29 Kasım 2019 Cuma

Kaan Ayhan & Galatasaray, bu transferin nasıl gerçekleşeceğinden bahsedilmemiş


Transfer haberlerindeki olmazsa olmaz isimlerden biri de Kaan Ayhan. Israrla adı yazılıyor ve Ocak ayındaki değişimin en önemli isimlerinden biri gibi kabul ediliyor. Luyindama'nın sağlığında dahi o pozisyona ciddi bir stoper gerekiyordu, mümkünse de yerli bir isim. Luyindama / Marcao ikilisine güçlü rekabet lazımdı çünkü. Luyindama'nın sakatlığı sonrasında ise stoper transferi daha da olmazsa olmaz. Böyle olunca da insanların aklına direkt Kaan Ayhan geliyor.

Hiçbir haberde ise bu transferin nasıl gerçekleşeceğinden bahsedilmemiş. Kaan Ayhan'ı transfer etmek o kadar kolay iş değil. Bundesliga 2'de forma giyerken dahi Türkiye'ye soğuk bakan bir futbolcuydu. Bundesliga'ya çıkacağından ve oraya yükseleceğinden emindi ki bugün bakınca düşündüğü gibi oldu. Türk Milli Takım'ının en önemli isimlerinden biri olduğu gibi, Bundesliga'nın da en iyi stoperlerinden.

Yaz aylarında Sassuolo'nun transfer etmek istediği ve 10 - 12 milyon avro gibi bir rakamı gözden çıkartabileceği yazılıyordu. Ederi de bu zaten, en kötü ihtimalde dahi konuşulacak rakamlar böyle. Galatasaray böyle bir bonservisi gözden çıkartabilir mi, soru o. Gözden çıkarsa dahi böyle bir parası var mı sorusunun ise cevabı net. Kaan Ayhan an itibarıyla bizi aşacak bir hamle olduğu için üzerine pek yorum yapmaya gerek yok.

Yine Fatih Hoca'nın Milli Takım'daki gençleşme politikasının en iddialı isimlerinden biriydi. Bugüne gelince de müthiş stoper rotasyonumuzun parçası. Savunma jokeridir de, sağ bekte ve defansif orta saha gibi oynar. Teknik özellikli, geriden iyi oyun kuran, pozisyon bilgisi yüksek, günümüzün modern stoperlerinden. Böyle olunca da değeri artar. Şu an Düsseldorf'da ama emini ki gelecek sezon bir aşama daha kaydedecek. Henüz 25 yaşında olduğu unutulmamalı.

Galatasaray'ın stoper politikasında ise pek bir beklentim yok. Bence bir stoper alınmalı ama fırsat çıkmazsa da yapacak bir şey yok. Donk / Marcao oynasın, nasıl olsa Ahmet Çalık da var denilebilir. Bonservis harcanacak başka pozisyonlar var çünkü, stoper o konuda son sıralardadır. En olmadı, senin futbolcun diyerek Maicon'u dahi döndürmeye çalışabilirler. Hatta fırsat varsa kötü bir düşünce de diyemem.

4 yorum:

  1. Kaan öyle hadi deyince alınabilecek bir oyuncu değil ki... Üstüne üstlük sadece stoper de değil sağ bek orta saha ve ön libero da oynuyor. Şimdi kendimizi Schalke takımı yerine koyup düşünelim Kaan Ayhan'i ne kadara göndeririz?
    Bana kalırsa ozornwafor geri cagirilsin alternatif olarak kadroda dursun... Ya da yerli olsun isteniyorsa Semih Kaya'ya gidilmeli yine?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 - 12 milyon avro konuşulur en kötü ki böyle bir paramız doğal olarak yok.

      Sil
  2. Merih ve Çağlar müthiş performans gösterince ve göz önünde olan takımlarda oynayınca Kaan hafife alınıyor ama asla hafife alınacak biri değil ve Çağlar ile Merih kadar değerli bence.İnsanlarda "Aman ne olacak üst düzey takımda oynamıyor ucuza kaparız ne de olsa" düşüncesi nasıl oluyor anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla hafife alınmamalı. Hoca da bu yüzden onu farklı pozisyonlarda da kullanmaya başlayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir