7 Kasım 2019 Perşembe

Mariano'nun ruh hali biraz da Galatasaray'ın aynası


Mariano ve Nagatomo gibi 2 yetersiz bekin varken, Real Madrid deplasmanına 4-3-3'le çıkmak bile bile ladestir. PSG ve Real Madrid'le kendi sahanda oynarken 3'lü savunma vardı ki en azından o gün reaksiyon vermiştin. Real Madrid gibi bek / kanat kalitesi üst düzey bir takıma karşı böyle beklerle oynarsan 6-0 kaybetmek doğal.

"Şampiyonlar Ligi çok zor bir platform. Bugün hem fizik olarak hem de teknik olarak kendi oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Ancak bugünkü oyunu çok fazla büyütmemek lazım. Hafızam beni yanıltmıyorsa geçen sezona da kötü başlamıştık fakat son iki sezonda da şampiyon olduk."

Mariano'nun Real Madrid maçından sonraki açıklaması bu şekilde. Doymuşluk işte, adamın bir hedefi yok. Sadece ihaleyi ona da bırakmayayım, birkaç isim dışında kalan tüm futbolcuların ruh hali böyle. Doymuşluk var, nasıl olsa ligde şampiyon olur ve durumu kurtarırız düşüncesi. Kimse de en son Avrupa'da ne zaman kazandık diye düşünmüyor.

Yaz aylarında birçok transfer yaptık ama değişmesi gereken en önemli yerler aynı kaldı. Hadi aynı kaldı diyelim, elinde olan iyi isimleri de kullanmadın. Linnes liste dışı, ligde de ağırlıklı olarak bu 2 bek sahada. O da vazgeçilmez olduğunun farkında olduğu için bu tarz gamsız açıklamalar yapabiliyor. Mariano'nun ruh hali biraz da Galatasaray'ın aynası.

Son 2 sezonda şampiyon olmuş takıma transfer yapma nedenin "daha iyi" olmaktır. Avrupa'da hayal kırıklığı yaşamıştık, onu telafi etmek amacıyla hareket edilir. Biz de birçok isim aldık, geçen yılın Ocak ayından bu yana da değişim diyoruz. Bugün de değişim diyoruz gerçi, hala söylemler Ocak ayına yönelik.

Bekler neden değişmedi o zaman? Demek ki değişim derken de planlaman, kadro mühendisliğin sorunlu. Orta sahada hamleler iyi, hücum kalite kazanmış ama organizasyonun bile yok. Muslera dışında kimseye güvenemiyorsun. İyi dediğin Nzonzi dahi takımın kötü gidişine bağlı düştü. Kimse de neden diyemez.

15 yorum:

  1. Şu açıklamaya süresiz kadro dışı cezası vermek lazım. Takım mücadele edip fark yemiş olsa ağzımı açmam, ama fark yemeyi bekliyorduk diyen futbolcudan ne beklenir ki. Ara transferde onun gibi düşünen oyuncuları üçe beşe bakmadan satmak lazım, yoksa elde patlayacaklar. Keşke hoca özüne dönüp altyapıdan çıkarmaya başlasa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden? Teknik Direktörü ile benzer kafa yapısı bu işte :) imam - cemaat mevzusu...

      Sil
    2. Benzer olduğunu düşünmüyorum ben.

      Sil
    3. Hocanın kredisi vardır, hatasından dönecektir elbette. Şu an bir pas oyunu takıntısı var ve eleştirileri sonuna kadar da hak ediyor. Hatasından dönmezse zaten yıpranmamak için kendisi bırakır. Ama bir oyuncunun böyle konuşması, maaşının bir kısmını ödeyen taraftara küfür gibidir. "Zaten kaybedeceğiz, niye oynayayım ki"ye çıkar bu.

      Sil
    4. Fatih Hocanın da kredisi yoksa, bu dünyada hiçbir hocanın kredisi olmamalı.

      Sil
  2. sene sonunda sözleşmesi bitecek tüm oyuncular bonservisi verilip ocak ayında gönderilmeli..takımın kiralık oyuncu stratejisini ise benimsiyorum.sorun kiralık oyuncular degil.mariano,nagatomo ve marcao bu takımda birdaha asla 11 oynamamalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç oyuncu kiralamak konusunda yüzde yüz hak veriyorum. Ama doymuş oyuncu kiralamak pek işimize gelmedi.

      Sil
    2. Oyuncu satıp, yerini daha düşük maliyetli ama geleceği olabilecek isimler doldurabilir. Hocanın da hatalıyız dediği nokta bu bence.

      Sil
  3. Bu açıklamadan şunu anlıyorum ben... Şimdi uğrasmaya gerek yok ikinci yarı biraz kendimizi sıkarız şampiyon oluruz her şey unutulur diye düşünüyor futbolcular...

    YanıtlaSil
  4. Mariano veya diğerleri farketmeksizin aynı ruh hallerindeler hey ruh geldiysen 3 kere kapıya vur..fatih hocanın her zaman geçmiş dönemlerde içeride eğer adı lider ruhu yada saha içi aklı dediğimiz oyuncuları vardı popescu, hagi , melo ,snayder vs ekleme yapabiliriz hepimiz, üstelik hocanın kendisininde formda olduğu günlerde . oysa bugün bu rolü bu kabullenmeyişi , toparlamayı yapacak hiç bir oyuncu profili yok kaptanımız muslera mesela yapı olarak düşündüğümüzde bu sinerjiyi ancak gol kurtarışları ile verebilir o kadar.. sorun çozen degil sorun çıkaranlar var artık biraz taşıma suyla yani aidiyet duygusu sınırlı kiralik oyuncularımız ile yapılabilen bu kadar diyebiliriz evet bu duygular önemli ama bence ama meselemiz bu değil oyuncular ruhsuzlukları, aidiyet duyguları falan birinci beirleyici değil belirleyici olan sezon başı planlaması (oyuncu ve oyun olarak ) sezon başı hazırlıklarına yeterli oyuncu ile katilamama ve kamp çalışmalarındaki özensizlik giden gelen oyuncu profilerinin bambaska olmasi bizi bu günlere bu tartışma ortamına getirdi şöyle düşünelim iki sezondur cl en az koşan takımız belki en az şut atan belki en az pozisyona giren belki en az bilmemne.. en azsan en çok konuşulan tartışılan olursun eger bu durumdan çıkmak istiyorsan bilimden yararlanaksın, günün futbol aklına bu konuda emek harcayan insanlara yatırım yapacaksın ya büyuk bir inatla dipe vuracak sonra yukarı çikacaksın yada günü kurtarmaya çalışarak kendimizi aldatmaya devam edeceğiz fatih hoca adalet ve çalışma "ruhuna"tekrar kavuşuncaya dek ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik / teknik, hatta mental problemler var. Hocanın bunu çözmesi gerekse de çözemiyor gibi duruyor.

      Sil
  5. Bildiğimiz Fatih Terim olsaydı bu açıklamadan sonra asla oynatmazdı ama sonraki maç bu arkadaş yine ilk onbir çıktı Kimse alternatif yok falan demesin hoca eğer eskisi gibi olsa orda x futbolcuyu oynatır yine de bu herifi oynatmazdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden yok alternatif, Ocak'a kadar böyle gidecek gibi.

      Sil
    2. Alternatif yaratılır.Gerektiğinde stoperden forvet yapmış adam sağ bek mi bulamayacak? Takımdan kimseyi bulamadı diyelim altyapıdan oyuncu koyardı oraya yine de Mariano'yu oynatmazdı hoca

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir