21 Kasım 2019 Perşembe

Kazımcan Karataş & Galatasaray, scout ayağını biraz ülke içine de kırmalı


Transferle alakalı çıkan haberler güzel. Doğru bir tarz var çünkü. Genç isimler adına da böyle, takımı biraz daha tempo sahibi yapmak adına konuşulan isimler için de. Altay'lı Kazımcan Karataş'ın adı da Galatasaray'la anılıyordu. Altay Sportif Direktör'ünün yaptığı açıklamaya bakınca da bu konu resmiyet kazanmış gibi. 

Bu tarz genç hamleleri daha da önemsiyorum. "Kendi içimizdeki hangi isim şans buldu da o bulacak" gibi söylemlere katılmam. Potansiyeli gösteren şans buluyor noktasındayım. Ozan Kabak formayı aldığında bir daha bırakmadı ve bugün geldiği yer ortada. Genç futbolcu birçok özelliği karşılamalı. Özellikle de fiziksel ve mental anlamda.

Kazımcan Karataş'la alakalı yorumlar oldukça dikkat çekici. Benim çok fazla tanımadığım bir isim, takip edebildiğim kadarıyla yorum yapabilirim. Latin Tribün'den Ege Parlak'ın futbolcuyla alakalı paylaşımları oluyor, dikkat etmenizi öneririm. Ciddi bir potansiyel olduğundan bahsediliyor ve kendisini uzun süre Türkiye'de tutmak da kolay olmayacak.

Bu denli bir potansiyel elimizde yok işte. Bugün "forvet sıkıntısında" Erencan Yardımcı'yı konuşurken birçok çekincemiz var. Kazımcan Karataş da 16 yaşında ve forvet pozisyonunda oynuyor. Özellik olarak bakınca da daha komple bir isim. Forvetten ne bekliyorsanız onu karşılar, potansiyeli ciddi anlamda yüksek. U17 Milli Takım'ında da oynuyor zaten.

16 yaşına göre fiziği gayet iyi, oyun aklı, şut kalitesi yüksek bir futbolcu. Gelişimi doğru olarak gözlenmeli ve yavaştan da A takıma ısındırabilirsiniz. Bu yaşta birçok isim A takım rotasyonunda yer bulabiliyor, yeter ki o fiziksel gelişimi göstersin ve potansiyeli bir şeyler vaat etsin. Herkes destekler ve heyecanla bekler bu transferi.

Şu da sevindirici. İşin "scout" ayağında ısrarla Dünya tarafındayız, kendi ülkemize dönemiyoruz. Altyapı için birçok futbolcu alınsa da henüz geri dönüş alabildiğimiz kimse olmadı. Alt yaş takımları adına bu ayarda bir ismi uzun zamandır konuşmadık. Scout ayağını biraz ülke içine de kırmalı ve böyle gençleri bulmalıyız.

4 yorum:

  1. abi sorun da bu zaten,ozan dışında çıkış yapan yok, ozan arda turan gibi nadir çıkış yapan genç oyunculardan,bildiğim kadarıyla alt yapı tesisleri sıkıntılıymış ve yenileme yapılmamış, falcaoya para yatıracağımıza alt yapıya gerçek anlamda önem verebilirdik,hoca devrim yapmalı alt yapıda genç oyuncuları eğitemiyoruz,eğer devrim olmazsa alt yapıda önümüzde seneler büyük sıkıntılar çekeceğiz gibi duruyor çünkü geleceğe yatırım yapmadık 2-3 oyuncu dışında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O daha derin konu ve haklısın. Daha detaylı konuşuruz.

      Sil
  2. Bence sorun altyapida dogru duzgun beslenme ve fizik uzmanlari olmadigi icin. Yunus, Altay, Efecan bunlar hepsi yetenekli cocuklar dogru dogru. Ama boy-kilo dengesi diye birsey yok. Turkiye de genel anlamda altyapilarda yok zaten nerdeyse. Altyapilar da bøyle. Ozan Bence hic baska hocadan felan yardim gørmedi. Kendi istegi ve cok calisip kendine bakmasyila o formayi aldiginda birakmadi. Ozan, Caglar, Zeki, Merih, Yusuf Yazici hepsi boy oranina gøre kilosu dengeli ve bu yuzden saglam duruyorlar ve mucadele edebiliyorlar, bøyle olunca yeteneklerini de sergiliye biliyorlar. Yunus Akgun, Altay Babacan, Celil Yuksel hepsinin fizigi cok køtu. Buda altyapiya profesyonel yatirim yapilmadigindan. Sadece eski futbolcular icin calisma yeri gibi birsey altyapi. Fizik ve beslenme gibi dallardan Universite mezunu kac tane isim sayariz Galatasaray'da? Kisaca altyapi oyuncularimiz kendi baslarina calisti calisti, yoksa hicbir Galatasaray altyapi hocalarindan ve calisanlardan hayir yok. Caglar ingilizce bilmiyor ve kilo-boy dengesi 100% duzgun olmadigi icin Leiscester'de kadroya giremiyordu ilk dønem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda da yazdım, çok derin konular. Tonla eksiğimiz vardır. Maalesef düzeltmek adına da bir şeyler göremedik henüz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir