30 Kasım 2019 Cumartesi

Maç motoru, taktik ekranı ve arayüzde pek fark olmasa da yapay zeka artmış gibi


Football Manager 2020'yle alakalı eleştiri, 2019'dan pek farkı olmaması yönünde. Görsel ve detay anlamında katılıyorum. Maç ve taktik motoru neredeyse aynı. Arayüzde de büyük değişimler var diyemeyiz. Football Manager serisindeki büyük değişimlerin genellikle 2 yılda bir yaşandığı söylenir. Şu an büyük değişim olmayacak dönemi yaşıyoruz.

Bir değişim var yine de. Yapay zeka ve gerçekçiliğin biraz daha arttığını düşünüyorum. Galatasaray'da 2. sezonumdayım gerçi, bunu yorumlamak adına biraz daha ilerlemek gerekiyor. Yine de 1.5 yıllık sezonda yapay zeka ve gerçekçiliği yüksek buldum. Galatasaray'da genelde zorlanmazdım ama ilk sezonumda zor şampiyon oldum, Türkiye Kupası'nı da finalde kaybettim.

Büyük takımlar fena işler de yapmıyor. Genelde saçma hareket etmeye başlarlar ve dibe doğru hareket ederlerdi. Bu sefer hamleler güçlü ve sizi zorluyorlar. Sezon genelinde de, maç içinde de bu geçerli. 2019'a oranla 2020'den şu ana kadar daha çok keyif aldım ve heyecanı yüksek. Gerçi heyecanı düşük olsa oynamayacak mıyız?

Oyunun bağımlısıyım. Çıktığı günden bu yana da kafamı henüz kaldıramadım. Taktik tarafına gelirsek, 4-3-3 / 4-2-3-1 sarmalında devam ediyorum. Klasik düzenler olsa da bu formatlarda iyi oynuyorum. Fatih Hoca'yı eleştirsek de, oyunda ben de ölümüne pas ve topa sahip olma oyunuyla devam etmekteyim. Mümkün olduğunca teknik ve pas özellikli isimleri kullanıyorum. Tabii daha tempolu oynamaya çalışarak.


Fenerbahçeli Ömer Beyaz'a da ayrı bir parantez açalım. Uzun zamandır, Türk futbolcular içerisinde böyle bir wonderkid uzun zamandır görmemiştim. Henüz 17 yaşında ama gelişimini görüyorsunuz. Sırf bu adamın 20'li yaşlarını görmek için bile oyuna devam ederim. İlk sezonumda ciddi bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'den transfer etmiştim. Önce biraz kafasını karıştırdım, devamında satmak zorunda kaldılar.


Antalyasporlu Fehmi Koç da ciddi bir wonderkid. Onu transfer etmek biraz daha kolay ve oyunu açar açmaz kaçırmamanız gereken bir isim. Henüz yeni yeni rotasyona dahil etsem de ciddi anlamda gelişti ve o da geliyor. 20'li yaşlarda en iyi Türk forvet de olacaktır. Bizim mevcut gençleri övüyorduk ama bu ikili çok daha ciddi wonderkid.

13 yorum:

  1. Maç motorunda sürekli penaltı olduğu ile ilgili eleştiriler vardı o düzeltildi mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penaltı konusu çok göze batmıyor da, çok penaltı kaçıyor. Sorun o.

      Sil
  2. bu oyundaki amaç ne ? sportif mi yoksa mali başarı mi ön planda ? maçları sen mi oynuyorsun klavye, konsol ile yoksa kendisi otomatik mi oynuyor ? başkan mi oluyorsun yoksa teknik direktör mü ?

    YanıtlaSil
  3. Abi kadroda degisiklikler varmi? Kimleri sattin ve Kimleri aldin?

    YanıtlaSil
  4. 35 yaşındayım ilk pc mi aldığımdan beri 22yıldır 7-8 menejerlik oyunu alıp oynamışımdır..halâ ilk gözağrımdan kopamıyorum.mesela bu aksam 15dakika yine oynadım bir yandan euro2020 kurasını izlerken..windows 10da bile çalışıyor tabiki window 7modunda,cm 99-00..neden bukadar eski bir oyunu oynuyorsun derseniz,çünkü şimdiye kadar bana fatih terimin busene saha kenarında yaşadığı duyguların aynısını sadece bu oyun yaşatabildi..bir sene önce ve sonra olanını da oynamıstım,hayır aynısını yaşatmadı..oyun bir kere çok zor,dünya dışı bir yapay zeka maç motoru var.dünyanın eniyi 11ini olustursanız bile başarısızlık kapıda.tek kale oynadığınız çogu macta bile sinir bozucu bir şekilde çuvallıyorsunuz.mesele açık futbol oynarsanız juventusu bile seri a dan düsürebilirsiniz rakipten gelen bol son dakika golleriyle..gerçekçilik inanılmaz.tabi türkiye ligi yok,ancak yapay zeka ilk sene arsenale uefa finali oynatıyor.leeds ilk sene şampiyonlar ligi derecesi ve uefa da yarı finali yapıp ertesi sene ligden düşüyor mesela..ki bunu 12-24 ay önceden nasıl tahmin edip tasarlamışlar 20 yıldır çözemediğim birşeydir :) yüzden fazla save dosyam var bu oyundan bilgisayarımdaki endeğer verdigim dosyalardır aile resimlerimden sonra.google dan bulup deneyin,bütün bu modern çözümleri bırakıp gercek menejerlik hissiyatını yaşatıcak..

    YanıtlaSil
  5. türkiye liginde şampiyon bir takımı alıp forvete aşili yaralı bir bomba orta sahaya da sırayla 16-20-24 milyon euro değerli üc fransız kökenli oyuncuyu kiralayıp,sonra da 13.hafta trabzon deplasmanında fark yiyip ligi ancak 9.sırada bitirebileceğimiz bir menejerlik oyunu varsa bu gerçekçi bir oyundur.yoksa kalsın :)
    not:aslında fanatik galatasaraylıyım,isyanım kadere..

    YanıtlaSil
  6. reis bi save dosyası yada kadroyu paylaş kimler var görmek istiyoruz kadroda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O karıştı biraz, çok değişti. Futbolcu futbolcu twitter'da paylaşıyorum aslında, burada da paylaşırım isterseniz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir