19 Kasım 2019 Salı

Sol bek durumu Ocak ayında cevap bulması gereken 1 numaralı soru


Galatasaray'daki sol bek durumu Ocak ayında cevap bulması gereken 1 numaralı soru. Nagatomo ve Mariano'yla yolların ayrılmasını kesin olarak bekliyorum. Linnes / Şener Özbayraklı rotasyonunda sağ bek idare etse de sol bek adına kalitenin yükselmesi gerekiyor. Ömer Bayram'ı artık sol bek olarak görmüyorum, geriye de kalan isim Emre Taşdemir. Süleyman Luş gibi bir ismi beklesek de erken gibi. O pozisyon mutlaka transfer istiyor.

Yeni bir kiralık isme çok sıcak değilim aslında. Ocak ayında bazı satışlar olacaktır (Belhanda temelli) ve bir bonservis girdisi oluşacak. O parayla da genç, potansiyeli olacak ve ileride daha önemli rakamlar kazanabileceğimiz isimler düşünülmeli. Scout ekibine yine büyük iş düşüyor ki bu konuda çalışmalar vardır. Marcao / Luyindama transferleri iyi bir örnekti ama devamını getiremedik. Hoca da "futbolcuların geleceğine yatırım yapmalıyız" demişken bunun altını doldurmalıyız.

Dış basında birçok iddia var tabii. Milan'lı Ricardo Rodriguez'in de adı Galatasaray'la anılıyor. Wolfsburg günlerinde Bundesliga'nın en iyi sol beklerinden biriydi ve 15 milyon avro gibi bir bonservis bedeli karşılığında Milan'a transfer olmuştu. İlk dönemler iyi de gidiyordu aslında, bu sezon ise formayı kaybetti ve gönderilecek isimler içinde yer alıyor. Bu transfer adına da Galatasaray ihtimali "kiralık" üzerinden konuşuluyor.

Nzonzi ve Seri gibi hamlelerin ardından "imkansız" diyebileceğim bir isim asla değil. Milan'ın iknası durumunda kiralanabilir ve İtalya'da güçlü olduğumuzu düşünüyorum. Bonservisini karşılamak zor, en kötü ihtimalde dahi 8 - 10 milyon avro arası bir rakam konuşulur. 27 yaşında olması da bu rakamları verecek takımları ortaya çıkarır. İmkanımız olsa biz dahi bonservis işini konuşabilirdik.

Tarz anlamında düşününce de Galatasaray'ın aradığı isimlerden. Müthiş bir top tekniği vardır, geriden oyunu kurar, orta kalitesi yüksektir, iyi bir duran top kullanıcısıdır ve sol kanadı bütünüyle domine edebilir. Kalitesi de ülkemizin üzerinde, farkını mutlaka ortaya koyar. Kiralanma durumu kısa vadeli olunca da "tadı damağımızda" kalır, sonra takımda tutmak için uğraşıp dururuz.

Galatasaray'a kiralanma ihtimali de ancak "zorunlu opsiyon" konulursa olabileceği söyleniyordu. Ffp sarmalında büyük bonservisler harcamak zor, bugünden de yarın adına bir hamle yapamayız. Bu konuda derin bir gözlem gerekiyor gibi, belki de Marcao gibi ismini bilmediğimiz bir isim ortaya çıkacak. Şahsen tercihim de bu olur, gençleşmek de oldukça önemli.

18 yorum:

  1. Rodriguez 3 sene önce muazzam bir sol bekti, ama artık bir orta bile kesemiyor. Hocanın dediği gibi oyuncunun geçmişine değil geleceğine yatırım yapmalıyız artık. Kiralık oyuncu alacaksak genç alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlayabilir, yaşı henüz 27. Ama transfer mantığı noktasında sana katılıyorum.

      Sil
    2. Seri ve Lemina'nın durumlarını gördükçe korkuyorum açıkçası. Seri henüz iki sene önce Barça kapısından döndü. Lemina da aynı şekilde Manchester United kapısından döndü geçen sene. İlk yarı bitiyor, birisi hala fizik olarak toparlayamadı, diğeri de mental çöküşte. Açıkçası güvenemiyorum böyle oyunculara.

      Denayer ve Onyekuru tarzı, Premier lig için henüz ham olan oyuncuları kiralarsak çok daha fayda görürüz.

      Sil
    3. Seri'deki düşüş inanılmaz ve bazen de boşa Galatasaray'a gelmemiş diyorum.

      Sil
    4. Seri çoğumuzda hayal kırıklığı yarattı ama Lemina konusu öyle değil.Kolay değil bu adam 2019 yılında doğru düzgün maç oynayamadı sakatlığı yüzünden ve toparlaması da öyle kolay değil.Onyekuru da geçen yıl sakatlıktan yeni çıkmış bi şekilde gelmişti ve ligin ilk yarısı iyi performans sergilememişti bu da unutulmasın

      Sil
    5. Lemina aidiyet de gösteriyor, biraz yaşam tarzı da bize uydu :)

      Sil
  2. Ricardo'ya hayir demem kiralik da olsa.. Ama keske bizimkiler scout ekibi iyi kulansa. Kolombiya milli takim'in iki tane hizli, teknik ve tempolu iki guzel oyuncusu var. Frank Fabra 28 yasinda Boca Juniours'un solbeki ve Cristian Borja 26 yasinda Sporting Lizbon'un solbeki. Keske.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz isimlerle günü kurtarsak da yarın yine problem oluyor. Bence geri dönüşü olacak isimlere yönelmek tercihim olur.

      Sil
  3. Fizik olarak iyiyse ligin en iyisi olur. Milan'daki performansına bakilmamali Milan futbolcu öğütme fabrikası gibi bır yer zaten kim gitse kendi en kötüsünun iki gömlek altında futbol oynuyor orda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de burada büyük oynar, ayaklanır ama bu ayrı konu.

      Sil
  4. Muhakkak sen daha çok izlemissindir ama ben 2-3 video izledim ki burda oyuncu devamlı alana gidiyor ve 2'li mücadeleden kaçıyor. Sol bek'e genç tazı gibi gidip gelen mücadeleci bir oyuncu bulmamız gerekiyor.bu konu da da Scout ekibine güvenenmeliyiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milan'da biraz o role büründü, Wolfsburg'da gayet mücadele içinde, kolay yıkılmayan bir isimdi.

      Sil
  5. Çok sıkıntılı bir dönem bizi bekliyor açıkçası satmadan alamıyoruz Belhanda-Mariano-Yuto kesin gibi Onyekuru'yu almak için bir yabancıdan çıkmak lazım Babel Feghouli Andone. Babel'i daha yeni aldık gideceğini sanmıyorum Feghouli'yi yolladık sağ tarafta eksiliyoruz.Andone tek forvette pek verimli değil zaten sakat.Kritik karar açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım planlar hazırdır. Gerçi bana göre yine doğaçlama ilerleyeceğiz.

      Sil
  6. rizesporlu dario mernijak en ideal isim gibi görünüyor solbek için
    2020 de sözleşmesi bitiyor

    YanıtlaSil
  7. Kim olur bilemem ama bi bek kesinlikle oyun kurucu olmalı takımda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir