7 Kasım 2019 Perşembe

Real Madrid 6-0 Galatasaray, bir takım hiç mi reaksiyon göstermez?


Rezaletin konuşulacak bir tarafı yok. Fahiş sonuç, faturası da acı olmalı. Bir takım hiç mi reaksiyon göstermez ve 6 gol yemekten utanmaz. Galatasaray'ın birçok kötü dönemini yazarım ama orada dahi maç içindeki kötü gidişata bir reaksiyon gelmiştir. Sahadaki oyuncu grubunun skorun 6-0 olmasından kaynaklı üzüldüğünü zannetmiyorum. Maalesef ki oyuncu grubuna kadar daha büyük sorunlar da var. İflas bu, her anlamda.

Bile bile ladesin nesini konuşacaksın mesela. 4-3-3'le günler geçiyor. Haftalardır herkes yazıyor, olmuyor işte, dokunuş diyoruz. Taktik anlamda hamle 2 Şampiyonlar Ligi maçında geldi, orada dahi futbol oynayamadın ama en azından reaksiyon vardı. Real Madrid deplasmanına, beklerin de Mariano ve Nagatomo'yken 4-3-3 çıkıyorsun. Sonra da niye 6-0 mı?

İhale de sadece Belhanda'ya bırakıldı. O gün de söyledim, Belhanda da kenara gelsin ama Belhanda'ya kadar bu takımın tonla sorunu var. Hiçbiri düzelmedi, sadece Belhanda kenara geldi. Ne değişti, Galatasaray daha iyiye mi gidiyor? Sezon başından bu yana 1 tane bile iyi maç sayamayız. Son 2 sezonu bırakın, bugünü konuşuyorum. Şampiyonlar Ligi'nde gol atamadın, en kötü averaj senin.

Club Brugge ise Real Madrid deplasmanında puan alır, PSG deplasmanında ise Diagne'nin kaçırdığı penaltıyla puandan oluyor. Sen ise Real Madrid maçının 10. dakikasında 3-0 geriye düştün zaten. Real Madrid o andan itibaren maçı rölantiye almasa ve Muslera faktörü olmasa çok daha acı verecek bir tablo izleyeceğiz. Gerçi şu görüntüde 6 değil de 8 yesen ne fark eder. Reaksiyon göster, risk al ve fark açılsın. O da yok.

Galatasaray'da herhangi bir hücum planı görebildiniz mi? Pozisyonumuz var mı, kaç tane şut attık? Muslera ileriye topu dikiyor, sonrası doğaçlama. İlk yarıdaki 4-3-3'ü de anlayamadım, 2. yarıdaki değişiklikler sonrası ne oynadığımızı da. 4-0'dan sonra 3'lüye dönmen ne değiştirdi? Babel'i öne attın, uzun top, fizik diyerek. Galatasaray'ın içinde bulunduğu tablo bu işte. Club Brugge karşısında da favori değiliz, kaybetmemiz oldukça olası.

25 yorum:

  1. fatih terim:biz futbolcuların geçmişine bakarak transfer yapıyoruz,aslında geleceğine transfer yapmamız lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi öz eleştirisi ama bu takımı o kurdu. Kurarken de hepimiz çok iyi dedik.

      Sil
  2. çok şey söylenebilir fakat bugün kendi adıma söyleyebileceğim tek şey hayatımda ilk defa Galatasaraylı olmaktan utandım. izlediğim ismine futbol dediğimiz şeyi seyrederken utandım. benim utancımın 10 da birini taşıyan o takımda bulunana herkes ya istifa etmeli yada takımdan ayrılmalıdır. çok savunduğum çok sevdiğim terim de dahil bu işin içine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptırımı olmalı diyeceğim ama olacak gibi görünmüyor. İflas ettiğimizi düşünüyorum.

      Sil
  3. saha içine kafa yormazsan olacağı budur. bu takımne taktik çalışıyor ne bir şey. tüm idmanlar ayak tenisi. kondisyon bile yerlerde.

    ayrıca sürekli sizi değiştireceğim dediğin bi oyuncu grubu oynamaz senin için. bir laf 10 kere söylenmez. zamanı gelince yapılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ısrarı var, inadına üzerine gidiyor. O da bir gelişim sağlamıyor ne yazık ki.

      Sil
  4. terim ceo falan olmalı. bir kez daha söylüyorum. saha içinde işi yok artık.
    adayım da gattuso. hem hocalık deneyimi var hem de terim'i çok seviyor.

    YanıtlaSil
  5. sağ kanat sol kanat ve sol beke 3 adet linnes almak zorundayız ve 4-4-2 şart! başka çare yok!
    brugge maçı onur maçı oldu artık. 0 golle bitirmek çok ağır olur. mutlaka kazanmalıyız.

    YanıtlaSil
  6. 70 milyon avro maaş bütçesi ile gelinen nokta ortada

    bir proje yok.proje olması için öncelikle geliştirici bir teknik adam olmalı.

    kiralık oyuncu alma zorunluluğu varsa ffp den dolayı o zaman genç oyuncu kiralarsın 5 büyük ligden.onlarca genç oyuncu var kariyer yapmak isteyen.hemde maaş olarak düşük maliyetli olur.

    paraya ve kariyere doymuş oyuncu emekli takımı oldu yaz transferleri ile.

    onyekuru sadece bir örnek doğru kiralama modeline.denayer de doğru kiralama modeli idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş bütçesi 70 midir emin değilim, o tabloyu paylaşmıştım.

      Sil
  7. bu arada terimle yolları ayırmanın vakti geldi.

    YanıtlaSil
  8. Arkadaslar birakin artik solbek lazim, sag bek lazim gibi laflari. Evet lazim, ama bu takimin sorunu sadece saha ici degil. Iki senedir sampiyon oldugmuz icin kimse birseyler demedi. Saha icindekilerinden ønce elestirilmesi gereken yønetim ve teknik ekip. Bu takimda profesyonelik yok. Iki senedir yok. Bu kadroyu Terim ve yønetim kurdu. En profesyonel , sakatsiz oyuncumuz Linnes'i plansiz ve dogaclama kendileri kadro disi birakti. Koca yaz boyunca Mariano'yu gøndermediler. Ozan dogacmlama forvet transferi icin satildi, son dakika plansiz ve dogaclama Diagne ve Mitroglou alindi. Abi nerde Ozan'dan alip Diagne'ye verdigimiz para? Diagne satildi mi? Bu mu plan ve proje? Sukru Hanedar disinda profesyonel yok (Nzonzi, Seri vs onun transferleri). Forvet alacagiz deyip alamayan ve dogaclama hareket eden dunya'da sadece Turk yøneticiler. Profesyonel olan bir yønetim gelene kadar Avrupa da basari hayal. Ingilizce yapilan transfer gørusmesine tercuman ihtiyaci duyuyor bizim yøneticilerimiz. Saka mi bu abi? 2019 yilinda?

    Teknik ekip. On sene ønce basari vardi. Cunku o gun Hasan Sas'ta, Umit davala'da øgrenmeye acikti, o gunku oyuncu grubu hicte cok hizli ve tempolu oyuncu grubu degildi. Ama oyun akili, pozisyon bilgisi yuksek oyunculardi. Birde Terim o dønem elindeki kadroyu kendi kurdu, bugunku gibi, ama bakti birseyler olmuyorsa inatlasmazdi. Oyuncu grubuna uygun formasyon ve sistem bulurdu. Ama bugun Terim inatlasiyor. Avci bile birakti inadini bak Besiktas kazanmayi hatirladi.
    Umit Davala, Hasan Sas bunca yil neyapti? Bazen diyorumki Fatih Terim kulubun futbol direktøru, futbol akli, arkadasin birinin dedigi gibi CEO olsa da teknik direktør daha genc ve modern biri olsa. Futbol piyasasi, dunyasi, futbol oyunu cok degisti. Ve bu oyunu en iyi oynatan adamlar degisik ligleri tecrube etmis adamlar. Fati hoca 20 yil ønce Milan'i calistirdi diye su an Avrupa'daki calisma sistemini biliyor zanetmesin. Kendisini severim. Ama taktik ve modern calisa sistemi yok adamin. Kafasinda oynatmak istedigi oyun modern olabilir. Ama calisma sistemi ve idmanlari degil. Bøyle devam ettikce avrupa da kupayi unutalim. Su oyuncu grubuyla ligde bile surunuyorsak bu teknik ekip ve yønetime yazar. Forma adaleti olmayan yerde basari hic olmaz , huzur olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak biraz da kendi gitti, o ayrı konu ama geneline katılıyorum yazdıklarının.

      Sil
  9. Muslera haricinde bi tek lemina çırpındı

    YanıtlaSil
  10. yıllardır anlamadığım bişey var. beklerimiz rakip açık oyuncularin niye 10 metre uzağinda kalarak top almasını sağlar ?

    YanıtlaSil
  11. Hiçbir kelime kaçırmamak adına Fatih Terim'in basın toplantısini tekrar izledim. Öncelikle Ocak ayı kelimelerinde gına geldi. Sen kurdun bu takımı, daha kaç ay oldu ve sen en az 1.5 aydır Ocak diyorsun. Neyse diyelim Ocakta bazı oyuncular gidecek ve bu belli ki şu an oynayan oyuncular grubundan olacak.Bu oyuncular da bunu bilirken, neden ısrarla aynı oyuncu grubu? Birçoğunda zaten aidiyet sorunu varken Ocak ayı muhabbetinden dolayı tamamen koptular. Koy oynamayanlari, en azından çabalasinlar. Teknik taktik fizik gücü konularına hiç girmiyorum bile. Artık herkes her şeyi görüyor. Ayrıca Fatih Terim dışında şu an takımın başında kim olursa olsun, şimdiye kadar takımın başında kalabilir miydi? Fatih Terim'in kredisi var diyen arkadaşlar, bu kredi hâlâ bitmedi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak'ta da değişim, sonra yazın yine değişim. Şampiyon oluruz olmasına da Avrupa'da 1 adım ileri gidemiyoruz.

      Sil
  12. Bu tarz maçlarda 3'ten sonrası konuşmaya degmez. Biz ise 10 dakikada 3 yedik zaten... Bu Real Madrid'e 10 dakika dayanamayan takimdan da hiçbir şey olmaz. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  13. Bazı futbolcular hocayı ve takımı sabote etti.Bundan adım kadar eminim.Sen sürekli Ocak Ocak dersen ben de sahada öylesine yürürüm dediler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabote olduğunu düşünmüyorum ben, bizim taktik sorunlarımız vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir