28 Kasım 2019 Perşembe

Okay Yokuşlu & Galatasaray, Nzonzi'nin taca çıktığı düzende mi?


Okay Yokuşlu'nun transfer süreciyle alakalı haberleri okuyup duruyoruz. Sürekli karşıma çıkıyor ve hocanın da Okay Yokuşlu'yla alakalı düşüncesini bildiğim için "gündemde yoktur" diyemiyorum. Milli Takım döneminde de en çok güvendiği isimlerden biriydi. Milli Takım'daki gençleşmeyi Fatih Hoca başlatmıştı ve o dönemin de iddialı isimlerinden biri Okay Yokuşlu'ydu.

25 yaşında, yerli olması gibi avantajları olsa da anlamadığım bir nokta var. Hocanın düzeni ve tercihleri üzerinden bu yorumu yapıyorum. Nzonzi'yi taca çıkaran böyle bir sistemde Okay Yokuşlu nasıl kullanılmak isteniyor? Tarz olarak çok benzer isimler. İkisi de uzun boylu, teknik ve pas özellikleriyle daha ön plana çıkan 6 numaralar.

Okay Yokuşlu'yu yaşı da kaynaklı 1 tık daha tempolu dersiniz ama düşündüğünüz pres oyununda o tempo yetmez. Nzonzi ise diğer tüm özelliklerde baskın çıkar. Düşünüyorum, Nzonzi'nin olmadığı yerde Okay Yokuşlu'dan ne beklenecek. Futbolculuğunu tartışmıyorum, çok değerli bir yerli. Pozisyonu adına da kıymetli bir futbolcu. Galatasaray'ın oynamaya çalıştığı oyun kafamı karıştırıyor.

Presli oyuna dönülmek isteniyorsa aradığınız isim kesinlikle değil. 6 numarada Lemina oturdu, pres oyununda doğru profil çünkü. Nzonzi ve Seri gibi isimler bu oyunda taca çıktı dememiz de bu yüzden. Lüks aslında, böyle isimleri kullanmak ve onlara odaklı bir düzen kurmak gerekir ama Fatih Hoca doğaçlama hareket ediyor maalesef. Ne yapmak istediğini pek anlamaz oldum.

Hadi yerli ağırlığı başlıyor, yabancı kontenjanı düşecek diyelim. 1-2 yıl içinde bu konuda köklü bir değişim olmayacağı kesin. Bugün de maalesef ki ödeyebileceğin bir bonservis yok. Kiralayabilirsin ancak, opsiyon konusunda da yarını bilmediğinden karar vermek zor. Kısa vadeli çözüm olur ve daha acil sorunlar var.

Celta Vigo'da bulduğu şans çok azaldı ve son maçlarda düşünülmüyor bile. Ocak ayında mutlaka transfer yapacaktır. Euro 2020 de geliyor derken x takıma gitmesi ve şampiyonaya hazırlanması olası. Gittiği takımda da etkisi olacaktır ama bizim bugün oynamak istediğimiz oyunda büyük bir değişim olacağını sanmıyorum. Elinde de kullanamadığın bir Nzonzi varken.

6 yorum:

  1. Okay yokuşlu iyi oyuncu ama Nzonzi varken Okay yokuşlu'ya dönmek çok saçma... N'zonzi her özellikte ondan iki gömlek üstündür en az. N'zonzi neden oynamıyor bilmiyorum ama en kötü ihtimal defansta 3'lunun ortasında oynamalı. Bundan sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hemen hemen aynı tarzlar, ne değişecek merak ediyorum.

      Sil
  2. okay a gerek yok sorun sistem. 4-4-2'ciyim abi
    fegh nzonzi lemina ömer
    adem babel
    diyorum ısrarla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formasyona da takılmıyorum, tempo ve hareketlilik lazım :)

      Sil
  3. Iyi transfer olur Nzonzi de Seri de verimsiz. Kaldı ki seneye muhtemelen 10+2 falan olur yabancı sınırı bizde 15 var hali hazırda seneye 3 kişi azaltmaliyiz yabancıları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verimsiz değil, kullanılamıyor bence. Okay da Nzonzi gibi. Bu oyunda nasıl katkı alacaksın ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir