24 Kasım 2019 Pazar

Muslera'nın arkasında çok uzun zaman sonra iyi bir kalecimiz daha var


Nadir pozitif yanları konuşmaya devam ediyoruz. Okan Kocuk da pozitif isimlerden biri işte. Muslera'nın yokluğunda "karalar bağlamaya" alışmışız. Çok istikrarlı, yüzde 1 oynama ihtimali olduğu ortamda bile sahaya çıkan bir futbolcu. Yokluğuna alışık değiliz yani. Nadiren de olsa olmadığı maçlar oluyor ve yaşadığımız sıkıntılar dün gibi aklımda.

Yedek kaleci konusu bir travma misali. Sinan Bolat, Cenk Gönen gibi iddialı isimleri denesek de o pozisyonda bir türlü istikrar yakalayamamıştık. Alınabilecek en iyi yedek kalecilere sahip olsak da katkı alamadık. Bir tek Carrasso'yu ayırırım ama o da yabancı olduğu için sadece 1 maçta katkı alabilmiştik. 

Altyapıdan da güvenilir bir isim gelmedi maalesef. Gerçi orada denenen isimlerin kalitesi de Eray İşcan ve İsmail Çipe'ydi. Muslera ne kadar istikrarlı olsa da iyi ve garanti bir yedek kaleciye ihtiyaç var işte. Olmadığı tek tük maçlarda sorun yaşamamak ve orayı güvenli tutmak gerekiyor. Okan Kocuk transferi bu anlamda beni mutlu etmişti, güvendiğim bir isim.

Başakşehir maçı ne kadar ölçü tartışılır gerçi. Maçın kalitesi büyük olsa da kendisini zorlayacak çok fazla top gelmedi. Pek pozisyon vermedik gerçekten de. Üzerine gelen, karşı karşıya olduğu bir top var sadece, orada çok iyiydi. Okan Kocuk'un imzası ani çıkışları ki, risk almayı sever. Hatta aldığı riskler bazen ters teper ama onu farklı kılan durumdur. Buna Galatasaray'da da devam etti ve iyiydi de.

Ayağı da iyidir, geriden güzel oyun kurar. Hatta bu konuda Muslera'nın da önündedir. Burada önemli nokta performansından ziyade verdiği güven. Kalecilik biraz da güven işi, orayı doldurmak gerekiyor. Okan Kocuk da Başakşehir gibi bir rakip karşısında bunu başardı. Yetenekli, belli bir potansiyeli olan kaleci. Bu sezon ilk resmi maçı olmasına rağmen iyi iş çıkardı. Muslera'nın arkasında iyi bir kalecimiz daha var, nadir güzel noktalardan biri işte.

9 yorum:

  1. Yedek beklemek kolay değil kendini bir şekilde hazır tutmalı umarım başarılı olur

    YanıtlaSil
  2. 2021 sonrası okan ile devam edilmesinden yanayım. yüksek paralara yabancı almaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orayı tam anlamıyla dolduramaz bence, iyi alternatif sadece.

      Sil
  3. Carrasso kaleci antrenørumuz olabilirdi. Guzel karakterdi, ve buyuk tecrubeye sahipti. Kimseyi yaniltmasin bizde yedek bekledi diye. Kariyerinde nerdeyse hic yedek kalmamis ve en ust liglerde oynamis bir isim. Keske Ismail yerine Carrasso oynasaydi Turkiye kupasi maclarini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de boş adam değildi carrasso. kariyeri gayet iyi.

      Sil
    2. O an Çipe denendi, Carrasso'nun devam etmeyeceği düşünülerek. Bizden sonra futbolu bıraktı zaten.

      Sil
  4. Batuhan Ahmet Şen,Berk Balaban ve 3.kaleci olarak Çipe kaleci sıkıntısı olmaz bundan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çipe'nin kiralanması 2 yıl, o daha geri dönmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir