yapmadık, şu kaybederse, burada kazanırsak, şurada şu gol atarsa gibi düşünceler yok. Katılım hakkı elde ettiğimiz her elemelerde bu hesaplar olmazsa olmazımızdı. Şu an kafalar rahat ve "liderliği nasıl kaçırdık" dışında bir soru da sormuyoruz. Turnuva takımı olmak ve bunu istikrarlı şekilde devam ettirmek gerekiyor.

Şenol Güneş'i de takdir ediyorum. Lucescu döneminde de "potansiyelli" dedirtebilen bu takımın hakkını iyi anlamda verdi. Lucescu günlerindeki kaos bitti ve futbol konuşuyoruz, Avrupa Şampiyonası'na katılımı son maç öncesinde garantiliyoruz. Bu takım daha da gelişecek, oldukça keyifli bir Milli Takım. "İstikrar" söyleminin hakkını bu ekibin vereceğinden eminim. Genç ve keyifliyiz.

Şenol Güneş'i futbol anlamında da takdir ediyorum. Eleştirdiğimiz dönemler oldu, özellikle de son İzlanda maçında liderliği istemememiz kabul edilemez ama tüm elemeler boyunca sadece 3 gol yiyen bir takım var. Güçlü savunma oyuncularımız var ve iyi bir savunma takımı olduk. Yenilen 3 gol de duran toptan geldi, akan oyunda Fransa'nın bile bize golü yok. Hücum keyif işi de savunma tarafıyla ön planda olmak da ayıp değil.

Kaybetmek istemediğimizde "kaybetmeyen" bir takıma evrildik. Hücum tarafında tıkandığımız ve çok zorlandığımız anlar yaşasak da istediğimizi alıyoruz. Şu potansiyelde bir takımın forvet kalitesi bence de düşük. Burak Yılmaz'ın istikrarı yok ve hala ona muhtaçsın, Cenk Tosun kendi takımında oynayamıyor, 3. ismin de hala nasıl bir futbolcu olduğunu çözemediğim Enes Ünal. Bu açıdan da bakmak lazım. Takımın kalitesi maalesef forvetine yansımıyor, haliyle de gol tarafı sorun yaşayabiliyor.

Bu takım gelişim de sağlayacak. Tecrübe kazandıkça daha ileri gideceğimize inanıyorum. Milli Takım uzun yıllar sonra bana keyif vermeye başladı. Kaostan uzak çünkü, saha içiyle gündem oluyor ve sonuç alıyor. Şenol Güneş de bunu sağladığı için kendisine teşekkür ediyorum. Eleştirilecek noktalar bence de var ama şu an saha içi noktasındayım.

6 yorum:

  1. Forvet diyince... Ahmed Kutucu son maç için kadroya çağrılmış, çok mutlu oldum. Forvet rotasyonumuz inşallah turnuvaya kadar bir kademe yükselebilir. Ayrıca Berkay Özcan, Mert Müldür gibi isimler de çağrılmış, iyi sinyaller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mutlu oldum, sıklıkla da yazdığım bir isimdi.

      Sil
  2. « Savunma tarafiyla on planda olmak ayip degil » tam ustune bastin hocam. Fransa 2018’de futbolu kontra haric hic iyi degildi ama adamlar dunya sampiyonu oldu. Savunmayla en cok. Fransada bir kac futbol yorumcusu kotu oynarak sampiyon olduk dedi ama gerisi hep sampiyon olduk ona bak dediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turnuva futbolu bu çünkü, Milli Takımlar bunu istiyor.

      Sil
  3. İnsanlar İzlanda maçında hücum oynamadık diye filan eleştiriyor şunu halen daha anlayamadık bizim için faydalı olan neyse o oyunu oynamak daha iyi Şenol Güneş de bunu yapıyor tebrik etmek lazım.
    Bir de şöyle bir algı oluştu İzlanda bizi yense sanki onlar gidecekti biz de işi şansa bıraktık son on dakika sanıyor insanlar halbuki İzlanda'ya kaybetsek dahi son maç Andorra'yi yensek biz çıkıyorduk. İzlanda maçı ise prestij ve kendimizi test için önemliydi. Çünkü İzlanda ne zaman bizle karsilassa bizden istediğini alıyordu. Bu sefer izin vermedik. Bu da genel olarak gelistigimizin bir ispatı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlanda maçını kazanabilirdik, gereksiz temkinli hareket ettik. Kaybetsek dahi öndeydik ki son maç Andorra karşısında. Ben de bu durumu eleştirdim ama genel manada hakkını veririm.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir