9 Kasım 2019 Cumartesi

Şenol Güneş döneminde istikrarlı şekilde devam eden bir Milli Takım kadrosu var


Şenol Güneş döneminde istikrarlı şekilde devam eden bir Milli Takım kadrosu var. Kadroya davet alan isimler hemen hemen aynı ve burada olmayı hak ediyorlar da. Genç bir ekibiz, potansiyelimiz çok yüksek ve Euro 2020 yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Kendi sahamızda İzlanda'ya kaybetmediğimiz an da her şey bitmiş olacak. Kazanacağımızdan da fazlasıyla eminim.

Mevcut kadro üzerinde "şu olsa, bu olmasa" gibi yorum yapmak zor. Hak eden isimler burada olacak. Sakatlığı olan isimleri bir kenara bırakalım, onların yerine davet alan isimler de burada olmayı hak ediyorlar. Kadroyu didik didik etsek elbette 1-2 isim çıkarırız ama seçilmiş isimlere de bakınca seviye çok yüksek.


Israrla eleştirdiğim bir konu var sadece. Hazır Andorra'yla maçımız da varken, Ahmed Kutucu ve Orkun Kökcü gibi isimleri A Milli yapmak gerekiyordu. Almanya ve Hollanda'nın pusuda beklediği isimler çünkü. Özellikle de Ahmed Kutucu için Löw'ün özel bir çabası var. Forvet rotasyonunda o kadar da geniş bir kadromuz yokken de çok iyi kazanım olacak. Maalesef bekliyoruz. Bu durum Halil İbrahim Dervişoğlu için de geçerli.

Ömer Bayram adına da mutluyum, hak ettiği seviyede. Geçen açıklanan kadroda tek sol bek Umut Meraş gibiydi ve Ömer Bayram biraz onun yedeği gibi kalmıştı. Şimdi Hasan Ali Kaldırım da döndü ki Ömer Bayram'ın kadroda olma nedeninin orta saha performansı olduğu görülüyor. Fazlasıyla hak ediyor.

6 yorum:

  1. İleride en çok sıkıntı yaşayacağımız mevki forvet gibi görünüyor. Ahmet Kutucu bizim milli takımı seçerse uzun süre çok rahat ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmed Kutucu ve Halil Dervişoğlu o anlamda bizi rahatlatır. Çok büyük potansiyeller.

      Sil
  2. Ozan Kabak yine attı. Bundesliga'da 19 maç 5 gol oldu. gol atan stoperlerin hastasıyım. chedjou'dan sonra olmadı hiç. luyindama ilk geldiğinde bi umut vermişti. Hatayspor ve Benfica maçlarında ama sonrası hiç yok. tabi duran topları etkili kullanan oyuncu da yok. ama luyindama'ya zaman zaman şans gelse de yapıştıramiyor kafayı iyi pozisyonlarda. golcü stoperler müthiş bi silahtır aslında. lugano, luciano, sivok, chedjou ve tabi ramos ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Luyindama diye de düşünme, çok fazla uzun isim var. 1.96'lık Nzonzi var ama duran top organizasyonun yok ki.

      Sil
    2. nzonzi'de boy var kafa vuruşu yeteneği yok. içerideki r.madrid maçında net fırsatta tribüne vurdu kafayı

      Sil
    3. Duran topta organizasyonun olsa silahtır yine de :) Sadece o da değil, Babel'i falan da var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir