22 Kasım 2019 Cuma

Kritik eşiğe gelmiş bulunmaktayız


Kritik eşiğe gelmiş bulunmaktayız. Başakşehir - Club Brugge - Trabzonspor maç üçgeninin sezonun kalanı adına kaderimizi tayin edeceğini söyleyebilirim. Bu sezon "büyük maç" performansımız iyi değil. Bu yüzden de Başakşehir karşısında döngüyü değiştirmeli ve kazanmalıyız. Geçen sezonlardaki final maçları performansımız oldukça iyiydi. O görüntüyü tekrar hatırlamak gerekiyor.

Başakşehir, geçtiğimiz sezonlara göre çok daha farklı tabii. Okan Buruk'la birlikte sezona kötü başlamış olsalar da haftalar geçtikçe oyunları oturuyor ve iyi bir hücum takımı oldular. Şampiyonluk yarışı veren takımlar içerisinde bana göre en iyi performans gösteren onlar. Oldukça hareketli ve tempolu bir takım. Ön alandaki mücadeleleri de üst düzey. Eksikleri de düşününce işimiz hiç kolay değil.

Biz ise 3-5-2'yle gelecek haftalar adına ışık vermiştik. Doğru formasyonu bulduk ve ısrarcı olmalıyız. Özellikle de bu tarz maçlarda 3-5-2'nin olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Saha içinde daha iyi yerleşiyoruz çünkü. Lemina / Ömer Bayram gibi tempolu isimlerin varlığıyla da hareketlilik kazandık. 4-3-3 tarzı bir formasyona dönmek bizi yeniden ağır kılacaktır. Zaten bazı pozisyonlarda sorun yaşıyoruz, 3-5-2'yle en azından açıkları kapatabiliriz.

Muslera
Çalık Nzonzi Marcao
Mariano Feghouli Lemina Ö.Bayram E.Taşdemir
Babel Adem

Bu formasyonda Nzonzi'yi stoperin ortasında düşünüyorum. Orta sahada oynadığında da zaten oralara geliyor ve geriden oyunu kurmaya çalışıyor. En azından direkt olarak oraya yazarsak, 6 numara pozisyonunda Lemina gibi daha hareketli bir ismi kullanmak güzel olabilir. Seri de orası adına ciddi alternatif, önünde tempolu isimler olduğunda pas özelliği kıymet kazanıyor.

Feghouli de merkeze çekildiğinde, o pozisyon adına duyduğumuz tabela eksikliğini giderdi. Babel oynayabilecek mi bilmiyorum tabii. Oynamaması halinde dahi bu formasyondan ödün vermez ve orada Emre Mor'u kullanır, hızından faydalanırdım. Başakşehir karşısında bu formasyonla daha sağlam yerleşmek mümkün. 4-3-3'ün bizim adımıza çok açığı var.

3-5-2'yle topa da amansız sahip olma ve ısrarla pas gibi düşüncelerden sıyrılıyoruz. Gaziantep FK karşısında da dönem dönem topu rakibe verdik ve bekledik. Hatta 2. yarıda topa sahip olma oranında da gerideydik. Hızlı isimler var, oluşan açıkları kullanabilecek kalitede. Top bizde kalıp, amansız pas dediğimizde ise hücum organizasyonu sorunu yaşadığımız için etkili olmakta zorlanıyoruz.

7 yorum:

  1. Bu akşam biraz karışık duygular gel- gitler içinde bir maç seyredeceğiz nedeni eksikler ve henüz kalıcı bir oyun anlayışımızın olmaması . bir yandan milli maç arası ve bu sezon sıkça yaşadığımız konsantrasyon eksikligi bu maça nasıl sirayet edecek endişesimi yoksa hepimizi memnun eden bir oyun iştahımı olacak göreceğiz.. basaksehirin hepimizce bilinen bir oyun anlayışını düşündüğümüzde zor ama keyifli bir bir akşam bizi bekliyor. maç önü öngörüsü analizi böyle maçlarda biraz zordur anlık şeyler belirler gidişatı taraftar özledi güzel bir bütünleşme olacak lakin rakibin zor yediği bizim zor attığımız düşünüldüğünde sahada trübunde sakin , sabırlı ama iştahlı bir dayanışma olmalı. sizinde dediğiniz gibi kırılma maçları diyebiliriz aslında bu sözü sıkça söyleriz bu kez ilk yarı yer tutunma için bu tanımlama tesbit doğru..güzel oyun güzel skor olacak bu akşam bizim için diyelim potansiyel gücümüzü biliyor artik karşılığını bekliyoruz hakkımız olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'dan da moral bozucu haber geldi. Nasıl kazanacağımızı bilmiyorum da şu maçın pek telafisi yok.

      Sil
    2. haklısınız, moral bozucu bir durum, var olan kadro içinde herhangi bir alternatifi kesin yok alt yapıdan bir oyuncu desen bugüne kadar bir dakika bile oynamamış birisi büyük risk olur belki tuzla kupa maçlarında hoca birisini mutlaka deneyecektir diyebiliriz.. eskiler her şerde bir hayır vardır derler ama bu öyle bir durum degil ne yazıkki. bu akşam bir şekilde test olacak rakibin iki hucumcu bek iki kafa topu uzmanı[epureanu ve skirtel] çabuk kaliteli visca ve formda bir forvetlerine karşı var olan kadromuz bu maç özelinde ve gelecek için nasıl bir umut verecek bizlere , sanki varolan koşullar düşünüldügünde bir maçtan fazlası durumu..

      Sil
  2. kritik eşiği türkiyede en düşük takım biziz,ingiliz 4-4-2 nin eylül yada ekim sayısında teknik kadronun değişmesi için "olası üst üste yenilgi sayısı" diye bir makale var,orada galatasaray 7,2 ile 242 takım arasında 198.sıradaydı..o araştırmanın ilk sırasında 0,97 ile gençlerbirliği vardı yani tek yenilgi yeterli,ne kadar muhteşem bir araştırmaki 3 teknik direktör değişikliği yaşadılar sezon başından beri.avrupada liderler bu konuda.fbahçede bu sayı 3,42 yani 4maçta 3yenilgi 1 beraberlik ersun hocayı gönderir diye düşünebilirsiniz.besiktaşa baktım oran 4.07 yani üstüste 4yenilgi abdullah hocayı götürür..yabancı takımlarda mesela totenham da 1,87 miş zaten üstüste iki yenilgiyle poshettino gitti mourinho geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yı Galatasaray'ın başındayken bu tarz istatistiklerin içine koymam ben.

      Sil
  3. başak maçında gol atamadan maçı tamamlayacağımızı bilmeyen yok heralde.
    ( 4 ucl + 2 derbiye bakarsak )

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir