29 Kasım 2019 Cuma

Öyle bir algı doğdu ki, Onyekuru gelecek ve dertler bitecek gibi hareket ediliyor


Onyekuru'ya böylesine bir kurtarıcı muamelesi yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Öyle bir algı doğdu ki, Onyekuru gelecek ve dertler bitecek gibi hareket ediliyor. Değerli bir futbolcu, mutlaka hocanın düzeninde katkı sağlayacak ama Galatasaray'ın sorunları Onyekuru'nun gelişiyle bitmeyecek kadar fazla.

Transferin de bittiği söyleniyor. 1.5 yıllık kiralama bedeli 2.5 milyon avro diye yazılıyor. Bu tarz genç ve garanti kiralamalara sıcak bakıyorum. 1.5 yıllık olması da bir avantaj. Onyekuru'dan ne alacağınızı da az çok biliyorsunuz. Aidiyet duygusu yüksek, kaliteli ve gelişime fazlasıyla açık bir genç.

Yine de tek mesele Onyekuru değil işte. Galatasaray hücumunun önemli kozu, takımın hız kaynağı olacaktır ama futbol olarak müthiş bir değişim beklemiyorum. Geçen sezon da olağanüstü bir oyunumuz yoktu. Ligin 2. yarısında özellikle bireysel kalitelerle sonuca gitmesini iyi bildik. Feghouli ve Onyekuru da bu anlamda ön plana çıkan isimlerdi.

Bu tarz bir ismin getireceği artılar olacak tabii. Club Brugge maçı da en büyük örneklerden. 1-0'ı bulmamızın ardından, rakibin baskısında ön alanda koşu atacak ve tehdit olacak bir isim bulamadık. Ömer Bayram, orta sahadan tek başına top taşımaya çalıştı. Oysa orta sahada Seri gibi bir pasör varken, ön alanda besleyebileceği bir Onyekuru olsa skor daha farklı olurdu.

Sezon başında bu kadar istekli olsaydık bir de. Yine aynı yoruma geliyorum, böyle lükslerimiz olmamalı. Sezon başında pas oyunu dedik ve Seri, Nzonzi, Babel gibi maliyetli hamleler yaptık. Solda Babel tutmadı, çünkü Onyekuru gibi kullanmaya çalıştık. Forvette de olmayacağını Adem Büyük'ü izledikten sonra anladım. Onyekuru'nun gelişiyle birlikte de Babel taca çıkacak.

Hata işte. Sezon başı düşünülen ile, bugün dönmeye çalıştığımız oyun farklı. Sezon başı gelen çoğu isim de doğal olarak bugün istenmeyen adama dönüştüler. Pres ve hız oyunu için Ocak ayında bambaşka isimler konuşmak durumunda kalacağız. Onyekuru da ilk halkası. Hayırlısı olsun diyelim, sevdiğimiz ve inandığımız bir futbolcu.

6 yorum:

  1. ama net bir değişim göreceğiz onyekuru geldikten sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka göreceğiz. Onyekuru üzerinden dönen hücum planları geri dönecek.

      Sil
  2. çok haklısın. adamı messi gibi bekleyenler var.. inan bana o bekleyenler geçen sene onyekuru basit pas hataları yapınca küfür eden kişilerdi :)

    YanıtlaSil
  3. onyekuru'ya özel değil aslında. transferler gelecek, dertler bitecek diye bi algı var ve bu algıya sebebiyet verem de hocanın ta kendisi...

    YanıtlaSil
  4. Hoca sürekli Ocak diyorsa mutlaka bir plan dahilinde konuşuyordur diye düşünmek istiyorum ve bu kadar çok konuşulunca minimum 5 transfer yapacağız gibi gözüküyor.Az kaldı göreceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek yıl bugünlerde yine aynı şeyleri konuşuyor olmak sorun olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir