11 Kasım 2019 Pazartesi

Takımda generaller çok, askerler az derken, o askerlerden biri Andone'ydi


Andone'yi anlayabilmek için Falcao'nun devre dışı kalması gerekiyormuş. İlk andan itibaren "alternatif" gibi görünse de Falcao sonrası olmazsa olmazlar arasına girdi. Çok hareketli ve mücadele gücü yüksek bir isim. Bugün oluşan 3-5-2 fikri biraz da Andone sayesinde. Sağlıklı bir Andone'yi bence de kesmemeli. "Takımda generaller çok, askerler az" derken, o askerlerden biri Andone'ydi.

Ben bu yazıyı yazdığım sırada sakatlığın derecesi açıklanmasa da uzun sürecek gibi görünüyor. En azından ligin ilk yarısını gözden çıkarmak gerekecek. Bu durumda da Falcao'nun bir an önce dönmesi önem kazanacak. Andone'nin ön alandaki enerjisi mühimdi. Enerjisinin yanında, son haftalarda gol tarafında da var olmaya başlamıştı.

Falcao / Andone ideal ikili. Andone'nin mücadelesi, Falcao'nun da gol kalitesinin uyumu yüksek olacaktı ki bir süre daha bu ikiliyi bir arada göremeyeceğiz. Falcao'nun dönüşü oradaki kaliteyi yükseltecek, partneri ise Babel'den çok Adem Büyük mü olsa? Babel de en ileri uçta performansını arttıracak ama bir süre kenarda olmasını önemsiyorum.

Gaziantep FK karşısındaki Babel'i fena bulmasam da yetmez. Teknik özelliği bir anda ön plana çıkıyor, orada topu da tutacak isimlerden ama hala ceza sahası içine girmeyi pek tercih etmiyor. Daha serbest bir rolde ve Adem Büyük de öyle oynayınca rakip ceza sahasını Feghouli'yle doldurmayı çalıştık. Falcao gibi bir bitirici olsa şu oyunun farkı çok daha büyük olacak.

Falcao, umarım Başakşehir karşısında sahada olur. Başakşehir / Club Brugge / Trabzonspor üçgeninde sezonun en kritik dönemini yaşayacağız. Falcao'nun yanında Adem Büyük'ü de Andone için düşündüğümüz gibi mücadele unsuru olarak kullanabiliriz. Hak ediyor da, Galatasaray formasıyla henüz kötü maçı yok.

4 yorum:

  1. Tamamen amator bir sakatlik. Tribune oynamak baska bir sey degil. Zaten top tac cizgisindeydi adam can havliyle ileri vurmaya calisiyor sen gidip kontrolsuz sekilde dizini sakatliyorsun. Ne olacakti oradan gol mu ? Asker lazim ama akilli asker lazim. Andone bunu cok yapiyor zaten geliyorum diyordu bu sakatlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakası var. Mücadeleci bu adam, o müdahaleleri yapmazsa Andone olmayacak adı. Mariano'nun hatalı pasını konuşalım. Andone iyidir, üzücü oldu sakatlığı.

      Sil
  2. Alakası su dostum, anlamsız bir yerde anlamsız bir şekilde baskı yaptigi için devreyi kapattı. Kaldık kanser Babele. Ama mücadele eden vasat oyuncu fetisi yalakimizi bırakmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O baskıyı yapmazsa adı Andone olmuyor işte. Tarzı böyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir