7 Kasım 2019 Perşembe

Ne değişecek ki Ocak ayında?


Hoca sürekli üstü kapalı aynı mesajı veriyor. Söyleyemediklerim var diyor ve konu kapanıyor. Nedir o söyleyemedikleri, bilsek de hepimiz rahatlasak. Bu sezon için sürekli aynı şeyi yazıyoruz, hocanın tüm açıklamaları birbiriyle çelişiyor. Sürekli bir Ocak mesajı, Ocak ayına kadar da tüm futbolcular gerekiyor söylemi. Ne değişecek ki Ocak ayında?

Yine transfer ve değişim konuşacağız. Transferin son gününde de kalan tüm bütçeyi 1 futbolcuya mı yatıracağız? Ülkenin en geniş ve kaliteli kadrosuna sahibiz. İşlemeyen beklerine rağmen bunu yazıyorum. Rotasyon varsa kullan, mücadele eden oynasın. Yıllık 400 bin avro alan Ömer Bayram'ın yüreği, Muslera haricindeki herkesten daha büyüktü.

Yine değişir bir şeyler, gelenler / gidenler olur. O arada hoca genç futbolcu mesajı verir ama ertesi maçta geniş kadroda dahi yer almazlar. Babel ısrarla 11 oynar, bazı isimlere dokunulmaz. İhale de Belhanda'ya bırakılarak konu kapanır. Bu durum eleştirilir, hatta yerden yere vurulur. Şu hayattaki en sevdiğim isimlerden biri Fatih Hoca olsa da bu tabloyu kabul etmek mümkün değil.

Kadroyu da Fatih Hoca kurdu. Yaz dönemi alınan tüm isimleri övdük, heyecanlandık, harika bir transfer dönemi geçirdik dedik. Şu takım böyle mi oynamalı? 1 tane iyi maçın yok, amaçsız bir pas futbolun var ve Şampiyonlar Ligi'nin en kötü takımı olmayı başardın. Gol atamadın, daha ötesi var mı?

"Transferlerde oyuncuların geçmişine yatırım yapıyoruz, geleceğine yatırım yapmalıyız dedim zaten" söylemi doğru da transferi ben yapmadım ki. Fatih Hoca kurdu bu kadroyu, gayet iyi de bir takım. Ocak ayında bu söylem üzerinden mi hareket edeceğiz. Söylemler birbirini tutsa, ertesi hafta bir şeyler değişeceğini bilsek anlayacağım. Değişmiyor yani.

Ocak ayında gideceğini bilen futbolcu da şu gün sana ne verebilir. Hem değişim deniyor, hem de her futbolcuya ihtiyacımız var. Biz bu değişimi her hafta bekledik, ben de heyecanla yazdım. Herkes gibi ben de yıldım yani, iflas ettik, umudum da yok. Bir şey değişmeyecek, maalesef hoca o söyleminin altında kaldı, kendisiyle çelişti.

25 yorum:

  1. 1- hoca kadroyu kendi kurdu, ama üç sezondur olduğu gibi yine ocak diyip duruyor
    2- rotasyondan bahsedip, yine aynı ruhsuz adamları oynatıyor
    3- babel'in dinlendirilmesini geçtim, kenara alınması gibi bir şey bile söz konusu değil
    4- gencecik oyuncuları kurtların önüne mi atayım derken kastettiği oyuncu 25 yaşında ve lig geçmişi var
    5- hoca sürekli şampiyonlar ligindeki büyük kalite farkından bahsedip, yetersiz kadrodan bahsediyor, ama Slavia Prag, L.Moskova gibi takımları ve oynadıkları karakterli oyunu görüyoruz.
    6- takım artık gol atmayı geçtim, koşmuyor bile. İsyan etmiyor, umursamıyor.

    Tüm bunlar Fatih hocanın takımın başında olduğu dönem yaşanıyor ve en büyük çelişkileri Fatih hoca yapıyor. Kabus gibi, Fatih hocaya inanan bir taraftar olarak sorguluyorum artık. Nereye kadar?
    İyi oyun, belli bir sistem, mücadele gücü falan... Bilmiyorum, olmayacak gibi. Fatih hoca neden böyle oldu, bilmiyorum. Kaçırılmış da yerine kötü bir taklidi geçmiş gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele edecek isimlere yönelmek, geleceğe oynamak zorunda. Maalesef günü kurtarmak adına hareket ederken günü de berbat ediyoruz.

      Sil
  2. Her Terim döneminde nedense hocanın mental olarak çöküşe geçtiği ve ardından istifa ile sonlanan dönemler oluyor , ama bu hali öncekilerden de kötü sanki ,ne kadar Fatih Terim'e sonsuz sevgi saygım olsa da , bu süreç nasıl sonlanacak çok merak konusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2003 - 2004'de daha karakterli, iyi ve mücadeleci bir futbol vardı.

      Sil
  3. Hiç bir şey değişmeyecek...neden, çünkü terim körü körüne bağlı olduğu futbol anlayışından vazgeçmeyecek..seri,falcao,babel,mor elimizde patladı..takımın halini gören falcao oynamamak için bahane arıyor..babel takıntısıdır gidiyor..detayları geçelim...yaz geliyor kışa bakalım kış geliyor yaza bakalım diyor artık terim..bu mu teknik direktörlük? emeklilik günü hesaplayıp duran, günleri savuşturan, heyecanını kaybetmiş, denemeyen, zorlamayan memur profili izliyorum 2 aydır.."sen uyursan herkes ölür" diyordu meşhur replik, mevcut tabloyu net olarak özetliyor...real karşısında takımın sahada ki dizilişi bile terimin çok derin bir uykuya daldığını geriye kalanların da can cekiştiğini gösteriyor bence...reklamlara tık arkadaşlar..saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçmezse de o tepki dolaylı yoldan olmanın dışına çıkacak ve direkt hocaya yönelecek.

      Sil
  4. Peki ne olması lazım? Bu takımın düzeni, ayarı yok. Geçen sene forvet olmadığı halde şampiyonlar liginde 5 gol atmışız. Hoca dese ya: "evet başaramadım, bu kötü oyunun sorumlusu benim" diye.

    YanıtlaSil
  5. Prandelli ve son Denizli dönemi dahil bu kadar kötü ve ruhsuz oynayan bir takım görmedim ben. Hayatımda ilk defa 12.dakikada bir maçı kapattım. 4-1-4-1 veya 4-3-3 oynadığımız sürece bu takımdan hiç bir şey olmaz. Hele ki bu bek ikilisiyle hiç olmaz. Fatih hocam ya özüne dönmeli ya da bırakmalı. Özüne dönmeyip bırakırsa da toparlayabilecek kimsenin olduğunu düşünmüyorum gerçi de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyecek bir şey yoktu çünkü, acı çekmemizi takip ettik.

      Sil
  6. analizlerim:
    1-dün akşam hattrick yapan madridli rodrygo 2001 dogumlu..
    2-uefa genclik liginde dün real madridi 4-2 yendik
    3-falcaonun 3yıllık bütçesiyle,kolombiya&arjantin ümit milli takımının tamamı transfer edilebilir..(kaynak:transfermarkt)
    4-marianonun yıllık transfer ücretiyle brezilya u-17 takımının yıldız oyuncusu ve son vuruş ustası kaio jorge gibi 10 genc oyuncu transfer edilebilir (kaynak:transfermarkt)
    5-dün gece galatasarayın ilk 11inin piyasa degeri real madrid in ilk 11inin piyasa değerinin yarısından fazlaydı.artık değil o ayrı mesele..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine aynı hata. Bonservis ödeyemiyorsun, maaş bütçesini bonservise ayıramazsın, adam satmadın..

      Sil
    2. Rodrygo altyapıdan çıkmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. 45 milyon euro'ya transfer edildi bu çocuk. Biz bu parayı maaş bütçesine harcıyoruz neredeyse.

      Transfermarkt piyasa değeri için pek mantıklı bir kaynak değil bence.

      Sil
    3. Önemli yatırımlardı. 16 yaşındayken aldılar, Brezilyada bıraktılar 1-2 yıl, sonra geldi. Yeni yeni oynuyor.

      Sil
    4. Rodrygo ve Vinicius çok özel yetenekler. Dezavantajları Real Madrid'in en baskı yaşadığı dönemde gelmeleri.

      Sil
    5. Ayrıca Falcao'nun bütçesiyle nasıl tüm ümit milli takım alınıyor?Sana bırakırlar mı o oyuncuları sanıyorsun?Şu an u17 turnuvası var ve oynayan çoğu oyuncunun 1 2 yıl sonra gidecekleri takımlar dahi neredeyse belli

      Sil
  7. Süleyman Luş gibi formayı hak eden yeteneği muazzam bir hekin varken sen hala nagatomo ile kanser olmayı tercih edersen başarısızlığa mahkumsun Hoca! Süleyman'ın yaşında ki rodrygo dün sana 3 gol attı. Bu yorumu buraya bırakıyorum üstüne konuşulacak bir şey yok. Hak eden a2 de hak etmeyen ilk 11 de. Adalet hoca ile beraber öldü, kimse kusura bakmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman'ı çok beğenen birisi olarak, henüz zamanının gelmediğini düşünüyorum. Hele ki şu an dolu taraftar, bir iki hataya harcayacak kapasitede. Defansif olarak zaafı büyük. Dünkü maçta da Madrid'in sağ beki orayı otobana çevirdi. Onun yerine Emre Taşdemir'i harcamayı tercih ederim.

      Sil
    2. Ligde yavaş yavaş denersin, sonrasına bakarsın. Hoca onu da yapmadı maalesef.

      Sil
  8. Hocam bu adam 18.5 yaşında ve kütür kütür top oynuyor. Nagatomo'nun yerine tribünden birisi inse daha iyi top oynar. Modern futbolda defans mı kaldı, takım halinde neysen osun. Süleyman'ı bu sene ligte deneyeceklerdi ve kütür kütür de oynardı. Ben üzülüyorum böyle gençlerin Galatasaray'da çürümelerine. Keşke gitseler, kurtulsalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde yavaş yavaş ısındırır, sonra verirsin formayı. Ben oynamasın demiyorum :)

      Sil
  9. Soyleyemedigim şeyler var deyip bunlari soyleyemiyorsan böyle konusup durmanın da bir manası yok...
    Bir de Galatasaray camiasında şu an Fatih Terim'den daha güçlü kim var ki bir şeyleri söylemekten çekiniyor Fatih Hoca anlamıyorum...

    YanıtlaSil
  10. Her futbolcuya ihtiyacım var dediği an kahkahayı bastım zaten.Hocanın acilen kendini hatırlaması gerekiyor her anlamda diyorum bunu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir